Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Akinek volt programcsászárja,...

Akinek volt programcsászárja, elmesélné milyen volt?

Figyelt kérdés
Az első két gyerekkel a végletekig küzdöttem a természetes szülésért, végül mindkettő császár lett. Kimerültem, arra nem volt erőm, hogy segítség nélkül mozogjak. Testileg és lelkileg is padlót fogtam mindkétszer. Szeretnénk harmadik babát, de ez már program császár lesz, ha lesz. Elmesélitek, hogy az milyen? Mennyire viselt meg a császár, milyen volt a felépülés, stb.
2016. aug. 16. 13:11
 1/2 anonim ***** válasza:

nekem is harmadik császárom lesz majd ha végre összejön a baba!

bementünk a kórházba, szokásos iratok elrendezés, hálóing csere, ctg. aztán vérvétel infúzió, beöntés, katéter, és indulás a műtőbe.

érzéstelenités, ami szerencsére most hatott így semmit nem éreztem. pár perc és meg volt a baba.

a második császárom jobban sikerült mert arra fel voltam készülve.

2016. aug. 16. 13:34
 2/2 anonim ***** válasza:

Nekem 10 hónapja volt. Ha lehet ilyet mondani, nekem nagyon jó élmény volt. Az első fiam sürgősségivel született, altattak, nem hallottam felsírni, szörnyű volt.

Mondjuk én fizikálisan tényleg valami bivaly vagyok, mindkettőnél már másnap mentem a büfébe kávézni.

Szóval nekem előtte nap kellett befeküdnöm. Aznap csak fájásmérés volt, meg egy gyors uh-ot csinált a doki. Este a nővér hozott két kúpot,hogy az egyiket este, a másikat hajnalban tegyem fel. Este ha jól emlékszem már csak ihattam aznap. Reggel jött a nővér, le kellett vetkőznöm, és bekötött egy infúziót. Kb. másfél óra múlva jöttek értem, feltoltak a műtőbe. Nekem az is jó volt, hogy egyágyasban voltam, így a férjem már reggel 7-től ott volt velem.

A műtőben az anesztes doki kérte,hogy forduljak az oldalamra, majd kitapogatta,hogy hova szúrja az epit. Meglepő, de nem fájt. Aztán áttettek a műtőasztalra, egyik kezemre vérnyomásmérő, másikba infuzió, megvárták, amíg teljesen elzsibbadok (ezt próbálgatják természetesen, pl. hideg vizet fújnak a hasadra, lábadra), feltették a fejem elé a függönyt és kezdtek. Nálam az anesztes tündér volt, végig beszélt hozzám, hogy nyugodt maradjak, kérdezgetett az első fiamról, a dokim is többször kérdezte,hogy hogy vagyok és kb. 15 perc múlva ki is emelték a fiam. Gyorsan megmutatták, majd elvitték tisztítani, ellátni, engem nekiálltak "összefoltozni". Aztán pár perc múlva jött a műtős fiú és bediktálta a kicsi értékeit. Rajtam még kb. 40 percet dolgoztak.

Aztán visszavittek a szobába, és vártam,hogy kimenjen az érzéstelenítő a lábamból. Ja, persze a műtét előtt katétert tesznek fel. :) Nekem kb. 4-5 kellett, akkor felállhattam. A Kicsit a műtét után kb. másfél órára hozták ki kb. 20 percre. De akkor még leginkább a férjem fogdosta, mert én ugye lefelé semmit nem éreztem, alig bírtam felhúzni magam az ágyon annyira,hogy meg tudjam fogni.

Másnap már sokkal jobb volt. Úgy pattogtam,hogy a osztályvezető főorvos kétszer megnézte a kórlapomat a viziten,hogy tényleg egy napja volt-e a műtét, mert annyira jól voltam. A Kicsit másnap már teljesbe kihozták, vagyis 0-24-ben velem volt.

2016. aug. 16. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!