Császárt követően tényleg érdemes hasizomra erősíteni?
Ismerősöm mondta, hogy jobb, ha edzek hasizomra, ha még akarok szülni. Császárosok: ti is edzettetek? Ha igen, mit , hogyan, mennyi ideig?
Én eléggé félek, hogy mi van, ha megerőltetem és épp emiatt kezd szétnyílni a méhsebem.
Császár után nem gyúrta hasra.
A 2. terhességemet végig kellett feküdnöm.
Sikerült a természetes szülés.
Én sem értettem, nem kérdeztem rá, ő meg nem részletezte, csak annyit mondott, hogy erősítsek hasizomra.
De az csak akkor fontos, ha császár után hüvelyi szülésre készülök, nem? Nálam elég nagy esély lesz majd újabb császárra, mert téraránytalanság miatt császároztak (mondta is doki vajúdás közben, hogy itt ez a gyerek egyszerűen nem fog kiférni, képtelenség)a csípőm meg gondolom azóta nem kezdett el magától szélesedni belülről, no meg várandósság alatt sem szélesedik annyit, gondolom, amennyi szükséges lenne a következő szülésnél. Szóval hacsak nem lesz kis súlyú a baba (és ki akarna direkt kis súlyú babára gyúrni, csak hogy hüvelyi úton megszülhessem)akkor kb. esélytelen a hüvelyi szülés. Császározásnál meg nem kellenek erős hasizmok, vagy igen? Úgy értem, utána nyilván jó, ha mihamarabb visszatér a hasizom eredeti(hez hasonló) állapotába, de újabb szülés előtt nem szívesen kísérletezem a heg szétválásával :S
De aki hallott már olyat, hogy konkrétan ajánlják a hasizom gyakorlatokat császár után, és indoklást is hallott, hogy miért, hallgatom!
Nem biztos h a következő sem fér ki.
Első téraránytalanság miatt lett császár nekem is.
A 2. 400grammal volt kisebb és gond nélkül kifért
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!