Hová kell menni kontrollvizsgálatra?
Miskolcon lakunk, így a Semmelweisbe szültem volna(oda is jártam a terhesgondozásra),de mivel koraszülés lett így átküldtek a Megyei kórházba.
Ez esetben hova kell visszamenni 6 hét után kontrollra? Megyeibe?
Vagy mehetek a Semmelweis szűrőcentrumba is?
Gondolom,ha a Megyeibe megyek vissza ott a szülészeten földszinten lévő ambulanciára kell menni,ott meg mindíg másik orvos van.
Azért is vacilálok,hogy hova is kell menni, mert máskor nem mehettem a megyeibe nőgyógyászatra,mivel miskolci lakos vagyok. (csak a semmelweisbe)
Képzeld,én is a Semmelweisbe jártam,de tavaly még nem volt kész a szülészet,igy a vasgyáriban szültem,ügyeletes orvosnál. Ott távozáskor mondták,hogy vagy az SzTK-ba megyek vissza,a szüröcentrumba,vagy ahhoz akinél szültem. Mivel nem ismertem azt a dokit,akinél szültem,azt se tudtam,hol keressem az átköltözés miatt,na meg pénzt nem akartam neki adni,igy az szüröcentrumba mentem,na meg az volt közel,galog 10 perc,a vasgyár meg messze. Az éppen rendelö orvos nem ismertem,de úgy lehurrogott,hogy miért nem ahhoz az orvoshoz mentem,akinél szültem?! Hogy ö semmit nem tud a szülésemröl! stb.,stb... Meg milyen hanyag vagyok,mert nem pontosan 6 hétr mentem vissza! Szóval nagyon flegmán,lekezelöen beszélt velem,legszivesebben otthagytam volna! Végül megvizsgált,fájt is,biztos direkt csinálta.
A te eseted hasonló az enyémhez,de én azt tanácsolom,hogy a megyeibe menj vissza és próbálj idöpontot kérni attól,akinél szültél. Ott is van lakossági szürés,ott kérdezd meg,hogy ez a doki rendel-e,ha igen,akkor arra kérj idöpontot. De megpróbálhatod a Semmelweist is,hátha nem ez a bunkó doki lesz ott.
Ha nem a magánrendelésére mégy, akkor nem vagy köteles neki pénzt adni. Nyugodtan keresd fel azt az orvost, akinél szültél, telefonon biztos meg tudják neked mondani, hogy mikor és hol rendel.
Én is hasonló cipőben járok, a magándokimnál szültem volna, de épp vidéken volt, így ügyeletessel sz6ültem, de nem hozzá szeretnék visszamenni a hathetes kontrollra, hanem a saját dokimhoz, akiben sokkal jobban megbízom... És nem tudom, mit tegyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!