Ha eljön a szülés ideje tényleg leborotválják a nemiszervem? És tényleg végbél mosást is kapok? Csak értelmes válaszokat
Kórházi protokolltól függ, de tudnod kell, hogy minden a te döntésed. Ha te nem akarod a beöntést, nem kötelezhetnek rá, mint ahogy semmi másra sem. Legjobb, ha megbeszéled a pároddal (vagy aki kísér), hogy mit szeretnél, hogy ha te már nem tudsz dönteni, akkor képviseljen téged. Ha van a választott kórházban lehetőség bejárnia szülészetet valami felkészítő tanfolyamon, vagy előre kiírt napokon, élj a lehetőséggel, ott mindent megkérdezhetsz.
A borotválás viszont célszerű, otthon meg is csinálhatod, mert ha varrni kell, akkor rendesen útban lesz a szőr. A szeméremdombon nyilván nem zavar senkit, de a hüvely körül és a gát területén érdemes szőrtelenítened szülés előtt.
Nálunk így volt: nem adtak beöntést, szóba sem került, borotválni nem kellett, mert a szülés előtt kb. 4 héttel gyantáztattam, és csak pár mm volt a szőr.
Mivel én gyantáztattam a fazonomat teljesen az utolsó percig így én csupaszon mentem szülni uh nem borotváltak. Beöntést kaptam.
Most is szeretnék kapni és gátmetszést is kérem.
17hkm
Első szülésnél nem volt idő ilyesmire, csak közvetlenül a kitolás előtt borotvált egy minimálisat a szülésznő.
A második indított volt, kaptam beöntés és ahol otthon nem sikerült tökéletesre borotválni ott megcsinálta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!