Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha anyuka reggel szült (kora...

Ha anyuka reggel szült (kora hajnalban már vajúdott), akkor aznap délután már elvárják, hogy maga öltöztessen-pelenkázzon-szoptasson-fürdessen?

Figyelt kérdés

2016. okt. 30. 20:10
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
85%
Természetesen. Szülés után még rajtad van, utána elviszik, ellátják, addig kialszod magad, aztán hozzák a gyereket és nincs megállás :)
2016. okt. 30. 22:57
 12/26 anonim ***** válasza:
51%

Ennyit változott minden? 10 éve szültem. A babát csak szoptatáskor hozták. Ők fürdették, öltöztették....

3-an voltunk 1 szobában, mindig megkérdezték h szeretnénk e éjszakára h maradjon... Egybehangzóan, nem kértük, mert tudtuk ezek az utolsó nyugodt éjszakáink.

2016. okt. 31. 07:02
 13/26 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy melyik kórházban szülsz, hogy ott mik a szokások.

A bababarát helyeken elvárják ezeket. Ahol nincs ez, (ez a ritkább) ott csak szoptatásra viszik be, (Békéscsabán ez 4.30-6.00, 9.00-10.00, 12.00-13.00, 15.00-16.00, 18.00-19.00, 21.00-22.00.)

De ezeken a helyeken is kerheted, hogy veled legyen bármikor a babád.

2016. okt. 31. 08:05
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

12 es évről évre változik.2011ben reggel 5től este 10ig velünk volt a baba,éjszakára kötelezően beszedték őket.

2015ben non stop velünk voltak a babák csak fürdetni vitték el.Ha hajnalban esetleg beadtuk a csecsemősöknek h kicsit pihenjünk akkor csak a szájukat húzgálták és hallottuk ott ordit a baba.Inkább nem adtam be.

2016. okt. 31. 08:08
 15/26 anonim ***** válasza:
66%
Én idén szültem és végig velem volt, de nem is bírtam volna ki, hogy huzamosabb időre elvigyék. Ez egyrész nyilván bababarát megoldás, hiszen a baba is tud barátkozni az anyukával, jobb kezekben van, másrészt szerintem egy picit tehermentesíti a nővéreket is, mert azért lássuk be, elég sok munkájuk van, kevés az ember, nagyon el vannak havazva. Így,még ha szeretnék sem tudnának úgy tutujgatni egy újszülöttet, mint kéne. Az enyémet pl nem tették tisztába sajnos, sajnáltam is szegénykémet, mert először nem tudtam mi baja. Nem tudom meddig lehetett a magzatszurkos kakiban... :(
2016. okt. 31. 12:36
 16/26 anonim ***** válasza:
40%

Azért én bíztam benne, hogy hagyják kialudni, kipihenni az embert szülés után és éjszakánként...

Na meg a pelenkázás, fürdetés alapvetően a nővérek dolga lenne szerintem, és az is, hogy megtanítsák az újdonsült anyukáknak mit-hogy.

Régen 6 hétig gyerekágyat feküdtek a nők, az ételt hozták (komatál) a keresztanyák, komaasszonyok. Bába naponta járt a házhoz, az anyós és az édesanyja segítettek mindenben.

2016. nov. 3. 20:36
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy a bababarát nem anyabarát. Szülés után ott feküdtem kivérezve, infúzión, tejem semmi, gyerek non-stop ordított. Első éjszaka, míg eszméletlen voltam megtömték tápszerrel, hát persze hogy onnantól nem volt elég neki a pár csepp kolosztrum. Gyerek besárgult, az első éjszakát követően persze könyőrgésre se pótoltak. Idegroncsként távoztunk 5 nap bentlét után.

Egy ideális világban a baba az anyával lenne ugyan, de lenne velük egy szakképzett segítő is állandó jelleggel, aki ellátná a babát, az anyát és segítene a mellretételnél.

2016. nov. 3. 20:47
 18/26 anonim ***** válasza:
54%

Na a sok ősanya lepontozott, mert szülés után szeretném magam kipihenni nem ugrabugrálni. Szerintem a babának is jobb, ha az anya nem idegbeteg a fáradtságtól és esetleges fájdalmaktól, a nővéreknek meg csecsemősnek az a dolga, hogy foglalkozzon vele rendesen és segítsen, ne csak odab@sszák, hogy nesze...

Lehet újra lepontozni!!!

2016. nov. 6. 11:22
 19/26 A kérdező kommentje:

Kedves 1988! Én nem pontoztalak le, csak szeretnék reagálni a válaszaidra (amivel részben egyet is értek).

Szerintem ezzel a szemlélettel az a gond, hogy most már nem aktuális az, ami nagyanyáink korában, méghozzá mondom, hogy miért. Szerintem az egész azzal kezdődött, hogy a nők kivívták maguknak az egyenjogúságot, ugyanolyan pozíciókban és ugyanannyi pénzért akarnak dolgozni, mint férfi társaink. Ezzel fújtak annak a régi módinak, amikor minden nő háztartásbeli volt, főzni-mosogatni-takarítani-gyereket nevelnie kellett (ennek ugye része volt a gyerekágy is, amit leírtál, hogy kb. fel sem kellett kelnie). Mivel változott a világ abba az irányba, hogy a nők is bekerültek a körforgásba, nemigazán tehetik meg, hogy 6 hétig csak otthon fetrengjenek, ha ezzel lépést akarnak tartani.

2016. nov. 6. 11:39
 20/26 anonim ***** válasza:
54%

1988!van neked gyereked?szultel már?

Kicsit hasonloan gondoltam mint te anno,hogy pihenes,stb..bar az mar akkor is megremitett,hogy csak 3 orankent hozzak a babát...szamomra az is sulyis egy kicsit...szerencsere elsore olyan korhazban szultem,hol fel rooming in volt...nappal velunk volt a baba,ejjel beadhattuk...ez igy szupi volt(ja es mellette csaszaros voltam,sokat segitettek a noverek)

A masodik bababarat korhazban szuletett,sima komplikacio mentes szulessel...biztos leharaptam volna annak a fejét,aki el akarta volna vinni tolem a gyereket..szoval egy sima szules utan rohadtul semmi bonyolult nincs abban,hogy ellasd a gyereket..es ha te 3 nap utan idegbeteg roncsnak erezned magad,akkor javasolnam,hogy varj meg a gyerekvallalassal,mert sajat peldambol kiindulva nagyjabol 4 evig nem aludtam át egy ejszakat sem a két gyerekem miatt..nem pedig 3 napig..

Termeszetesen egy olyan szules ahol komplikaciok vannak,mas ezt en is tapasztaltam,de ne erre keszuljon mar alapbol az ember...

2016. nov. 6. 13:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!