Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A hüvelyi szülés csak pár óra...

A hüvelyi szülés csak pár óra fájdalom? Semmi a császárhoz képest?

Figyelt kérdés

Egy videóban hallottam ma ezt, és iszonyúan megdöbbentett. A hölgy szerint a császáros szülés brutális több napos fájdalom, ezzel szemben a "sima" csak pár óra. Ő császárral szült, egy gyermeket. Egyik ismerősöm szintén, neki is nagy kínzás" volt, készült rá, hogy természetesn úton fogja világra hozni a kislányát, ám nem így lett.

Én nem császárral szültem, de a szobatársaim igen, és aki két nappal előbb szült mint én, az is előbb szaladt, minthogy én fel tudtam kelni az ágyból.

Tudom, hogy sokan azt mondják, jaaaj császár? Akkor te nem is szültél..

Igenis szültek, egy baba növekedett bennük, aki aztán megszületett, mindegy hogy. Le a kalappal a császárosok előtt, egy nagy hasi műtéten esnek át, és a többségnek nincs lehetőség pihengetni, mert ott a baba, adott esetben kettő-három is, akikkel törődni kell, etetni, stb.

De miért kell úgy csinálni néhány császáros anyukának hogy jaj te azt se tudod mi a fájdalom nem volt császárod. Nem volt császárom, nekem csak 4 ujjnyi helyen préselte ki magát, egy óriásbébi. Gátmetcés, és a szakadás is elég fájdalmas, az is seb.

Nem veszekedést akarok szítani, egyszerűen nem értem sokan miért nézik le a másikat.

A császáros ismerősöm szintén azt mondta, hogy én símám szültem, olyan jó nekem, neki mekkora fájdalom és nehézség volt a szülés, nem is tudhatom. Minden ember más, ahogy minden szülés más. Amit egyik nehezen él meg a másiknak meg se kottyan.

2016. aug. 26. 23:20
1 2 3
 1/29 A kérdező kommentje:
*Két nappal később
2016. aug. 26. 23:22
 2/29 anonim ***** válasza:
75%
Nekem csak hüvelyi szülésem volt.Amit mondani tudok,hogy 2 hétig nem tudtam rendesen ülni,és nagyon sokáig fájt a gátsebem.Még 1 évvel később is voltak gondjaim.
2016. aug. 26. 23:26
 3/29 anonim ***** válasza:
75%
Nekem is hüvelyi szülésem volt 4hete. Kijött az aranyerem a nyomástól,mostanra sikerült helyrehoznom (gél,gyógyszer), 3hétig majd' megőrültem,úgy fájt. Gátmetszést is csináltak,repedtem is belül. Ülni sem tudtam rendesen (eleinte sehogyan). Gátsebem is fájt, volt olyan nap,amikor kimondottan szúrt egy varratom. Szóval nem volt kellemes. Most 4hét után érzem teljesen jól magam.
2016. aug. 26. 23:32
 4/29 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem kár veszekedni ezen. Egyik sem egyszerű dolog, mindkettő fájdalmas, csak más-más módon.
2016. aug. 26. 23:40
 5/29 anonim ***** válasza:
100%

Nekem hüvelyi szülesem volt. Nem tagultam rendesen, a dokinőm úgy térdelte ki a fiam belőlem...

Este 10-re született meg, gátszakadás 4 öltés, reggelre már jól voltam. Ülni is tudtam.

Nővérem ikreket szült császárral, pikkpakk rendbe jött, a hüvelyit nagyon megszenvedte, oxigenhiányos lett a fia.

Szóval nem a szülés módján múlik, mindkettőben vannak horrorsztorik, és vannak happy endek is...

Egyénfüggő.

2016. aug. 26. 23:47
 6/29 anonim ***** válasza:
100%
A császárról nem tudok nyilatkozni, de én a gátsebemmel 3 hétig nem tudtam leülni, olyan szinten fájt. A következőnél gátvédelemmel szeretnék szülni, mert nekem ez volt a szülés legdurvább velejárója.
2016. aug. 26. 23:57
 7/29 anonim ***** válasza:
0%
császárnál felvágják érzéstelenítés nélkül hasad szerinted melyik fáj joban?..
2016. aug. 27. 00:11
 8/29 anonim ***** válasza:
85%

En csaszart kertem ( kulfoldon , itt lehet valasztani ) , masnap mentunk haza, mintha mi sem tortent volna ugy jartam keltem.

De en erre keszultem, meg ezerszer elmennek csaszarra akarmikor !

2016. aug. 27. 00:14
 9/29 anonim ***** válasza:
100%

Anyukámnak volt mindkettő. Első császár (sürgősségi), második hüvelyi.

Ő azt mondja, hogy bár megcsászározták volna másodikra is.. :)

Persze valaki olyan szerencsés, hogy csak "potyogtatja" a lurkókat, sima, könnyű szüléssel, van aki meg horrorként éli meg.

Az biztos, hogy egyik variáció sem kellemes, de nyilván megéri ;)

2016. aug. 27. 00:29
 10/29 anonim ***** válasza:
35%
Császár után 2 évvel sem jöttem helyre. En az aranyérre szavazok. Inkább az, mint ez a maradandó kár és összenövések stb.
2016. aug. 27. 02:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!