Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A hüvelyi szülés csak pár óra...

A hüvelyi szülés csak pár óra fájdalom? Semmi a császárhoz képest?

Figyelt kérdés

Egy videóban hallottam ma ezt, és iszonyúan megdöbbentett. A hölgy szerint a császáros szülés brutális több napos fájdalom, ezzel szemben a "sima" csak pár óra. Ő császárral szült, egy gyermeket. Egyik ismerősöm szintén, neki is nagy kínzás" volt, készült rá, hogy természetesn úton fogja világra hozni a kislányát, ám nem így lett.

Én nem császárral szültem, de a szobatársaim igen, és aki két nappal előbb szült mint én, az is előbb szaladt, minthogy én fel tudtam kelni az ágyból.

Tudom, hogy sokan azt mondják, jaaaj császár? Akkor te nem is szültél..

Igenis szültek, egy baba növekedett bennük, aki aztán megszületett, mindegy hogy. Le a kalappal a császárosok előtt, egy nagy hasi műtéten esnek át, és a többségnek nincs lehetőség pihengetni, mert ott a baba, adott esetben kettő-három is, akikkel törődni kell, etetni, stb.

De miért kell úgy csinálni néhány császáros anyukának hogy jaj te azt se tudod mi a fájdalom nem volt császárod. Nem volt császárom, nekem csak 4 ujjnyi helyen préselte ki magát, egy óriásbébi. Gátmetcés, és a szakadás is elég fájdalmas, az is seb.

Nem veszekedést akarok szítani, egyszerűen nem értem sokan miért nézik le a másikat.

A császáros ismerősöm szintén azt mondta, hogy én símám szültem, olyan jó nekem, neki mekkora fájdalom és nehézség volt a szülés, nem is tudhatom. Minden ember más, ahogy minden szülés más. Amit egyik nehezen él meg a másiknak meg se kottyan.

2016. aug. 26. 23:20
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
81%
Az a helyzet, hogy a természetes szülés többnyire (nyilván van kivétel), nyomtalanul/maradandó károsodások nélkül gyógyul, regenerálódik a test, hacsak nincs valami extra komplikáció. A császár egy komoly hasi műtét, ami soha nem lesz már ugyanolyan, mint azelőtt. A fájdalom mindkét esetben megvan, és mindkét esetben szörnyű tud lenni, ezen butaság vitatkozni. De tény az, hogy a természetes szülés mégiscsak természetes, erre vagyunk biológiailag "beállítva", a császár eléggé felborítja a testet-lelket azáltal, hogy belenyúlnak ebbe a természetes folyamatba.
2016. aug. 27. 02:34
 12/29 anonim ***** válasza:
100%
Császáros voltam. Aznap este már jöttem mentem. Egy negatívum volt az 5. napon kezdődő fejfájás az érzéstelenítés miatt. A seb sekilyen gondot nem okozott.
2016. aug. 27. 03:51
 13/29 anonim ***** válasza:
76%

3 csaszarom volt.az elsovel kitolasig vajudtam is,aranylag gyors vajudas volt.4ora alatt teljesen kitagultam.csak a baba szivhangja esett fajasoknal,korbetekerte magat a zsinorral.igy csak a kitolas maradt ki.

Amiatt,hogy odalent nem "bantottak" nem bantam a csaszart egyszer sem.de ez az egy pozitivuma volt.

Pedig nem vagyok az a nyavajgos tipus.3.nap jottem haza mindharommal.

A huvelyinel nem szadizzak szett a hasizmokat,csaszarnal igen.huvelyi utan faj a gatseb,amin egy parnaval,uszogomival hasonloval azert lehet segiteni.de egy szethuzott/atvagott hasizmon semmivel nem lehet.a hasizmot szinte minden mozdulathoz hasznaljuk,kohoges,nevetes,orrfujas napokig iszonyu fajdalmas tud lenni.a bor utana a hason sosem lesz a regi,mindig latszani fog rajt(szerencses kivetelek biztos vannak).

Mindketto fajdalmas.de mindkettonek a lenyege a pici baba aki karpotol a gatsebert,szakadasert is eppugy ahogy csaszar utan a fajdalmakert is.

2016. aug. 27. 06:06
 14/29 anonim ***** válasza:
96%

Kis aranyér?

Vákuumos "természetes" szülésben volt részem. Harmadfokú repedések méhszájig, méhsüllyedés, hüvelyfal-előreesés, babafejnyi ödéma ÉS aranyér. Inkontinenciám lett, átszakadhatott vmilyen ideg is, mert teljes hüvelyi érzéketlenséget okozott. Bejárat szűk lett, sajog egy év után is egy guggolástól is, odabent pedig nagyharang állandó intimtorna plusz konzervativ terápia ellenére is.

2016. aug. 27. 06:55
 15/29 anonim ***** válasza:
16%
Lini&Mommyt néztél? :)
2016. aug. 27. 07:04
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

Csaszarom volt, surgossegi.

Abban a pillanatban ledobbentem,mert ugye nem erre keszultem 9honapon keresztul. De amint meglattam a csaszar elott a ferjem abban a kek szerkoban teljes lenyugodtam(apas szulesre keszultunk, ezert elore megvettuk).

En a csaszar utan masnap mar jottem mentem, ram is szoltak:"maga tegnap szult, fekudjon vissza!" :D

A vagas is szepen begyogyult. Nyilvan az elso felallasok kemenyek de ennyi.

2016. aug. 27. 07:20
 17/29 timszy25 ***** válasza:
100%
Nekem hüvelyi szülesém volt de akivel együtt szültem barátnőm neki császár és amit szegény szenvedett utána na én nekem az a semmi pénzért!Feküdt szegény mint egy darab fa ugy fájt neki,csövek lógtak ki belőle,a babáját nem tudta rendesen ellátni.Én meg szülés után 2 órával mászkáltam fel le a kórterembe.Igaz nekem is volt gátmetszésem de annyira nem vészes fájdalom szerintem.Most a második babámat várom nagyon remélem hogy megint hüvelyi szülésem lesz!
2016. aug. 27. 07:37
 18/29 anonim ***** válasza:
100%

Most készülök a 3. császárra. Az első sűrgösségi volt, nem nagyon volt választási lehetőség. Abból is hamar felépültem, csak az első pár felállás volt nehéz. A másodikat én választottam császárnak, mert külföldön szültem, így éreztem biztonságosnak. Semmilyen gondom nem volt, szinte egy pillanatra sem fájt semmim, már az első felállás is úgy ment, mint akivel semmit nem csináltak. Egyetlen fájdalomcsillapítot sem kellett bevennem.Az 1 hetes lányommal már nagybevásároltunk a Tescoban. :)

Most a harmadik már nem igazán választható, így császár lesz. Bevallom, hogy az előző tapasztalat ellenére is rettegek tőle.Nem a fájdalomtól, hanem inkább, hogy nehogy valami komplikáció legyen. De ez akkor is fennállna, ha természetesen szülnék.

2016. aug. 27. 07:49
 19/29 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ezt akkor szokták pl. itt is mondani, ha valaki választja a császárt, mert úristen, jaj, úristen. Szóval igazából minden szülés és felépülés más és más.
2016. aug. 27. 08:03
 20/29 anonim ***** válasza:

Ezt a lenézősdit én sem értem, egyik oldalról sem.

Nekem 2 császárom volt. Talán mert az elsővel sokat vajúdtam, a tolófájásokat kellett visszatartanom, amikor a műtőbe vittek, de tudom, milyen a szülés, a kitolást kivéve. A második sürgősségi volt, jobban viseltem, mint az elsőt, hamarabb épültem fel. Ettől függetlenül soha nem gondoltam sem előtte, sem utána olyat, amit idéztél a kérdésben. Egyrészt távol áll tőlem az ítélkezés, másrészt értelmetlen ezen versengeni, kinek fáj jobban. :) És az is igaz, hogy mindenki máshogy éli meg a fájdalmat, sőt minden szülés is más. Ahogy írtam is, az első nek nagyon fájt, a második meg se kottyant ahhoz képest.

Hagyd az ilyeneket figyelmen kívül. Én meg azt hallgatom egyesektől, hogy milyen jó nekem, bezzeg neki meg kellett szülni. :)

2016. aug. 27. 09:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!