Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Leírnátok a tapasztalaitokat...

Leírnátok a tapasztalaitokat kinek milyen volt a szülés? Rettegek ) ) ) ) )

Figyelt kérdés
2016. aug. 22. 11:14
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Hajnali 2:45kor elfolyt a víz, bementünk, kb 1óra múlva kezdődtek a fájások, méhszáj 1ujjnyi (már jó pár héttel előtte is ennyi volt), az első szülésznő azt mondta még hajnalban, az első ctg után,hogy nagyon szerencsés vagyok, pár óra alatt meglesz a baba. Hát teltek múltak az órák nem nagyon tágultam, pedig már elég jó kis fájásaim voltak.. Aztán délután 5kor végre bekötötték az oxit, addigra már rémesen fáradt voltam és kimerült, végül este 7-re meglett a baba. 16 óra volt az egész.. És szerintem az utolsó fél-1 órát végig üvöltöttem a fájások alatt, szégyen vagy sem..rohadtul fájt. A kitolás könnyű és gyors volt, az már nem fájt. A varrás jó szar volt, de az oxis fájásokhoz képest semmi.
2016. aug. 22. 16:03
 12/18 anonim ***** válasza:
59%

Nekem a vajúdás nem volt olyan rossz, inkább csak nagyon szorított, a fájás része bírható volt. Én arra figyeltem közben, hogy minden izmomat ellazítsam, mert így jobb volt, a levegőt lassan vettem és fújtam ki. Így egészen kibírható volt. A kitolás nekem nehezebb volt, elfáradtam a végére, de összességében jó élmény volt az egész.

Ne rettegj, fölösleges. :) Ki lehet bírni, nekem volt már igazán durva fogfájásom, az rosszabb volt, mint a szülés. Én nem kiabáltam Csak akkor, mikor már jött ki a gyerek, nyögtem egy nagyot), nem könyörögtem császárért, nem mondtam olyanokat, hogy nem lesz több gyerek. A kitolás előtt kb. 1 órával még nevetni is tudtam két fájás között. :)

2016. aug. 22. 16:52
 13/18 anonim ***** válasza:
39+6 hetesen indult be, fájásokkal. Reggel kezdődtek, délután négyig rendszertelenek voltak, négytől nyolcig 10 percenként jöttek, aztán utána már 5 percesek voltak éjfélig. Fájások között aludtam, mert nagyon fáradt voltam. Éjfélkor indultunk a kórházba, ami kocsival kb. 20 perc volt. A fogadott szülésznő már bent várt minket. Én nem kaptam beöntést és nem is borotváltak. Az ügyeletes orvos megvizsgált, 2 ujjnyira tágultam. 3 perces fájásaim voltak. Felhívták a fogadott orvosomat, hogy hamarosan jöhet. Kb. fél óra múlva már ott is volt. Közben én fent feküdtem a szülőágyon. Amikor beért az orvos, burkot repesztett és kaptam oxitocint is. Rá akartak ültetni labdára, de amikor felültem az ágyról, leesett a baba szívhangja. Megpróbáltuk kicsit később mégegyszer, akkor is leesett, így kaptam oxigént és végig feküdnöm kellett. 3 körül fekvés közben is leesett a kislányom szívhangja, és tartósan úgy is maradt. A fájásaim is kezdtek gyengülni és rendszertelenek lettek, négy ujjnyinál többet nem tágultam, pedig kaptam még egy adag oxitocint is. Szerintem nem telt el 5 perc és már a műtőben voltam. A szülésznő még adott a szülőszobában hányás ellen valami löttyöt. Az anesztesnek harmadszorra sikerült beadnia az injekciót. Először biztos eltalált valami ideget, mert a fenekem fölött van egy rész, amit a mai napig nem érzek... Már akkor nagyon remegtem az injekciótól, mielőtt leszíjaztak. Fájdalmat nem éreztem, csak ahogy rángatták a hasam, furcsa érzés volt. Fél négyre lett meg a kislányom. A műtét kb 40 perces volt. Miután leszíjaztak, nagyon hamar kivették a babát. Az tartott sokáig, amíg engem raktak össze. Amikor áttoltak az őrzőbe, rögrön hozták szopizni a babát. A remegés nagyon sokáig tartott. Délután fél 2-ig voltam az őrzőben. A felkelés szörnyű volt. Áttoltak az újszülött osztályra és már hozták is a babámat. Az orvosok nem tudják mitől eshetett le a szívhangja, a köldökzsinór sem volt a nyakára tekeredve. Most itt alszik mellettem az egészséges 5 hónaposom. Ne rettegj, pár hét és már nem is emlékszel a fájdalmakra. :)
2016. aug. 22. 18:18
 14/18 anonim ***** válasza:

Én is rettegtem tole, sírtam is elotte (indított volt tulhordas miatt). Azert nem nagyon számít, hogy ki mit ír, mert mindenkinek másmilyen. Az enyém nem volt konnyu, annyira el is fáradtam, hogy nem zuhanyoztam csak másnap reggel (este 8-kor szültem). A kisfiam 4 honapos, de szules utan par héttel mar hiányzott a terhes let es ha tudnám, hogy megint ilyen kemeny lesz, akkor is szeretnek újabb babát.

Mindenre van példa, a nagyon könnyűre es a nagyon durvara is. Engem az vigasztalt, hogy olyanok kezében leszek, akik értenek a dologhoz.

Mikorra várod?

2016. aug. 23. 15:42
 15/18 anonim ***** válasza:
Nekem olyan este 8 körül kezdődtek a fájások,11kor kerültem szülőszobára, 1 óra körül durvultak be a fájások 8:40re meg lett a kisfiam. Tényleg nagyon durvák a fájások,próbáltam lazítani meg mély levegőket venni de nem voltam rá képes.. A gáz segitett valamennyire. Hiába a nagy fájdalom, a hosszú vajúdás.. Életem megizgalmasabb,legjobb napja volt a szülésem,szivesen átélném megint a szülést,bennem szép emlékként maradt meg :)
2016. aug. 23. 22:48
 16/18 Helyes válasz ***** válasza:
Apaként felemelő volt:)
2016. aug. 28. 14:54
 17/18 anonim ***** válasza:
Ne érdekeljen kié milyen volt!Magadra és a babádra koncentrálj.Arra törekedj szülés alatt,hogy megkönnyítsd a baba első útját és ha rá figyelsz hidd el neked nem kesz olyan nehéz.
2016. aug. 30. 09:04
 18/18 anonim ***** válasza:
Magzatvíz szivárgással mentem be éjjel, de akkor még nem fájt semmi, viszont bent fogtak. Reggel kezdtem vajúdni, kb 24 órát, amiből 12ről senki nem tudott, mert vip szobában voltam, és napközben elszenvedtem magamban a rendszertelen fájásaimmal, számomra így nyugodtabb volt a helyzet. Egész nap rám sem nézett senki, este mentem ki, mikor kezdett rendszereződni a dolog. Fel raktak nst-re, már ott is maradtam 😅 volt egy borzalmasan szenvedős fájdalmas éjszakám, majd másnap reggel megszületett a kisfiam :) hétfő reggel óta nem aludtam egy percet sem, szerdán reggel született. Ha nem lettem volna ennyire fáradt, jobban viseltem volna. Mikor rám tették, már nem is tűnt olyan borzalmasnak az az éjszaka :)
2021. ápr. 8. 04:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!