Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Magas vérnyomással küzdök!...

Magas vérnyomással küzdök! 32. héttől nagyon ritka, hogy 140alá memjen! 37hetes vagyok! Nincs fogadott dokim! A terhesambulancián folyton riogatnak! Lehet szülni vagy császároznak?

Figyelt kérdés

Konkrét normális választ nem kapok,gondolom mert nem pénzeltem egy orvost sem!

140-155közt mozog a vérnyomásom!

Mostmár nagyon félek!

Tapasztalat,vélemény aki hasonló cipőben járt!

Dokit azért nem fogadtam mert augusztusba kezdődnek a nagy szabadságolások!

2016. júl. 19. 10:46
 1/5 anonim ***** válasza:
Szia. Kapsz rá gyógyszert? Ha tartósan 140 fölött van, akkor vérnyomáscsökkentőt be kell állítani. Otthon is mérd napi 5x a vérnyomást, ha tartósan magas, akkor be kell menni az ügyeletre. Vizeletedben nincs fehérje, nem vizesedsz nagyon? Ha lenne, az toxaemia jele, akkor is azonnal kórház. Ha csak Ennyi a vérnyomásod, szülésig, illetve szülés alatt nem ugrik ki kontrollalhatatlanul, a baba is jól van ( ctg, áramlás jó) akkor szülhetsz simán. Esetleg terminus környékén lehet, hogy indítást fognak javasolni a vérnyomásod miatt.
2016. júl. 19. 12:11
 2/5 anonim ***** válasza:

Nekem dopegytet kellett szedni de kórházban orvosnál mindig magasat mertek.

(Otthon jó volt 130 alatt)

Nekem terminus betoltese után indították a szulest. Ennyi volt.

Nem volt fogadott dokim és a Sote 1ben szültem. Mindig normálisak voltak velem nagyon.

2016. júl. 19. 13:10
 3/5 anonim ***** válasza:
Ja igen..csaszarrol szó sem esett egyszer sem. Ha a vérnyomás nem ilyen 180 körüli és a baba szivhangja jó akkor nem lesz császár.
2016. júl. 19. 13:11
 4/5 anonim ***** válasza:
Kik riogatnak a terhesambulancián, a többi kismama? És mivel riogatnak?
2016. júl. 19. 15:39
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Velem is hasonló volt a helyzet, nekem a Dopegyt sem változtatott semmit az értékeken. 160-ast mért a védőnő, még aznap fel kellett keresnek az orvosom, kórházban akkor 178-at mértek.

Befektettek, szerencsére már csak másfél hét volt a kiírt időpontig. (Ha őszinte akarok lenni, akkor hamarabb is előfordult magasabb vérnyomás, de nem mentem vele orvoshoz..)

Ismerősömet is 160-as vérnyomással hozták be pár nappal később, neki az orvosa ennyinél is megindította a szülést, pedig még több mint két hete volt hátra.

Tehát orvosfüggő is, hogy indítanak, vagy csak méregetik a vérnyomást. Ameddig nincs fehérje a vizeletbe és nem tartósan 180-190, addig nem feltétlen tesznek bármit.

Természetes úton szültem, nem tudom közben mennyire ment fel a vérnyomásom, szemem kicsit bevérzett. Nyilván ha szülés közben nagyon magas lenne, akkor közben dönthetnek a császár mellett is.

2016. júl. 19. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!