Tegnap előtt nagyon görcsöltem, és mértem, 5 percenként jöttek ilyen fájások, görcsök, kb 20-25 másodpercig tartottak. Magnéziumra elmúltak. Már az elejétől görcsölök amikor front van. Ez normális? Jelentheti azt hogy korababa lesz?
31 hetesen ha most születne meg, akkor annak lenne valami következménye? A koraszülött osztályon lenne? Vagy nem is hagynák, hogy megszülessen a 37. hét előtt?
31+2 hkm
2016. jún. 18. 12:38
1/9 anonim válasza:
Nem, menj be a kórházba! Nem tudják mindig visszatartani a babát, nekem sem tudták a 24. héten. Reméljük nálad még nem készül kifelé a baba! Menj be, ha tényleg szülési fájások vannak, megpóbálják leállítani és adnak tüdőérlelőt, ami az életét mentheti meg a babának, ha ilyen korán érkezik neadjisten. 30 hét fölött már jó eséllyel megmentik a korababákat, de a következmények nem kiszámíthatóak. Szóval menj be!!
2016. jún. 18. 12:44
2/9 A kérdező kommentje:
Ez tegnap előtt volt, azóta nem görcsöltem még. Szedem a magnéziumot. De akkor ha legközelebb ilyen lenne, bemegyek. Amúgy semmi változást nem érzek, a baba ugyan olyan aktív mint eddig.
Akkor is be kell menni, ha magnéziumra elmúlik? Én úgy tudom, hogy csak akkor kell menni, ha nem múlik el magnéziumra se, legalábbis nekem ezt mondta az orvos. Ja és az igaz, hogy az a különbség a jósló és a rendes fájás között, hogy a jósló magnéziumra elmúlik és 20-30 másodpercig tart, míg a rendes fájások nem múlnak el magnéziumra se és 40-60 másodpercig tartanak?
2016. jún. 18. 12:49
3/9 anonim válasza:
Természetesen koraszülött lenne, igen, mint koraszülött, a koraszülött osztályon lenne. Persze, megpróbálnák visszatartani a folyamatot, de nem biztos hogy sikerülne. Ha legközelebb mész orvoshoz, feltétlenül említsd neki ezt a görcsölést.
2016. jún. 18. 12:57
4/9 anonim válasza:
Én ugyanígy jártam 31 hetes terhesen. De én azonnal mentem a kórházba. Megvizsgáltak majd nyugodtan mehettem haza, csak jóslófájás volt. Ajánlottak több magnéziumot meg sok vizet meg azt mondták ha legközelebb is lesz ilyen meleg zuhany, ha nem múlik el, azonnal menjek vissza.
2016. jún. 18. 13:53
5/9 anonim válasza:
nekem szülés előtti 4-5 nap voltak görcsök, sokszor mellé még derékfájás mint szülésnél,1-2 órát tartott 10 percenként de nem múlt el semmitől n jósló volt. mikor vizsgáltak kiderült kínyílt a méhszáj majdnem 3 ujjnyira. ha neked is lesznek még görcsök, és nem múlnak el ha tusolsz, vagy járkálsz,rendszeres időközönként vannak inkább nézesd meg. 36. hétig próbálják bent tartani úgy tudom,jó esélyei vannak azért ha orvosnál szülsz meg nem otthon de még pici lenne meg lehet lélegeztetni kellene (ennek nem néztem utána mikorra fejlődik ki jól a tüdeje még szerintem neki kell)
2016. jún. 18. 13:54
6/9 anonim válasza:
Nekem huszonpárhetesen voltak ilyenek,keményedéssel együtt.A védőnő azt mondta normális.28 hetes korunkra ki is nyíltam 2110-re...Inkább mutasd meg magad 100x feleslegesen minthogy bajotok legyen!
2016. jún. 18. 14:40
7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Ha megint megtörténne akkor bemegyek a kórházba, de remélem nem lesz több ilyen. Szerencsére nem görcsölök most, nem is vérzek, a baba aktív. Csak nagyon félek, hogy koraszülött lesz.
2016. jún. 18. 14:43
8/9 anonim válasza:
Nekem a 33. Heten volt 5 perces fájások voltak. Reggel 7:30kor kezdődött és miután lefürödtem meleg vízzel, lepihentem és 9 kor még mindig 5 percenként jöttek felhívtam a dokim aki mondta hogy menjünk be, megvuzsgál. Hát nem engedtek már haza mert elkezdett kinyilni a méhszáj. Persze meg tudták állítani a folyamatot. 2 hétig voltunk bent, majd a 35. Héten beindukt és nem lehetett visszatartani. De ennek ìgy kellett lennie mert a meszesedő méhlepény már nem tudta ellátni a babát, oxigénhiányosan meconiumos magzatvízzel született. A sulya megvolt mert 3000 gramm és 52cm, viszont nyelt a meconiumow vìzből fertőzést kapott. 6 napig inkubátorban volt, 11 nap után mehettünk haza. A fertőzés miatt kialakult neki egy kisdedkori asztmája, ami miatt még mai is gyógyszert szed. 4 éves nagyfiú azóta már. Menj és mutasd meg mgad orvosnak, ne kisérletezz h elmúlik e magnéziumra, meg ne azt nézd hogy hány másodpercig tart. Ha folyamatosan 5 percenként jönnek jobb ha lát egy orvos.
2016. jún. 18. 14:46
9/9 A kérdező kommentje:
Hétfőn voltam 30 hetes UH-n, ott a babát 1630 grammra tippelték, és a éhlepény 1. fokban érett.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!