Ha az eslő szülés viszonylag gyorsan zajlott, reménykedhetek benne, hogy a második is az lesz?
Gondolom tudod, hogy általában gyorsabb a második. Szóval nyugodtan reménykedhetsz!:)
Nekem az első kb 3 óra alatt lett meg, a második másfél óra alatt. Gyakorlatilag nem is vajúdtam, mert mire végeztünk a betegfelvétellel, már mentem is a szülőágyra.Sokkal-sokkal könnyebben ment, mint elsőre!
A másodikra általában azt mondják hogy könnyebb mint az első. Anyukám engem 2, hugomat 1 óra alatt szülte meg. Nekem még csak egy lányom van, 3 óra alatt meglett. Most ikreket várok, úgyhogy fogalmam sincs ez rám mennyire érvényes hogy könnyebb lehet, de remélem.
Egyébként a harmadikra meg azt mondják, hogy az nehezebb szokott lenni, vagy több a komplikáció, mint az első kettőnél. Tudok is ilyet.
Saját tapasztalat:
Az első 1óra 57perc alatt lett meg.
A második majdnem 3 óra alatt lett,mert nem repedt meg magától a burok,és fél órán keresztül jöttek a percesek. A "fájások" nem voltak fájások,halovány,kellemetlen görcsöcskék voltak az elsőnél. A második szülésnél már jobban éreztem,de még mindig nem tudok arról beszámolni,amiről nagyon sok vajúdó asszony. -Hála a jó égnek!!! -Az utolsó fél óra volt keményebb,de csak mert nem szeretek ott lent semmit sem érezni. De egy 10-es skálán még így is csak kb. a 4-est érte el.
Az utó fájásokat viszont ezúttal éreztem,nem úgy,mint az elsőnél. És a vérzés sen maradt abba a 14. napon, több mint egy hónapig volt,néha több,néha kevesebb,mikor hogy.
Remélem sikerült kielégtő válasszal szolgálnom! :) Könnyű szülést!!!:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!