Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi van akkor ha elfolyik a...

Mi van akkor ha elfolyik a magzatviz és nincs autónk? Hivjak mentőt vagy taxit?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 27. 17:38
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Mi besétáltunk a párommal.

Bár mi közel lakunk a kórházhoz. Hajnalban felébredtem hogy wc-re kell mennem és ahogy megmozdultam elkezdett a magzatvíz folyni. Letusoltam összeszedtük a táskát és besétáltunk.

4 hetes kisfiú anyukája

2010. ápr. 27. 22:02
 12/20 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok.

Én inkább a taxira voksolok. Sokkal hamarabb beérsz vele.

A mentősökben sajnos már csalódnom kellett. Vissza hívtak hogy biztos kell-e a mentő, nagyon súlyos sérülésnél.

2010. ápr. 27. 22:06
 13/20 anonim ***** válasza:

Én a mentőre szavazok.

Bemásolok egy korábbi válaszomat:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szules..

"Nekem minden fájás nélkül folyt el a magzatvízem, háromnegyed óra múlva a kezemben volt a lányom. Épp hogy beértünk. Csak az utolsó tíz percben voltak fájásaim, az is egyből tolófájás volt, úgy kellett visszatartani. Azt hittem, hogy az autóban fogok szülni :-(. ehelyett a kórház udvarán a hordágyon született. Még jó, hogy telefonáltunk az autóból és a szülésznő és az ügyeletes doki lent vártak az udvaron.

Azóta a védőnőm is megváltoztatta a nézeteit, ő mondta, hogy nyugodtan ráérek bemenni, mert nincsenek fájásaim! Még szerencse, hogy nem hallgattam rá.

Sőt legközelebb nem kocsival megyek, hanem mentőt hívok, mert nem akarok autóban vagy taxiban szülni. Elég rémisztő volt, hogy csak a férjem van mellettem, mert ha valami gond van akkor ő nem tud segíteni."

TEHÁT MENTŐ!!!

2010. ápr. 28. 07:11
 14/20 anonim ***** válasza:
na itt megoszlanak a vélemények, szerintem függ a helyzettől is, meg ugye forgalom stb, ha pl van időd zuhanyozni, addigra ott a taxi és ha tényleg 10 perc az út, az idő alatt azért nem történik alapesetben baj....legtöbb esetben nem is a magzatvíz folyik el, hanem a fájások jönnek......itt mindenki mást tanácsol, de tudod mit? én felhívnám a kórházat, h nincs autónk itt és itt lakom, ott szándékozom szülni és mit gondolnak ki tudnának jönni értem....na persze mondanak valamit, az se biztos, h az aktuális diszpécser nem fog "lerázni"
2010. ápr. 28. 09:39
 15/20 anonim ***** válasza:

A 2,3. válaszadó vagyok. Mi azt csináltuk,hogy a helyi mentőállomást hívtuk fel, egy utcányira vannak (a kórház több km-re) és perceken belül itt voltak-az első alkalommal. Másodjára már más volta a szitu,akkor a 104-et hívtuk,de a diszpécser nem rázott le,pedig nem indult be a szülés,csak a doki azt mondta,hogy hívjam ki őket,vigyenek be... Én ezt elmondta a csajnak,aki kézséges volt,és perceken belül már a ház előtt álltak a m.autóval.

De ahogy itt már írták: helyzet függő,akár be is lehet sétálni a kórházba,ha olyan közel vagytok. Az ingyen van,és segíti a babát,hogy hamarabb megszülessem! :))

2010. ápr. 28. 10:17
 16/20 anonim ***** válasza:
Még annyi hogy ha magzatvízelfolyással indul be akkor nem szabad sétálni. Ezt a védőnőm mondta mert akkor a köldökzsinór lecsúszhat és beszorulhat...
2010. ápr. 28. 10:24
 17/20 anonim ***** válasza:

Na,ezt még nem hallottam!

De én azt mondom,hogy ha a helyzet úgy hozza,akkor sétálhat!

2010. ápr. 28. 10:25
 18/20 anonim ***** válasza:
bocsi, de 10 perc járművel, az nem tudom, h kinek mennyi sétával, de szerintem ez annyira nem jó ötlet
2010. ápr. 28. 11:18
 19/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,igazából a taxi mellett döntenék,ha nincs nagy gond,csak nem tudom,ha elfolyik a magzatviz az folyamatosan folyik?Mert gondolom a sofőr nem örülne neki,ha eláztatnám az autóját.Szerintetek?Vagy egy tena betéttel kibirom a korházig?
2010. ápr. 28. 12:09
 20/20 anonim ***** válasza:

A magzatvíz nem sok,kb fél litert-litert tesz ki. Vagy elfolyik mind azonnal,vagy csak szivárog. Ez utóbbi még nem volt nálam,így csak tippelnék: szerintem betéttél kihúzod a kórházig,ha így indulna be a szülés.

És hogy reagáljak az előbbi hozzá szólásra,a 10 perc autóval:

nos,ha kocsival 10 perc,gyalog fél óránál nem több. Egy városban ugyanis sok a kereszteződés,esetleg lámpa.Nem lehet olyan iramban halladni,mint az országúton. :)

"aki a mentőt ill. a sétát" javasolta.

:))

2010. ápr. 28. 14:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!