Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi a véleményetek a gátvédelem...

Mi a véleményetek a gátvédelemről? Mennyire hatásos? Mennyire fájdalmasak a gátmetszést követő napok?

Figyelt kérdés

2016. júl. 28. 10:01
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Mindegyik nagyon hasznos.

Várom a folytatást......

2016. júl. 28. 20:47
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a gátmetszés volt az egész szülésben a legrosszabb. Húzódott, kemény volt, csípett, még 3 héttel a szülés után is alig mertem megnézni. Gátmetszés nélkül a szülés után egy héttel már szültem is volna a következőt, mert az annyira nem viselt meg, mint a varrat gyógyulása.
2016. júl. 28. 23:13
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

En ketszer szultem es mindkettot gatvedelemmel. Nem elleneztem a gatmetszest az elsonel sem, de a korhaz inkabb a gatvedelmet tamogatta (kulfold), igy termeszetesen megprobaltuk. Vagtak volna, ha nem megy vedelemmel.

De ment, pedig nagy volt a babam feje is es maga a gyerek is kozel 4 kilo volt.

Annyi, hogy a kitolas aokaig tartott, kb 45 perc volt es a tolofajasok tobbseget el kellett sohajtani, csak piciket nyomhattam, hogy aprankent csusszon elore a gyerek feje.

Nekem nem tagitott senki semmit, korabban irt valaki ilyet, de nalunk nem volt. Max olajoztak, de egyebkent nem nyultak hozzam, viszont folymatosan figyeltek, hogy mi a helyzet. Kozben a tolofajason kivul annyit ereztem, hogy nagyon feszul a huvelyem, gatam, de az nem fajdalom volt.

Vegul megusztam vagas, repedes nelkul.

Fogalmam sincs, hogy a vagas milyen, azt tudom, hogy nekem nem volt szules utan semmilyen fajdalmam, inkabb erzekeny volt a huvelyem kornyeke aznap, de nem fajt. Nagyon meglepodtem akkor, mert hihetetlen volt, hogy ennyire nem erzek semmit.

A masodik gyereknel mar tudatosan gatvedelmet akartam, a babat is kisebbnek josoltak (az is lett majd egy kiloval), igy optimista is voltam. O is megszuletett gatvedelemmel es a kitolas sem volt vele olyan hosszu, 15 perc volt az egesz. Akkor sem voltak fajdalmaim utana, mar aznap torokulesben ultem es ugy szoptattam.

En azt mondom, hogyha olyan a doki/szuleszno, hogy szeretik a gatvedelmet, raszanjak az idot es ertenek is hozza, akkor erdemes megprobalni.

2016. júl. 29. 06:12
 14/15 anonim ***** válasza:

Az első gyerekem születésekor volt gátmetszésem, nekem sokáig fájt utána a sebem, és nagyon ramatyul is éreztem magam tőle az első pár napban. Ülni, állni alig tudtam, fájt folyamatosan, el is gyengített rendesen.

A másodikat gátvédelemmel szültem, így picit nehezebb volt a kitolás, nagyon kellett figyelnem a szülésznőmre, de nagyon ügyes volt, mert tényleg megoldotta vágás nélkül. Nekem sokat számított, hogy nem volt seb, vagyis de, egy icipici repedés, két öltés, nem is éreztem, és már aznap jöttem-mentem, teljesen fitt voltam, kényelmesen tudtam ülni is, állni is, nem is gondoltam volna, hogy ilyen nagy a különbség. Persze ez mindenkinél más, van, akinek például alig alig fáj a gátsebe.

2016. júl. 29. 13:38
 15/15 A kérdező kommentje:

Ahogy az utolsó írta, akkor én is úgy gondolom hogy van akit jobban megvisel a gátmetszés, van aki szinte fel sem veszi. Nem tudom nekem milyen lesz /első baba/ de remélem hogy menni fog gátvédelemmel, de maximálisan rábízom magam az orvosomra.

Ha pedig mégis lesz gátmetszés akkor remélem hogy én azok közzé tartozom akiknek szinte nem is fáj utána.

Köszönöm a válaszokat!

2016. júl. 29. 16:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!