azonkivul hogy konnyebb az ules utana stb.,mert en azt olvastam hogy akinek nincs gatmetszes kesobb vizelet tartasi problemai lesznek?
2008. szept. 25. 13:21
1/7 anonim válasza:
Szia! Én 3 hónapja szültem gátvédelemmel, azóta sincsenek vizelttartási problémáim. Előnye pedig, hogy ha nem vágják, hanem esetleg reped, akkor az csak annyit reped, amennyire szükség van, hogy a baba elő tudjon bújni. Ha vágnak akkor idegeket, izmokat is átvágnak, lassabban gyógyul, több szövődménye lehet.
2008. szept. 25. 13:31
2/7 anonim válasza:
Az én anyukám 4 gyereket szült meg gátmetszéssel.Hólyagsüllyedése,méhelőreesése lett és külső-belső gátplasztikát is kellett neki csinálni.
2008. szept. 25. 13:44
3/7 anonim válasza:
Szia! Én 6 hónapja szültem szintén gátvédelemmel. Semmilyen vizelettartási problémám nincs. Ez nem ettől függ, van akinek csinálnak gátmetszést és mégis gondjai lesznek, van akinek nem. Előnye, hogy hamarabb gyógyul, hátránya, ha reped nem biztos, hogy szépen és jól össze tudják varrni. Ez teljesen egyénfüggő és babaméretfüggő, hogy szükséges-e vagy nem. Sajnos sok kórházban alapból vágnak ha kell ha nem Mondván, hogy az a "jobb". Nekem volt egy kis repedés, a végbél felé (kb 1cm) mert a baba keze a szája előtt volt, de ha csináltak volna gátmetszést, itt akkor is repedt volna. Szóval jobban jártam. Másnap már tudtam ülni, 1 hét múlva semmi bajom nem volt. Az igaz, hogy széles a csípőm, nagy vagyok, a baba meg 2840g volt és csak 34cm volt a fejátmérője. Azt javaslom, hogy minden esetben érdemes intim tornát végezni utána az segít megelőzni a vizelettartási problémákat.
2008. szept. 25. 13:56
4/7 anonim válasza:
Két hete szültem, amit már el is felejtettem volna ha nincs a gátmetszés, mert még most is kínlódok vele. Nehezen gyógyul, fáj, és benne felejtettek két kiszedős varratot is. Tehát csak előnye van annak ha gátvédelemmel szülsz.
2008. szept. 25. 14:59
5/7 anonim válasza:
Szerintem vizelettartási probléma így is úgy is lehet. Ha nincs gátmetszés azért, ha van, akkor meg azért. Ez mindenképp igénybevételt jelent a testednek. Egyéni adottságtól függ.
2008. szept. 25. 17:42
6/7 anonim válasza:
A vizelettartási probléma nem attól függ, hogy volt-e gátmetszésed. A szülés mindenképpen igénybe vesz ott alul. Intim tornászni kell, állítólag az segít.
Nekem volt gátmetszésem, igaz, hogy 2 hétig nem tudtam ülni utána. Habár a dokim mindent megpróbált, hogy ne legyen, de a gyerek 4,12 kg volt. Nem lehet mindig kikerülni, csak ha nem túl nagy a gyerek, és van elég idő tágulni. Szerintem inkább egy jó orvost érdemes fogadni, ő is tud segíteni, nem érdemes még szülésznőre is költeni.
2008. szept. 25. 20:33
7/7 anonim válasza:
szia!
nekem volt gátmetszésem, 36-os volt a baba feje,de az nem is fájt utána, nem éreztem a sebet,ülni is tudtam minden..csak ahogy a szeméremcsontom szétment,az fájt naon,nekem nem széles a csipőm,na mostmár 1 mérettel naobb lett,de nekem ez előnyős lett..meg mikor csinálták a gátmetszést észre se vettem,csak annyit h naon nagy megkönnyebülés, és éreztem h végre van helye a babafejének....amugy gátmetszésse,vagy anélkül,nem attól függ a vizeletvisszatartási problémák..hanem a hüvely izomzatától...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!