Az ismerőseim között megoszlanak a vélemények, van aki azt mondja, ne babásat, örüljek ha abban a pár napban még kipihenhetem magam. Más meg a babásra szavaz, csak félek hogy tényleg nem tudok nyugton lenni, mert ha az enyém nem sír éppen akkor a másik anyukáé. Viszont ott hamarabb belejönnék a pelenkázásba stb. Igaz, nem nagyon törődnek a nővérek állítólag azzal, hogy belejöjjek. Mik a tapasztalaitok?
2008. szept. 28. 10:32
1/7 anonim válasza:
Én Pásztón szültem de azóta már nincs a korház (3.5 éve)1 gyerek volt és bár nem kérdezték csak a babás-mamás szobában volt hely én mindenképpen oda akartam kerülni.Nem bántam meg.4-en voltunk a szobában.Első éjszaka mindenkitől elvitték a babát és csak szoptatni hozták be ha éjszaka felsirt.Utána végig velünk volt de ha le akartunk menni a büfébe a csecsemősök kitárt karokkal várták addig a babákat.Hozzánk minden nap beültek a csecsemősök orákig beszélgettünk felkészítettek minket amire csak lehetett.Nekem nagyon jó tapasztalatom van az ilyen szobáról.Most megint várandós vagyok és most Salgótarjánba megyek szülni.Ezt az osztályt nem ismerem és amit tehetek,bemegyek és érdeklődök.Nővérektől,orvosoktól,kismamáktól.Javaslom Te is tedd ezt.Ez a legbiztosabb szerintem!:-))
2008. szept. 28. 10:49
2/7 anonim válasza:
Nálunk Pécsen úgy tudom, csak babás mamás szoba van. De nem kötelező ott tartani a babát magaddal. Én nem bántam volna, ha legalább első éjjel elviszik, mert így olyan bűntudatom volt, amikor hajnali négykor átvittem a csecsemősökhöz. Akkor nyugdtam meg, amikor reggel azt láttam, hogy a másik három anyuka is átvitte a sajátját :-) Ez nem gonoszság, de össze kell szednie magát az embernek szülés után, legalább egy éjszaka tudjon aludni. Viszont attól nem kell tartani, hogy a többi babától nem tudsz majd aludni. Én legalább is tudtam :-) Nem tudom miért, de én csak a saját babám sírására ébredtem fel, és ahogy észrevettem, a többiek sem ébredtek fel amikor az enyém sírt.
2008. szept. 28. 10:54
3/7 anonim válasza:
Én ugyan így voltam, végül babásba kerültem, és nagyon örülök neki utólag! Éjszakára ugyan elvitték, de napközben "gyakorolhattunk", a baba is és én is. Mire hazaértünk, már nem estünk pánikba, ha pelenkázni kellett, ha felsírt még kajaidő előtt, vagy ha netán sokat bukizott, mert a kórházban ezeken átestünk, és volt tapasztalatom. Én Veszprémben szültem és a csecsemősök állati rendesek voltak, sokat segítettek. Szerintem babást kérj! Megéri!
10 napos baba anyukája
2008. szept. 28. 15:37
4/7 anonim válasza:
Pihenés szempontjából jobb ha az első éjszakákat egyedül töltöd....meg ha hárman négyen vagytok egy szobában minden baba máskor ébred fel...szóval pihenni nem nagyon tudsz
2008. szept. 28. 18:39
5/7 anonim válasza:
Én babásban voltam, nem bántam meg, sőt!!! Mire hazaértünk megismertem a lányom, a hangjait, reakcióit, arcát, mozdulatait, fintorait:-) Anyám meg mondta, hogy a kezébe nyomták , szia, menj haza vele. Szinte nem is látta addig, szerintem ez szar...
És ha akarod, a babát leadhatod a csecsemősnővérnek, és alhatsz nyugodtan.
De én nem éreztem, hogy nem tudtam volna tőle pihenni:-)Sőt!!!
2008. szept. 28. 22:14
6/7 anonim válasza:
Szia!
Én a Szt Imrében szültem császárral,ott velünk van a baba egész nap ha akarod éjjel is ,én már másnap vele aludtam.senki nem mutatta meg mit kell csinálni ,de jött minden.Ketten voltunk egy szobában,de legközelebb tuti saját egyágyas szobát fogok kérni még akkor is ha nem kevés amit fizetni kell érte..akivel voltam 3 napig borzalmas volt,egész nap csak engem szekírozott miért így csinálom stb,meg siratta magát milyen szrul van-pedig amikor engem vágtak ő már 3napos volt,az ő jajgatását hallgattam ,én éjjel csak kis fény mellett pelenkáztam ő felvágta a villanyt simán szval borzalmas volt,mondtam is a páromnak ha nem megy haza másnak átkéretem magamat,de legközelebb tuti olyat kérek.nekem is azt mondták ez jobb,mert,hogy van kihez szólni-hát nem volt jobb két szoba társam is volt ,ilyenkor mindenki a saját fájdalmával,örömével van elfoglalva..ez a csaj is pl egész nap telefonált mellettem-ha akartam volna sem tudtam volna pihenni..szval sztem a különszoba a nyerő.szerencsére a kh nagyon jó volt és ez enyhített a dolgon.2.5hós anyuka
2008. szept. 28. 22:49
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a hasznos és kedves válaszokat! Így már valószínű babás szobát kérek ha lehet, talán nálunk is le lehet adni ha túl fáradt vagyok, nem csak akkor ha látogatóm jön. Illetve jó lenne ha lehetne úgy hogy csak első nap nincs velem a baba, de ebben nem vagyok biztos hogy a mi kórházunkban lehet így variálni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!