Igaz, hogy akiknek széles a csípőjük, azok könnyebben
szülnek, vagy ez is csak egy komolytalan sztereotípia?
Figyelt kérdés
Sok helyen olvastam, illetve sokaktól hallottam, hogy a széles csípőjű nők könnyebben és kevesebb komplikációval szülnek. Mások viszont azt mondják, hogy a kettőnek nincs köze egymáshoz.
Csak azért kérdezem, mert nekem igen széles a csípőm, a derekamhoz és a vállamhoz képest aránytalanul kiáll a csípőcsontom. A méreteim: 85-65-100. Pedig nem vagyok kövér, teljesen normális testalkatúnak tartom magam. Amikor a 170 centimhez 45 kiló voltam (anorexia miatt, egy deka zsír sem volt rajtam), a csípőm akkor is 95 centis volt.
Reménykedhetek majd a könnyű szülésben (már amikor odajutok)? Ki mit gondol, mik a tapasztalatok?
2010. ápr. 15. 22:59
1/10 anonim válasza:
Nekünk nagyon okos biosz tanárunk volt a gimiben és ő úgy tanította nekünk h akinek széles a csípője az könnyebben szül mert nagyobb rajta a lyuk... mármint a csípőcsont közepén lévő lyuk
2010. ápr. 15. 23:07
2/10 anonim válasza:
12 óra szenvedés után császározni kellett,pedig 153 cm-hez
90-70-95 voltam
2010. ápr. 15. 23:22
3/10 anonim válasza:
hát nekem is széles a csipőm de az1 babával megszenvettem!a 2.talán valamivel könnyebb volt 7 óra vajudás!szerintem a szülés egyén és nem csipőfüggő!ki hogy viseli a fájdalmat milyen erős mennyire hagya el magát!ja csipő116cm
2010. ápr. 16. 05:08
4/10 anonim válasza:
Én is nagycsípőjű vagyok, de az első szülésem 15 órás volt, a második meg császáros lesz (egyéb okokból), úgyhogy sajnos nem igaz, de ez nem azt jelenti, hogy neked is nehéz lesz, ne aggódj.
2010. ápr. 16. 06:49
5/10 anonim válasza:
Széles a csípőm és nem indult meg a szülés stb.. császár lett,a dokim mondta nem is tudtam volna megszülni.Barátnőm 175 cm kb 45 kg,olyan,mint 1 karó.A 2 hatalmas fiát úgy megszülte,hogy a doki csak nézett.Sztem 1 hülyeség a csípőméret alapján megmondani ki tud szülni és ki nem.
2010. ápr. 16. 07:16
6/10 anonim válasza:
Én 170 cm magas vagyok,mindkét szülésem előtt 53 kg voltam,kb.98-100cm csípőbőséggel.Nekem mindenki azt mondta hogy könnyen fogok szülni,nos kinek mi a könnyű.Első szülésnél 8 órát vajúdtam,de ki lehetett bírni,a második szülésemnél viszont nagyobb fájásaim voltak,de miután elkezdődtek a fájások rá egy órára megszültem.
2010. ápr. 16. 09:17
7/10 anonim válasza:
Szerintem ez is egy tévhit. Talán az lehet a titok nyitja, ki mennyire tudja jól elengedni magát, mennyire tud ellazulni a szülés közben. (Mármint a csontjai :))))
2010. ápr. 16. 09:40
8/10 anonim válasza:
Szia!Széles a csípőm és 17 óra vajúdás után császár téraránytalanság miatt,nagy volt nekem a baba(4 kg) a doki ezt mondta.hiába a széles csípő ha nagy a baba feje és nem fér át rajta:(
üdv.8 hós kisfiú anyukája
2010. ápr. 16. 11:47
9/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Hát, akkor meglátjuk...
2010. ápr. 16. 15:05
10/10 anonim válasza:
Szia!
Széles csípőm van, erre több órás vajúdás után is csak 1 ujjnyira voltam nyitva, és császároztak, mert már a kicsi nem bírta:(
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!