A 40. hetben vagyok es azt mondta a no dokim hogy holnap
menjek be a korhazba es meginditja a szulest es meg lesz a
picurom. Mit tegyek?
sZia!
en junius 5 re voltam kiirva es mondta a doki hogy junius 1 en menjek be a korhazba es meginditsa a szulest!
ugyis tettem bementem meginditotta, masnapra megszultem!
akkor inditsak be a szulest ha valami gaz van, amugy nem!
pl nekem nagyon dagadt be a bokam, es en terhesegem alatt vegig szedtem vernyomas csokkentot, es amikor szultem ( kulfolon) nagyon paras volt az ido es feltek hogy az idotol felmegy a vernyomasom es ezert kellet meginditani a szulest!
2008. szept. 29. 15:36
2/14 A kérdező kommentje:
jo de nekem nics semmi bajom. legalabb is nem mondott semmit semmi okot csak hogy lejar az ideje a placentanak de hat erzem hogy mocorgal rendesen. es a baratnoimnek nem kellett menni idonap elott jo ok mas orvosnal mas varosba voltak magan klinikan de az mindegy az egyik baratnomnek 2 hettel hamarabb jott a baba mint amikorra vartak es a masiknak 5 nappal kesobb de egyiknek se mondtak hogy akkor gyere meginditjuk a szulest. jaj nem tudom mit tegyek menjek a korhazba vagy sem es ha az en hibambol lesz valami a picurommal????????????/
Szia! Szerintem kérdezz ré az orvostól, hogy miért van erre szükség (nem értem miért nem tetted meg akkor, amikor etz közölte veled), hiszen jogod van tudni, miért kell a babát megszülnöd. Ha ez az orvos a magándokid, akkor nyugodtan bízz meg a véleményében. Hívd fel telefonon, attól biztos megnyugszol. Ne vedd magadra azt a kockázatot, hogy bajotok lesz!
2008. szept. 29. 15:48
Orvosa válogatja, hogy meddig engedi túlhordani a kicsit. Általában egy hét, van ahol 10 nap, de max 2 hét. És igen, van olyan doki, aki a betöltött 40 hét után mindjárt indít.
BEzélj vele, hogy te még nem akarsz indításd, hagyjon neked még egy hetet. Addig kétnaponta NST, és ha ott nincs gond, és a magzatvízvizsgálaton, akkor elvileg semmi baj.
De akkor sem lesz baj, ha megindítja, és meglesz a kicsid.
2008. szept. 29. 15:48
5/14 A kérdező kommentje:
koszonom, szepen a tanacsokat es a segitseget. minden jot nektek
elso valasziroja vagyok: menjel csak be a korhazba holnap ha azt mondta megkell inditani nem szorakozasbol mondta!! en sem kerdeztem meg rogton akkor mikor mondta hogy menjek be szulni hanem a korhazba kerdeztem ra hogy ez miert is kell hol ott meg tul hordani se hordtam tul! keszuljel holnapra! aztan konnyu szulest kivanok, most hogy egy hettel tovabb van bent a babad az mar tenyleg nem szamit,a doki meg csak erti a dolgat!
2008. szept. 29. 16:00
Szia. Ha elöregedett a placenta, akkor szerintem tényleg jobb, ha beindítja a szülést a doki. Te azt nem érzed, ha elöregedik, de ő látja uh-on, és ilyenkor már nem látja el rendesen a babát a méhlepény, ezért kell megindítani. Minden jót, könnyű szülést!
2008. szept. 29. 17:10
Én is így jártam, de nekem a flowmetria kimutatta, hogy elöregedett a méhlepény és meg kell indítani.Kérj Te is ilyen vizsgálatot, ha ott azt mondják,hogy indítani kell, akkor nincs mese.
2008. szept. 29. 17:46
Ha nincs semmi komoly oka annak hogy miért kell beindítani, én biztosan nem hagynám. Tényleg kérdezd meg a dokidat!
2008. szept. 29. 18:53
10/14 A kérdező kommentje:
koszi szepen hat megyek a korhazba reggel a hazi dokim is azt mondta hogy menjek be csak szepen ..koszonom a segitseget majd megirom hogy mi lett mikor haza jovunk. hat igen a doki emlitette hogy oregszik a placenta de nem gondoltam volna hogy ijen nagy gond az. es masnak nem oregszik csak nekem ???? mas miert mehet a korhazba mikor megjonnnek a fajasai mast miert nem rendelnek be .?????
Kapcsolódó kérdések: