Mit gondoltok erről?
Én ezen már a terhességem alatt is gondolkodtam. De szerintem az nem normális, hogy mikor az orvosom a méhszájamat nézte, igaz ritkán nézte, de konkrét beeröltette azujjàt, hogy ugye elérje a méhszájamat. Leginkább már a vége felé fájt, volt, hogy görcsölt is a hasam.
De ezen felül amúgy nagyon jó orvos volt.
Előtte másikhoz jártam, de az is így nézte a méhszájam.
Olvastam is, hogy valaki nem is vizsgál manuálisan, mert ugye azzal kárt is csinalhat.
De akkor miért nem alkalmazzak erre a hüvelyi uh-t, ami azért barátságosabb. Mert pl. voltam bent kórházban magzatvízszivárgással, és akkor manuálisan hozzám se nyúltak, csak hüvelyi uh val nézték a méhszájat.
De amúgy nem volt durva, vagy ilyesmi. Meg mindig mondogatta, hogy bocsánat. Csak ezt a beeröltetést úgy értsétek, hogy mintha amúgy nem érte volna el a méhszájam, csak ugye megkellett néznie.
De lehet attol is függ ki mennyire ügyes.
Mert pl vajúdás közben mikor a szülésznőnézett, akkor az nem annyira fájt.
Nem tágítás volt?Sok ilyet olvasni...
Nekem sohasem fájt, mikor még csak 1-2 ujjnyira voltam kitágulva szüléskor sem. Viszont mikor a szülésznőtől kért vizsgálatot a doki(be volt mosakodva közben egy műtéthez), az borzalmasan fájt...
Nekem is ezt csinálta az orvosom és azt hittem egészen addig, hogy ez a normális, amíg az osztályvezető meg nem vizsgált... akkor döbbentem le, hogy egyáltalán nem kellene ennek a vizsgálatnak fájnia, sőt, még kellemetlennek sem lennie..
Megmondom őszintén, hogy szülés után kerestem másik orvost. (a 6 hetes kontroll is nagyon fájt a régi dokinál)
Engem ne "erőszakoljon" meg senki, egyszerűen felháborítónak tartom. A mostani dokim óvatos, soha nem volt nála kellemetlen a vizsgálat. Először, amikor mentem hozzá, majdnem elírtam magam, hogy azt hittem én vagyok ennyire anatómiai hulladék eddig.. Ekkor elárulta, hogy több kismama átjött hozzá az én régi dokimtól pontosan ezért..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!