Pár hete szültem. A doki rosszul varrt össze ilyenkor mi a teendő? Altatasban újra varr?
Hogy erted, h rosszul?
Ha plasztikazni szeretned, az szerintem mar nem nogyogyasz feladat.
Ha egeszsegugyi problemad van vele, akkor hozza menj vissza, ha meg megbizol benne, de altatas nem hiszem, h lesz. Ha mesz hat hetes kontrollra, beszelhetsz vele errol.
Mindenképp megbeszelem az orvosom de nyilván ő is látni fogja hogy valami nuncsi rendben.
Jobban osszevarrt az eredeti állapothoz képest és úgy néz ki mint mikor egy anyag össze van csippentve. Nagyon aggodok.elkeserit ez a helyzet. Nagyon félek a kontroll vizsgálattol is. Vágtak és repedtem elég hosszan ami nehezen regenerálodik. Fájdalmas kemény a szövet a bejáratnál. Sirhatnekom van ha a vizsgalatra gondolok.
Engem szülés után altatásban varrtak, bár a fő ok az volt, hogy a méhlepény félig-meddig bennmaradt és azt kürettel kiszedték. Egyúttal a végigrepedt hüvelyfalat is megvarrták.
Sőt, még altatás előtt elkaptam az egyik műtős asszisztenst és kérdeztem, hogy van-e náluk helyi fájdalomcsillapító injekció. Mondta, hogy van. Akkor lennének-e olyan drágák, hogy a művelet végén még bebökik alulra, hadd legyen még pár gondtalan órám utána.
Rendesek voltak, megkaptam, műtét után felébredtem, aztán még 3 órát aludtam teljes békességben egy őrzőben. Szerintem az egész osztályon én voltam a legkipihentebb szülés után :)
Ja, egyébként fájdalmam nem volt, de a hátsó hüvelyfal előreomlott kissé. Szervi gondot nem jelentett, csak esztétikai/praktikust (tampon elakad a felhelyezésnél). Dokit kérdeztem, mondta, hogy orvosilag nem indokolt, de ha nagyon zavar, akkor altatásban NŐGYÓGYÁSZ SEBÉSZ megplasztikázza.
Ugyanis ez nem a plasztikai sebészek asztala, nagyon kevés ilyen műtétet végeznek. Itt nem a látvány a fontos, hiszen a hüvely belsejéről van szó, hanem a funkcionalitás, ahhoz pedig a nőgyógyász sebész (tehát mindkét szakágban jártas orvos) ért igazán.
"Utolsó, téged ezért altattak? Engem is varrtak kívül belül és küret is volt. Nem volt altatás, sem EDA. Fogadott dokid volt?"
Mivel a méhlepény tépkedésénél már vonyítottam, annyira fájt és ketyegett az óra, igen, humánusabbnak tűnt altatásban csinálni. Mi értelme lett volna éber állapotban kínozni, amikor még ő sem tud pontosan dolgozni, mert összerándulok, megugrok a fájdalomtól?
Fogadott orvosom volt, bár nem tudom, hogy ennek miért van jelentősége.
Utólag a kontrollon egy kicsit szidta is a kórházi protokollt, mondván, hogy pár éve még a szülőszobában is használhattak kábítást. Aztán változtattak és csak a műtőben lehet, pedig már némi bódítás is megváltás lett volna (pl. nitrogén-dioxid).
A férjem elmesélése alapján nem volt hosszú műtét, talán 10-15 percet voltam bent, de ebből úgy 5 perc az előkészítés, beleegyező papírok aláíratása volt, amikor még én is ébren voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!