Természetes szülésnél volt valakinek epidurációs érzéstelenítés?
Ha nem, miert nem? Leirnatok a tapasztalatotokat? Milyen volt, mi a menete, elvették-e a kitolásnál?
32hkm
Epidurális
És nem ért semmit. Talán ha nem tekerik fel mellé az oxit maxra, amit előszeretettel megtesznek, ha már megy az eda, akkor hatott volna. 2-szer szúrtak meg, nem hatott.
Háromszor szültem. A legnehezebb és legfájdalmasabb az volt, amikor beleavatkoztak, és kaptam fájdalom csillapitot.
A legjobb, ha hagyod a dolgokat folyni a maguk ütemében. Ha hagyod, hogy a tested tegye a dolgát, es nem te akarsz irányítani. Ha csak befelé figyelsz, az ösztönök, a hormonok elvégzik a fájdalom csillapitást.
Természetesen jogod van bármit kérni, ami az adott kórházban rendelkezésre áll.
Azt is tudom, hogy vannak nehéz esetek, ahol nem működik ilyen jól a természetes módszer.
Nekem egy szörnyű és két álom szülésem volt. Most is babát várok, es annyi az elvarasom, hogy hagyjanak békén szülés közben. ;)
En ketszer szultem, mindketszer elore jeleztem, ha ugy adodik en lehet, hogy kerni fogok eda-t.
Ketszer jatszottuk el azt, hogy "meg nem adok", aztan, hogy "mar nem", szoval egyik alkalommal sem kaptam.
14 es 16 orat vajudtam, elsore 2,5 ora volt pluszban a kitolas, masodjara 40 perc.
En speciel orultem volna, ha kaptam volna es nem merulok ki hullara, talan a kitolas sem lett volna ilyen hosszu, plane elsore.
Most szulok harmadjara, mar nem is keszulok arra, hogy kapni fogok ezek utan.
Amugy meg az eda-nak azert lehetnek mellekhatasai, az egyik sogornomet nagyon taccsra vagta, olyan pokoli fejfajasa volt az egyik szules utan meg napokig, hogy szo szetint mozdulni nem birt.
A masikat is eda-val szulte, akkor nem volt semmi, szoval ez nem tudom mitol fugg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!