Ti lelkiismeretesen csináltátok a szülésfelkészítőn elhangzott gátmasszázst, légzéstechnikák gyakorlását, relaxációt a 34-36. Héttől?
Én elkezdtem járni a szülésfelkészitőre, de csak 2 alkalomra tudtam elmenni, mert a 38. héten megszültem.
Sajnos előbb meg nálunk nem indult.
Az első alkalommal a baba gondozásáról volt szó, a másodikon a fájdalomcsillapitásról asszem, de igazából hittem a dokimban, hogy majd úgyis tudja, mikor mit kell csinálni és majd mondani fogja :D
Gátmetszés, fájdalomcsillapitás meg minden nélkül született az első gyerekem, kb. 4 óra vajúdás után.
A második gyerekkel vettem egy könyvet, amiben a légzéstechnika is le volt irva, azt az egyet hasznosnak tartottam és a második szüléskor próbáltam a légzésre figyelni, de ott meg annyira gyorsantörtént minden, hogy csak kapkodtam a fejem, az első fájásra fél 4-kor ébredtem, fél 5-re értünk be és egyből a szülőszobába vittek, fel se kelhettem, 1 óra múlva megvolt a baba, semmit nem kaptam ekkor sem, és gátmetszés sem volt.
Nem alkalmaztam előre gátmasszázst, nem relaxáltam, az első gyerek előtt relaxációként dolgoztam meg a lakást alakitottunk, a második gyerek előtt meg egy 1,5 éves után szaladgáltam :D
En semmi ilyesmire nem jartam es most sem jarok.
Szerintem osztonosen tudjak a nok mit, hogy kell.
Boldog babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!