Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Egy fogorvos szakvéleménye is...

Egy fogorvos szakvéleménye is lehet helytálló, hogy császármetszést kell végrehajtani?

Figyelt kérdés

2016. júl. 21. 22:50
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
jó de azért megvárhatná az illető a kérdező reakcióját/véleményét mielőtt támadni kezdi..gondolom nem véletlenül tette fel a kérdést..lehet hogy pont hogy természetesen szeretne szülni, és azért kérdezi
2016. júl. 22. 11:54
 12/21 anonim ***** válasza:
20%
Ki támadott? Senki. Csupán levonta mindenkinek egyértelmű következtetést
2016. júl. 22. 12:21
 13/21 anonim ***** válasza:
26%
Igen, és ha valamilyen oknál fogva például a kismamának szülés előtt ki kellett húzni a fogát, vagy bármilyen sürgős szájseb műtétet kellett csinálni? Ilyenről még nem hallottatok? Mert én láttam már a fogorvosomnál ülve mindenórás kismamát berohanni! S mi van, ha már túlhordta és tudja, hogy nincs mese, holnap be kell feküdjön szülésmegindításra? Akkor pl tényleg nem lenne jó, ha annyira erőlködne szülés közben, hogy esetleg elkezdjen ömleni a szájból a vér, vagy ilyesmi.
2016. júl. 22. 15:59
 14/21 A kérdező kommentje:
Igen lett egy nagyon csúnya foggyulladásom és ki kell műteni. Erölködés miatt a fogorvos nem fogja engedni a sima szülést, azt mondta, mert olyan mélyre kell műteni, ahol még az ideg is sérülhet :S Mind a négy bölcsességfogam bedurrant egyszerre és nagyon mélyen vannak :(
2016. júl. 22. 17:23
 15/21 anonim ***** válasza:
kedves kérdező, sajnálom hogy így jártál...az enyémeket ki műtötték még jóval a szülés előtt, körülbelül 5-6 éve..mind a 4 vízszintesen feküdt, esélyem se volt hogy ki bújjanak és be volt mind gyulladva...a felsők aránylag könnyen kijöttek de az alsó kettőt vésni kellett és darabokba jött ki..de nem elijeszteni akarlak, nyilván ha lenne bármi módja hogy ki bírd vele pár napot, hetet, akkor nem mentél volna fogorvoshoz, én legalábbis még nem láttam olyat aki hobbiból jár fogorvoshoz :) de azért nyilván az orvosoknak van némi tapasztaltuk, én már a legelején megfogadtam hogy nem akadékoskodom nem vitatkozom, nem erőszakolom rá a saját döntésem valakire, aki naponta 4-5 szülést vezényel le...szerintem ha a fogorvosod ezt mondja, azt nem véletlen mondja, neki semmi érdeke nem fűződne ahhoz hogy téged császározzanak
2016. júl. 22. 17:30
 16/21 anonim ***** válasza:

Kedves nagyon okoskodó válaszoló, azzal, hogy engem lepontoztál, csak azt támasztod alá, hogy fáj, hogy nem lett igazad! Ne félj, te is le lettél pontozva! Látjátok, érdemes előbb a teljes sztorit meghallgatni, és aztán osztani az észt!

Kedves kérdező, nyugodj meg, itt most a Te egészségi állapotodra való tekintettel kell legyenek az orvosok! A lényeg, hogy mind a ketten egészségesek legyetek!

2016. júl. 23. 10:11
 17/21 anonim ***** válasza:
Miért ne lehetne helytálló? Fogászati problémákból is lehet nagy baj. Nem csak egy kis lyuk lehet az ember fogán, sajnos ezer és egy probléma adódhat, amik akár komoly beavatkozást vagy gyógyszerezést igényelhetnek. Simán lehet helytálló, de ezt az adott orvosoknak kell egyeztetniük.
2016. júl. 23. 12:58
 18/21 anonim ***** válasza:

Ja és még valami: A bölcsességfogat nem csak kikapják, az műtét, főleg ha annyira lent van és rossz pozícióban. Én is pont tegnap voltam konzultáción ez ügyben, nekem is műteni kell, amit ugye szájsebész szakorvos végez. Komoly és veszélyes procedúra, az egyik mellett nekem is húzódik ideg és furcsán fekszik, erre még egy 3D röntgen sem ártana. Utána automatikusan antibiotikumot is írnak, a legtöbb embernek okoz problémákat a műtét. Nem beszélve az esetleges komplikációkról. Egy kismama esetében a fertőzéseket és a gyógyszerezést ugye említeni sem kellene...

Kérdező, szerintem neten ne kérdezz semmit. Pont azt beszéltük tegnap a dokival, hogy ha van hely ahol nem szabad olvasni, az az internet. Látod most is a sok önjelölt szakértőt... Itt mindenki csak azt HISZI hogy ért hozzá. Bízz az orvosaidban vagy akár kérdezz meg többet is, de semmiképpen se itt informálódj. Bármi lehet indok a császármetszésre és inkább mondanék le a természetes szülésről (bár hála istennek nekem mindkettő az volt), mint veszélybe sodorjam magunkat.

17 - es voltam.

2016. júl. 23. 13:06
 19/21 anonim ***** válasza:
Igen, ahogy a nőgyógyász is eltalálhatja, hogy a fogat húzni vagy gyökérkezelni kell, de a döntést mindig a szakorvos hozza meg, és végzi el a beavatkozást.
2016. júl. 28. 22:56
 20/21 anonim ***** válasza:
azon gondolkodtam, hogy ilyen esetben sem biztos, hogy elég a fogorvosi vélemény, hanem nyilván szájsebész szakorvos véleménye kell, és igen, az mindenképpen helytálló.
2016. júl. 29. 11:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!