Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Harmadik mekkora sullyal...

Harmadik mekkora sullyal szuletne?

Figyelt kérdés

Van ketto lanyom.Az egyik 4eves idore szuletett 2730g 51cm.Masodik kerek 38hetre 2050g 45cm

Orvosok nem tudjak mitol.Genetikara fogjak.Nem dohanyzom vernyomasom tokeletes volt meg maga a terhesseg is.Az orvosom azt mondta hogyha lenne 3. valoszinu eg kisebb lenne es ez elszomorit mert szeretnek de felek bevallalni.Orulok hogy a masodik egeszseges es nincs baja.Attol felek a harmadik nem lenne egeszseges.

2016. júl. 25. 13:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
69%

Miért gond, ha kicsi súllyal születik a gyerek? Ez genetika, a lényeg, hogy utána rendesen fejlödjön.

A felnöttek sem mind egyforma méretüek, és semmi baja sincs annak, aki kisebb, mint a többi.

A kisebb születési súly nem betegség és nem hajlamosít betegegekre.

Nekem mind a 4 gyerekem idöre született 3 kg alatti (2800, 2650, 2820, 2652) súllyal, mára mind egészséges felnött.

2016. júl. 25. 14:10
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Ti mekkorák vagytok az apjukkal? Nem vagytok ti is alacsonyak?

A 2 kiló körüli súly nem a világ vége! Nekem is született két gyerkőcöm ilyesmi súllyal, méhen belüli retardáció volt a verdikt. Meszesedett a méhlepény, nemlátta el őket tápanyaggal már a végén. Nálad nem ez volt a baj??? Semmi bajuk amúgy, normális magasságú, súlyú, okos kölkök. :)

2016. júl. 25. 14:18
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha a második is időre született volna, ő is elérte volna a 2500-2600 grammot.Így kb ugyanakkoraként született volna a két gyerkőcöd.Szerintem ebben nincs semmi olyasmi dolog, hogy félelmet keltsen....ha genetika, akkor persze, hogy vállald be, nem is lenne számomra kérdés :)
2016. júl. 25. 14:34
 4/11 anonim ***** válasza:
Figyelj csak, ha amúgy semmi bajuk, akkor inkább azt mondom, örülj neki, hogy nem egy 4 kilós, hatalmas fejű babát kellett kitolnod!!!
2016. júl. 25. 15:06
 5/11 anonim ***** válasza:
Szerintem sem olyan gáz. Nyilven te sem vagy 170 cm és 80kg és gondolom a ferjed sem égimeszelő. Nem számít hogy mekkora a születési súlya majd megnő idekint. Én is 2kg voltam mikor születtem és mégis itt vagyok, 30 éves 3 gyerekes anya. Ráadásul a két testvérem egyik sem volt ilyen pici csak én sikerültem így. Nekem egyik terhessegem sem volt probléma mentes mégis 3at is bevállaltam. És örülók hogy megtettem! 3 gyönyörű gyerekem van!
2016. júl. 25. 15:08
 6/11 anonim ***** válasza:
Egyébként ami itt ma megy a kismamák közt, tisztelet a kivételnek, hogy versenyeznek, meg dicsekednek, hogy kinek született kövérebb kisbabája, már tiszta nevetséges! "Az enyém 4700 g és 61 cm volt!" "Óóóó az enyém meg 5000 g és 64 cm!!!" MIVAN!??! És ez miért olyan jó????
2016. júl. 25. 15:08
 7/11 A kérdező kommentje:

Nem baj ha kis sullyal szuletik csak attol felek hogy valamiben vissza marad.Parom nagy es en sem vagyok kicsi.A csaladban szinte mindenki nagy.Az orvos azt mondta hogy ha lesz harmadik talan 1-1,5kg lesz

Ha tovabb hordom a masodikat ket hettel sem lett volna nagyobb mivel 30hetesen meg allt a gyarapodasban es azert csaszaroztak 38hetesen meg mert ertelme nem volt.Az elso lanyomra retardaltat mondtak de a masodikra mar nem csak hogy genetika.

Kora osztalyon kotottunk ki sulya vegett meg kellett neki egy kis oxigen plusz 5napig koffein por mert el akart aludni orokre es ezzel tartottak szinten.Annyit mondtak ha fiu lett volna nem biztos hogy elne mivel a fiuk gyengebbek.

Terhesen a keringes jo volt.

2016. júl. 25. 17:11
 8/11 anonim ***** válasza:
Na én az elsőt 3750 , a másodikat 4500 g-mal szültem meg, és azt kell tapasztalnom, hogy a nagy súlyúaknak több bajuk van. Az elsőnek szívzörej, második ezenkívül be is sárgult. Gyermekorvosok ki is jelentik, hogy problémásabbak. Persze, nagy dolog, hogy spontán megszültem egy ekkora gyereket, de inkább lenne kisebb további aggodalom nélkül.
2016. júl. 26. 12:59
 9/11 anonim ***** válasza:

"Az orvos azt mondta hogy ha lesz harmadik talan 1-1,5kg lesz "

Szerintem sürgösen válts orvost, ha ilyen hülyeségeket mond és pánikot kelt benned.

2016. júl. 26. 13:51
 10/11 anonim ***** válasza:
Kérdezö: HOL élsz? mert amikeot írsz, azok valami primitív országban elképzelhetö dolgok, egy kultúrállamban nem
2016. júl. 26. 13:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!