Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ti mikor hívnátok mentőt?

Ti mikor hívnátok mentőt?

Figyelt kérdés
Minél többedik szülés, annál gyorsabban túl vagyok rajta és most elgondolkodtam, hogy a jelenlegi terhességemnél mikor érdemes hívni a mentőt? A legkisebb nekem összesen négy óra alatt volt meg elejetől a végéig. Nem szertnék itthon szülni.
2016. aug. 27. 15:08
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
63%

Ha csak fájásokkal indult volna a szülésem, taxit hívtam volna.

Idő előtti burokrepedéssel indult, ezért azonnal mentőt hívtunk.

2016. aug. 27. 15:13
 2/17 anonim ***** válasza:
44%

Én a magzatvíz megindulása után mentünk kórházba és rá 7-8 óra múlva született

Biztos nem várnék otthon szülésig hogy mentőt kelljen hívni és az egész utca utánam lesekedjen :D

2016. aug. 27. 15:23
 3/17 A kérdező kommentje:
Azt nem írtam, hogy nekem nagyon kevés fájdalommal járó fájásaim vannak, tehát az is idő, míg észre veszem. Hívjam azonnal a mentőt vajon, ha végre feltűnik, hogy ezek fájások?
2016. aug. 27. 15:27
 4/17 anonim ***** válasza:
18%

Miért hívnál mentőt?!

SEMMI nem indokolja, a ennyire parázol, menj be előbb, de merő hisztiből ne vedd már el a szaksegítséget a sürgős esetek elől.

Amúgy a mentősök is utálják, mikor tök feleslegesen hurcibálják a terhest, holott lehet, egy ember hal meg azalatt, szimplán a nőci kényelme miatt.

2016. aug. 27. 15:30
 5/17 A kérdező kommentje:
Te normálisnak gondolod magad? Mert ha igen, akkor nagyon tévedsz.
2016. aug. 27. 15:33
 6/17 anonim ***** válasza:
65%

"SEMMI nem indokolja, a ennyire parázol, menj be előbb, de merő hisztiből ne vedd már el a szaksegítséget a sürgős esetek elől. "

Igazad van, végül is, ha a kórházba tartó úton meg elfolyik a magzatvíz mondjuk a tömegközlekedés kellős közepén (mert nem mindenkinek van autója, vagy netán a kismama vezessen is vajúdás közben autót, nem?) vagy mondjuk megindulnak a fájások, nyitva a méhszáj, egy csomó fertőzésnek kitéve. Vagy bármi komplikáció felmerül, mert felmerülhet, hirtelen felugrik a vérnyomás, rosszul lesz, vagy bármi...Végül is biztos ha egy éppen szülő nő hív mentőt az indokolatlan...

Inkább ne is írtál volna!

2016. aug. 27. 15:48
 7/17 anonim ***** válasza:
44%
Nekem azt mondták, hogy vérzés esetén hivjak mentőt. Eszem be sem jutott, hogy magzatvíz elfolyás miatt vagy fajasok miatt mentőt hívják. Biztos szerepet játszik ebben, hogy több mentős is van a családban és sokszor mesélnek, hogy hogyan kell rangsorolniuk, hogy hova menjenek, hova érnek rá egy kicsit.
2016. aug. 27. 18:06
 8/17 anonim ***** válasza:
52%
Nem kell mentő, autóval kell menni. Ha nincs autó, akkor taxi. Ha leszakad a derekad vagy hasonló, akkor kell mentő, mert jön a gyerek. Vagy ne adja Isten ha baj van, és dől belőled a vér vagy hasonló. De a mentő arra való, hogy újraélesszen, sérültet és mozogni nem képes embert mentsen, ne szivárgó magzatvizes vagy fájdogáló anyukát taxizzon ingyé'. (Természetesen ide millió + 1 terhességtől és szüléstől független eset tartozik, mert sajnos Magyarországon a nincs sürgősségi helyzetekkel kapcsolatos kultúra.)
2016. aug. 27. 18:31
 9/17 anonim ***** válasza:
45%

"mondjuk megindulnak a fájások, nyitva a méhszáj, egy csomó fertőzésnek kitéve"

Mondd, mi a fenét csinálnak a mentőben, amit a családi autóban nem? Elárulom, semmit. A mentő arra való, ha helyszíni ellátás kell, tehát csüng kinn a gyerek feje vagy spriccel a vér, nem pediglen beteg (kismama) furikázásra.

2016. aug. 27. 18:33
 10/17 A kérdező kommentje:
Látom kevés embernek megy az értő olvasás. Még kevésbé a gondolkodás.
2016. aug. 27. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!