Érdemes vinni tápszert a kórházba?
Tervezek szoptatni, de ha esetleg nem menne, nem szeretném, hogy ott sírjon szegény 3 napig, mert esetleg nem adnak a nővérek...
ha érdemes, milyet vigyek?
Minden babának esik a súlya a születés után. Akkor tartják normálisnak, ha max a 4-5. napig csökken. Bár ez is elég ritka, általában 1-2 nap után megindul újra a gyarapodás. Nálunk (Békéscsaba) az első nap nem adnak pótlást nekik, utána igen, de minimálisat.
Ha nem segítenek a csecsemősök, még a kórházból hívj fel egy szoptatási tanácsadót, ők általában intézkednek. :)
7esre válaszolnék: tudod mennyi szurok jön ki belőlük? :)))
Én legutóbb már fejni sem fejtem, szülés után hagytam, hogy akkor egyen, amikor akar. A négy kiló harminc dekával született babámat négy kilóval vittem haza, mert annyit kakilt, ami egy megtermett férfinak a becsületére vált volna. :))))))
Őszintén, első gyerekesként nem is mertem volna saját szakállra tápszerezni, DE nekem is megfordult a fejemben, hogy ha lesz második, mindenképpen viszek!
Ugyanis szentül hiszem, hogy a nagy bababarát (anyautáló) kórházi gyakorlat nagyon nagy szerepet játszott abban, hogy csak jóval a hazaérkezésünk után indult be a tejem (és akkor se volt elég).
Úgy jártam, mint a rokonod.
A szülés után teljesen kivérezve (átömlesztés kellett), semmi tejem nem volt, az éhező gyerektől semmit nem tudtam pihenni, a gyerek állapotai miatti stresszben (besárgult, nem ürült a mekónium, mégse pótoltak, kék fény kellett) esélyem se volt, hogy beinduljon a tejem, sírva könyörögtem pótlásért és csak miliket adtak. Bezzeg első éjszaka jól megtömték, amíg nem voltam magamnál, így esélye se volt annak, hogy utána a kolosztrum pár cseppjétől jól lakjon.
Ó, igen: a mellszívó is az ördögtől való volt, nem biztosítottak, sajátot is ellenezték.
(Debreceni Klinika)
utolsó, köszi. Látom másodiknál azért már tapasztalatból te is meggondolnád.
Nem értem amúgy, mit nem lehet felfogni abban, hogy NEM adnak, hagyják őket sírni, az a válasz, hogy anyuka tegye mellre, de ha nem jön semmi, akk anyuka b@-hatja, visít tovább..
Mikor a fiam született, lövésem se volt semmiről, se tápszerről, se szoptatásról... A tejem persze nem indult meg, és ahol én szültem, hosszas könyörgésre adtak csak tápszert, éjjel is inkább bejött a csecsemősnővér, és tuszkolta a mellem a gyerek szájába. Na, akkor megfogadtam, ha még szülök, akkor tuti viszek magammal.
És nem igaz, h ne lehet kapni kezdő tápszert vény nélkül, drogériában is lehet. Simán vinnék magammal, csak ne legyen még egyszer az, h a gyerek éjjel nappal üvölt, mert anyuka tessék csak erőltetni blalblabla...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!