Milyen a csaszaros szules, irjatok sokan?
Minden erdekel testi , lelki oldalrol is.
A ferjetek segitett amig gyogyultatok? Volt szovodmeny? Ha koran indult vna be akkoris vágnak?
Tobb hála penzt kell adni? Szóval minden! Irjatok sokan.
Testileg nem viselt meg, egy hétig fájt utána a hegem, de maga a műtét nem volt rossz érzés. Lelkileg számomra félelmetes volt, hogy a sátor az egész fejem felett volt, para volt, ha belegondoltam, hogy nyitva van a testem.
"A ferjetek segitett amig gyogyultatok?"
Persze, hiszen a társam.
"Volt szovodmeny?"
Nem volt.
"Ha koran indult vna be akkoris vágnak?"
Igen, mert orvosi indoka volt a császáromnak.
"Tobb hála penzt kell adni?"
Nem adtam hálapénzt, rendes számlás orvosom volt. ugyanannyi volt az ára mindkettőnek.
elsőnél: 41.héten elfolyt otthon a vizem, fél 3kor. zuhany irány a kórház. vajúdtam, de egyik pillanatról a másikra leesett a pici szívhangja, azonnal műtő. nem hatott a gerinc érzéstelenítő, de mivel veszélyben volt a baba vágtak, közben kiabáltam hogy érzem, azt mondták hülye vagyok, de azért ráaltattak, ez nem elaltatás csak elkábítás. az első felkelés nem volt vészes, a cső kihúzása sem másnap,(ez nincs minden kórházban). 12órával később kelletem csak fel. az első pillanattól egyedül csináltam mindent. szővödmény, valami bacit összeszedtem a műtőben a klímából, és begyulladt többször a sebem. de ezen kivül semmi.
második császár.35.héten elfolyt a vizem. 28 órával később tudtak csak a műtőbe vinni, mert nem volt hely.
a műtét egy élmény volt, ilyet kivánok mindenkinek.
de a felépülés..., mivel korababa lett egyből depressziós lettem, nem tudtam tultenni magam rajta, magam hibáztattam.
az első felkelés maga volt a pokol, a csövek zavartak, fájt mindenhol, ne tudtam mozogni. nem tudtam semmit csinálni, állandóan fájdalom csillapitokat kértem, deaztán már az sem segített. jött a fejfájás. aztán egy hét múlva hazajöttem, akkor egyedül láttam el csak a nagyott. 2héttel később hozhattuk haza a picit. pár napot volt itthon apa, aztán visszament dolgozni. onnantól egyedül vagyok velük. már nem fáj sehol semmi. most csak migrénes lettem :D
reméljük jövőre jön a tesó, kiváncsi leszek ott hogy zajlik majd minden :)
2# koszonom h leirtad :)
3# sajnalom h igy megkellett szenvednek. Persze mindenkinek megkell. Csak nem biztos h ennyire
Első baba.2 napos túlhordás.Spontán burokrepedés,gyors tágulás.De nem fért ki.4 órányi tolófájások után műtő...Lelkileg nagyon rossz volt!Nehezen estem teherbe és szülni sem tudtam.A lelki dolgok megnehezítették a testi felépülést is.Csak akkor tudtam felülni vagy felállni ha a baba miatt kellett.Egyébként képtelen voltam rá.Szerencsére a szoptatás sikerült a kezdeti nehézségek ellenére.Férjem segített.Szövődmény nem volt.Nem adtam több hálapénzt.
Császár után 3 évvel természetesen szültem 😊
Első babámnál elfolyt otthon a magzatvíz, boldogan mentünk be a kórházba, 20 óra vajúdás után esett a baba szívhangja a fájások csúcspontján, ezért lett császár.
Én nagyon nem készültem császárra, tartottam is tőle, de akkor ott úgy éreztem, teljesen mindegy, csak legyen minden rendben, és találkozzunk végre a kisfiammal :)
Ez egy magánkórház volt, maga a műtét nem volt félelmetes, végig mondták, hogy mi történik, beszélgettek velem, egyből hozták a babát odabújni, aztán Apához került, amíg én elkészültem. Amint kitoltak a műtőből, mellre tették, és onnantól velem volt végig, az első éjszakát leszámítva.
A felépülés nem volt vészes, nem volt annyira erős a fájdalom sem. A első éjszaka, amikor mondták, hogy próbáljak sokat forgolódni, mert az segít majd másnap a mozgásban, az rossz volt, akkor tényleg fájt. De másnap felállás és zuhany után úgy éreztem, rendben lesz a dolog. 2. nap más simán mászkáltam a szobában és a babát is el tudtam látni. A férjem velem volt végig (családi szoba), így sokat segített.
A heg maga meglepően kicsi (nem is tudom, hogy fért ki rajta a fiam :), gyorsan gyógyult. Tényleg abszolút bikinivonal alá esik, nem zavar egyáltalán.
A következő babát továbbra is szeretném természetes úton megszülni, de most már tudom, hogy nem tragédia, ha máshogy alakul.
segített
volt szövődmény, de úgy általában gyermekágyi gondok, legyengült immunrendszernek köszönhetően (sebgyulladással kezddött, mellgyulladás volt az utolsó)
indították, szülőcsatornában volt a baba, így is vágtak.
tolófájások közben kötöztek ki, altatásban műtöttek.
nem adtam hálapénzt.
nekem a császár akkor maga a megváltás volt.
viszont legközelebb igyekszem elkerülni. nem a szülés mikéntje, hanem maga a műtét miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!