A hüvelyi szülés csak pár óra fájdalom? Semmi a császárhoz képest?
Egy videóban hallottam ma ezt, és iszonyúan megdöbbentett. A hölgy szerint a császáros szülés brutális több napos fájdalom, ezzel szemben a "sima" csak pár óra. Ő császárral szült, egy gyermeket. Egyik ismerősöm szintén, neki is nagy kínzás" volt, készült rá, hogy természetesn úton fogja világra hozni a kislányát, ám nem így lett.
Én nem császárral szültem, de a szobatársaim igen, és aki két nappal előbb szült mint én, az is előbb szaladt, minthogy én fel tudtam kelni az ágyból.
Tudom, hogy sokan azt mondják, jaaaj császár? Akkor te nem is szültél..
Igenis szültek, egy baba növekedett bennük, aki aztán megszületett, mindegy hogy. Le a kalappal a császárosok előtt, egy nagy hasi műtéten esnek át, és a többségnek nincs lehetőség pihengetni, mert ott a baba, adott esetben kettő-három is, akikkel törődni kell, etetni, stb.
De miért kell úgy csinálni néhány császáros anyukának hogy jaj te azt se tudod mi a fájdalom nem volt császárod. Nem volt császárom, nekem csak 4 ujjnyi helyen préselte ki magát, egy óriásbébi. Gátmetcés, és a szakadás is elég fájdalmas, az is seb.
Nem veszekedést akarok szítani, egyszerűen nem értem sokan miért nézik le a másikat.
A császáros ismerősöm szintén azt mondta, hogy én símám szültem, olyan jó nekem, neki mekkora fájdalom és nehézség volt a szülés, nem is tudhatom. Minden ember más, ahogy minden szülés más. Amit egyik nehezen él meg a másiknak meg se kottyan.
Azt hiszem, megvan a forrás. Fb-n jött szembe, nlcafés borzadvany:
Sose gondoltam úgy, hogy aki császárral szült, az nem szült.
De ha ez a nő odajött volna és azt mondja, "mázlista vagy hogy hüvelyi úton szültél, bezzeg én átéltem a legnagyobb fájdalmat", ahogy a cikkben írják, fix hogy elküldöm a halál fszára, mivel szentül hiszem, hogy csak jobban járhattam volna a császárral.
A kép a hasáról kicsit se borzasztó azután, amit én láttam a tükörben.
A hasizmom így is úgy is szétnyílt, nem osztott szorzott volna.
14-es voltam.
Volt 2 császáros szobatársam, egyik napok múlva is nehezen ment, a másik jól viselte, másnap semmi sem látszott rajta.
3-an voltunk akik simán szültünk, csak én voltam olyan nyomorék, hogy ne tudjak ülni az ágyon és a járás is fajdalmas volt a gátsebem miatt varratszedésig. Bár nagyon sok varratot kaptam, sokáig is varrtak, nem tudom mennyi az átlag de gondolom itt is igaz, hogy máshogy éli meg mindenki.
Egyébként szerintem a császárosok inkább azért mondogatnak ilyeneket, mert van egy ilyen tévhit, hogy a császár a "könnyű út". Miközben fájdalmas az is. Azért a császáros seb nagyobb seb, nyilván jobban fáj a gátsebnél de azért az se semmi szerintem..
2 sima szülésem volt.
elsővel 17 órát vajúdtam, fájdalomcsillapítás nélkül, fájáserősítővel szültem meg, gátvédelemmel próbáltam megszülni, elkezdtem repedni mindenfelé, ezért elkezdtek vagdosni, hogy megállítsák. 1 órán keresztül varrtak, felszívódó varratokat kaptam a mennyisége miatt, hetekig duzzadt volt, még 2 hét után se tudtam ülni, szülés után 20 órával bírtam egyáltalán felállni, mert annyi vért vesztettem, hogy szédültem, így mikor felálltam, elájultam. 6 hetes kontrollon még olt vagy 8-10 varratom ami nem esett ki, a szex hónapokig fájdalmas volt ami miatt 0 libidóm lett.
2 hete szültem a másodikat, eleve edával, így maga a szülés teljesen fájdalommentes volt. nem repedtem, de az előző sérülések miatt már terhesen mondta az orvosom, hogy muszáj lesz vágni, mert nagyon sebhelyes a hüvelyfalam, szétszakadhat ha nem vág. így is volt, 2 picit vágott, összesen 5 öltés lett. 2 órával szülés után a lábamon sétáltam át a szobámba, onnantól nem feküdtem le estig, sétáltam egész nap, fogadtam a látogatókat, majd megkaptam a babát és őt láttam el.
3 napig fájt a gátam, akkor lelohadt a duzzanat és ülni is tudtam. 6 nap után kikapták a varratokat és azóta semmi bajom :)
2 szülést se lehet összehasonlítani. testvéremnek 2 császára volt, mi magunk között a két szülésem közé tettük a műtétet, neki könnyű volt utána az ő elmondása szerint, de biztos, hogy a második szülésem ezerszer könnyebb volt mint egy műtét. azért az első szülésem után ő is azt mondta, hogy neki jobb volt a műtéttel :)
Az én szülésem semmi volt a császárhoz képest. 3 nap otthon vajúdás, utána kórház, beavatkozás-mentes szülés. 2 óra múlva már sétáltam.
Nem ítélem el a császárt, ha szükséges. De aki a kényelméért császároztat, azt igen.
Szakadtam és varrtak is, de az semmi nem volt. Alul is rendben volt minden, a szülés utáni zuhanyzásnál megnéztem.Nem lettem tág, inkontinencia volt pár hónapig a hormonoktól.Szülni jó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!