Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van aki időnként el szokott...

Van aki időnként el szokott ájulni pl. : vérvételnél? Mi volt a szülésnél, ott nem volt ezzel gondotok?

Figyelt kérdés
Én az izgalom miatt szoktam vérvétel után időnként elájulni,vagy a látványtól is akár rosszul leszek. Mire számítsak a szülésnél?!
2010. ápr. 13. 20:26
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Szülésnél nem lesz időd arra figyelni hogy elájulok-e vagy sem!

Én is ájulós vagyok, de még véletlen sem ájultam el!Akkor egész más dolgok vannak előtérben!Viszont hányós is vagyok, és vajúdás közben is hánytam!Az nem maradt el!

2010. ápr. 13. 20:35
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Szülésnél nem látod a saját véredet, hidd el. Én se láttam, pedig annyit vesztettem, hogy három csomaggal is belém nyomtak utána.
2010. ápr. 13. 20:36
 3/8 anonim ***** válasza:
72%
A helyzet magaslatán voltam, csak bíztatni tudlak! Tudatosan akartam megélni minden pillanatot, ezért. :)
2010. ápr. 13. 20:37
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Én az ájulósabbik fajta vagyok(amikor kismama voltam is elájultam egy vérvétel után) és a tolófájásoknál kétszer elvesztettem az eszméletemet,nem nevezném ájulásnak,mert csak egy pár pillanatig tartott és már magamhoz is tértem.De nem a látványtól(lehet hogy furán hangzik,de egy csepp vért nem láttunk,sem én,sem a férjem,pedig Ő is ott állt mellettem),hanem elrontottam a légzést,csak vettem és vettem a levegőt ahogy a doki mondta,csupán csak kifújni felejtettem el:-DDDDD Ehhez nem kell szülni,így alapban is elájul az ember:-)

Ne aggódj,nem lesz baj,csak csináld amit mondanak,hamarabb túl leszel rajta.

Könnyű szülést!

2010. ápr. 13. 21:50
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszi a nyugtatást,remélem igazatok lesz! Nem csak a vér látványától tartok,hanem a műszerek,előkészületek, epidurális injekció miatt aggódom. Oltásnál sem szabad odanéznem se előtte,se utána. Mandulaműtétet is csak altatásban vállaltam be,néhány éve. Egyszer egyik családtagom szenvedését,fájdalmát látva is sikerült rosszul lennem. Kismamaként még csak egyszer kellett elkapni, a vérvételeket kibírtam. Gyakran az izgalom miatt szoktam ájulni,hiába próbálom nyugtatni magam. Anyukám a születésem után ájult el,családi vonás :)
2010. ápr. 13. 22:55
 6/8 anonim ***** válasza:

Maximálisan megértelek. Én is ájulós vagyok. Már majdnem túl vagyok a vérvételeken, még egy lesz a 36. héten, de aztán annyi.

Nekem az első vérvételnél az ájulásom után a nővérke azt javasolta, hogy tegyek fel mp3 lejátszót vérvételnél. Azóta mindig így vetettem le a vért. Így is rosszul vagyok, de már nem ájulok el.

A szüléstől is pont emiatt féltem. Annyiból van szerencsém, ha annak lehet mondani, hogy a szemem miatt programozott császárom lesz, júniusban. Tehát tudni fogom előre a dátumot, nem lesz kiszámíthatatlan.

A gerincbe adott érzéstelenítőre majdnem mindenki azt mondja, hogy nem fáj, alig érezni. Ebben bízok én is. Bár nekem a doki mondta, hogy választhatom az altatást is, ha úgy gondolom. Még nem döntöttem el.

De én is olvastam sok kismama szülés-élményét, tényleg nem látni szülés közben vért, ezt mondja mindenki.

Mikorra vagy kiírva?

2010. ápr. 14. 07:15
 7/8 A kérdező kommentje:
Május közepére. Császárnál gondolom jobban bírnám,de a természetes szülésnél aggódom az ájulás miatt... Remélem,azért valahogy átvészelem majd! Köszi a válaszokat.
2010. ápr. 14. 11:16
 8/8 anonim ***** válasza:

"Műszerek,előkészületek, epidurális injekció miatt aggódom" - javaslom, gondolj arra, hogy szükséges dolgok, ezeknek racionális értelme van, ha szükséges, használják az orvosok a legjobb tudásuk szerint, és NE engedd el a fantáziádat, érzelmeidet "kalandozni".

"Anyukám a születésem után ájult el,családi vonás" - Javaslom, ne kapcsold össze a 2-őt az agyadban! Az anyukád volt, ki tudja, miért, ez meg te.

A többi szavadiból is látszik az érzelemmel megközelítés, javaslom, hogy ne engedj teret az érzelmeidnek ilyen szitukban, ha nem fontos, mert ezzel nem segítessz senkinek. Figyelmedet magad irányíthatod tudatosan máshová, mint eddig, az eddigi szokás, mint minden szokás megváltoztatható, és majd egyre jobban megy! Oltásnál ne nézz akkor oda, de ne tulajdoníts olyan nagy jelentőséget ezeknek. Sok érzékenyebb ember túlélt ilyesmiket, és utólag az mondható, jobb volt mint előtte képzelte.

Találj ki előre egy mondatot és azt mondogasd magadban az adott szituban (vedd elő a zsebedből a cetlit vagy hasonló). Pl. "nyugalom"...stb szavak, "úgy döntöttem, hogy most magamra figyelek/racionálitás talaján maradok"...stb, olyasmit, ami visszatérít, megerősít. És amúgy is mondogathatod magadban. ("Nem, nélkül...stb" szavak nélkül, de a fenti csak példa, mert te tudod, neked mi a legjobb mondat, mi hogy hat rád.)

Sok sikert!!

20.37

2010. ápr. 14. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!