Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha eljön a szülés ideje...

Evettke13 kérdése:

Ha eljön a szülés ideje tényleg leborotválják a nemiszervem? És tényleg végbél mosást is kapok? Csak értelmes válaszokat

Figyelt kérdés
Nagyon sok ismerösöm mondja de azt is hallottam már hogy ez hülyeség ezért nagyon kíváncsi lettem
2016. júl. 24. 10:58
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
26%
Nekem csak a tetejét borotválták le császár esetére. Én szerettem volna az egészet, mert én már nem fértem hozzá és hát ingyen van, a kozmetikus meg 5000-et elkér:)) Viccet félretéve, beöntés sem volt. (kútvölgyi kórház, 2016)
2016. júl. 24. 14:44
 12/26 anonim ***** válasza:
34%

3x szültem, beöntést sosem kaptam ( a háromból csak egyszer távozott széklet szülés közben, de senkit nem zavart).

Az első szülésnél a szülésznő két húzásnyit borotvált, a többinél már arra sem került sor.

2016. júl. 24. 14:44
 13/26 anonim ***** válasza:
41%

Ahol szültem, nem automatikus a beöntés, én viszont kértem. Prózai oka volt: tudni akartam, hogy amikor érzem majd az ingert, a baba jön vagy csak egy cifra, már bocs a kifejezésért (egyik barátnőm vajúdás alatt folyton a wc-re szaladgált. Ő nem kapott.).

A borotválással kapcsolatban a szülésznő megkérdezte, hogy mi a helyzet, s mondta hogy ha friss nem nyúl hozzá, de ha nem, akkor az esetleges császár vagy gátmetszés miatt célszerű. Mivel rég nem értem el magam, megigazított.

2016. júl. 24. 15:51
 14/26 anonim ***** válasza:
41%

2x szültem, mind a 2x csupaszon mentem (nekem férjem megcsinàlta), így borotválbi nem kellett. Beöntést is kaptam mind a 2x, nem bántam meg.

Csak hogy tudd. A tolófájàsok pontosan olyanok, mint amikor a budin ülsz és nagy wc-zel. Jó erősek, de az inger ugyanaz. Én örültem, hogy kaptam, így tudtam, hogy széklet nem jöhet, szóval ez a baba lesz. :)

Egyébként elő szokott fordulni, hogy a kismama (nem kapott/nem volt idő a beöntésre) odacsinál a szülés közben. Ez nem gáz, nekik nem különleges, csak a kismamának kellemetlen lehet (érthető).

2016. júl. 24. 20:49
 15/26 Betu ***** válasza:
58%
Én beöntést kaptam igazàból nem kérdezték, hogy kérek -e vagy sem. Nem bàntam meg. Borotvàlni csak kicsit kellett, mert megoldottam magamnak a nagy részét amennyire tudtam.
2016. júl. 24. 21:34
 16/26 anonim ***** válasza:
31%
Van szád, ha valamit nem szeretnél, elmondod. Ha nem mondasz semmit, akkor valószínű rutinból ezeket megcsinálják. És persze kórházfüggő is valamennyire.
2016. júl. 25. 07:33
 17/26 anonim ***** válasza:
59%
Engem borotváltak, én már nem tudtam megcsinálni; és beöntést is kaptam, anélkül nem is szülnék.
2016. júl. 25. 09:41
 18/26 anonim ***** válasza:
45%
Szombathelyen pl. a kórházban borotválnak ha szükséges(én mikor mentem, leborotváltam magamat, így nem kellett)beöntést viszont csak akkor adnak, ha aznap nem volt székleted.
2016. júl. 25. 11:46
 19/26 anonim ***** válasza:
19%

Miért okoz ez neked problémát? Inkább élsz szőrös muffal, ne haragudj??? A szőrben egy halom kórokozó megtelepszik, ha gátmetszést kell csinálni, akkor igencsak elfertőződhet. Császárnál is ezért kell leszedni. A mai világban valamelyest magára adó nő alapból szőrtelenít.

Beöntés meg gyorsítja a szülést, már önmagában ezért megéri kérni. Nem mindenhol adják, kórházfüggő. El lehet utasítani, csak nem érdemes.

2016. júl. 25. 14:34
 20/26 anonim ***** válasza:
58%
Az az igazság, hogy sokan félnek a beöntéstől. Azt hiszik, fáj meg ilyenek. De nem fáj egyáltalán! És ahogy írták többen is, jó ha tudom, hogy kaki nem jöhet, amikor nyomnom kell!!! Engem irtóra zavart volna, nemcsak a kaki, hanem hogy még kakaszag is lett volna.... Fúj!
2016. júl. 25. 14:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!