Nem igazán értem a szülési időpontot, szerintetek melyik orvos által megadott időpont lehet a helyes?
Az orvosom ragaszkodik az utolsó menstruáció szerinti időponthoz, ami július 18.
A 13. heti ultrahangon egy magándoki július 8-at jósolt ultrahang alapján. A 19. hetin egy másik magándoki július 9-ét írt. (A genetikai vizsgálatokat az istenhegyin csináltattam.)
A 30. hetit már csak a saját dokimmal csináltattam meg, aki szintén (majdnem 3 héttel!) nagyobb babát mért, ennek ellenére terminusként mégis a menzi szerinti időpontot adta meg a kiskönyvben, és ragaszkodik az időponthoz.
Volt közületek olyan, aki hasonló tapasztalatokkal bír? Mikor indult meg végül a szülése? Fontos lenne, mert nem tudjuk, hogyan adjuk meg véglegesen párom szabadságigényét. :(
Köszi, igen, tudom. Csak szeretne pár hetet kivenni, a munkahelye pedig szeretne vele tervezni. :( Ördögi kör.
Igaziból nem is az lenne a gond, ha előbb jönne, azt még meg tudják oldani, hanem ha később, és a szabi nagy része átcsúszna augusztusra. Pl. ha csak július 25. után születne, akkor az augusztusi szabi szinte lehetetlen.
Illetve elvárják tőle, hogy kb. mondja meg, mikortól megy szabira...
Persze, a törvény tervez, a munkáltató végez...
Ezek szerint valószínűbb a július 8-9 környéke.
A szabiban tutit nem tudok mondani. Szerintem ha júli 20 tól veszi ki a szabit, az biztos nem túl korán. Főleg ha augusztusban úgy sem engedik el. Ha pedig előbb jön, akkor az extra gyerek születésekor járó szabikat kiveheti.
Én azt javaslom, ha előbb jön a baba, amíg kórházban vagytok menjen dolgozni, azokra a napokra ne pazarolja a szabit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!