Lehet nem ide tartozik de szules alatt jar le a Tajkártya akkor mi a teendő?
igenyeltem ugye az Aktiv koruak ellatasat es az megszunt ugye lakcim valtozas miatt es mivel parommal egy lakcimen vagyunk es az o jovedelme meghaladja az xy osszeget ezert nem igenyelhettem ujra de viszont passziv ellatast azt kapom 45 napig ami juni 15.en lejar..
de en juni 8ra vagyok kiirva es sajna nem tudok haza utazni hogy ez ugyben eljarjak hogy mi a helyzet ezert kerdeztem hogy ilyenkor mi a teendo...?
de durva! ne haragudj, de te tényleg ennyire buta vagy? :(
a tajkártyád nem jár le!
ebben az országban ingyen van az orvosi ellátás, cserébe mindenkinek havonta fizetnie kell egy bizonyos összeget.
neked ezt nem kellett, mert segélyt kaptál, abból levonják, majd a "passzív jogon" azt jelenti, hogy még annyi napig él.
mivel szülés napjától gyest fogsz kapni, ezért az nyilván már nem számít, hogy kitart-e a segély utáni társadalombiztosítási ellátás...
de még azt leírom, biztos újdonság lesz neked, hogy a gyes, ami segély, vonják belőle a tb-t, után is 45 napig biztosított maradsz. sőt, ha esetleg majd egyszer az életben dolgoznál és megszűnne a munkaviszonyod, akkor is majd még 45 napig lesz orvosi ellátásra jogosultságod.
ez egy automatikus dolog, nem a te szépségedért adják, nem is az eszedért, mindenkinek adják, lemondani nem lehet, meghosszabbítani nem lehet, csak van..,.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!