Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szeretnék tájékozódni a...

Bogica0616 kérdése:

Szeretnék tájékozódni a témában: Nektek, hogy kezdődött a szülés? Mit éreztetek amiből tudtátok, hogy itt az idő?

Figyelt kérdés
Honnan tudtátok, hogy itt az idő? Mert nekem sokat keményedik a hasam, akár 10 percenként is, de nem fáj, inkább folyamatosan a hátam akar "leszakadni". Valamint ami az egyik legfontosabb dolog, mi történt a kórházban veletek amikor beértetek? Milyen érzéstelenítést választottatok? Hogyan készültetek fel lelkileg? Mindenre kíváncsi vagyok, hogy egy kicsit lelkileg fel tudjak készülni, hogy mi vár rám, amikor elkezdődik a szülés. Viszont szeretném, ha egy kicsit tárgyilagosak maradnátok, mert ijesztgetésből kaptam már eleget, ezért félek ennyire...
2016. máj. 18. 10:22
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Ti mit neveztek "fájásnak", milyen érzés számotokra?
2016. máj. 18. 14:56
 12/16 anonim ***** válasza:
9-es vagyok. A fájás számomra olyan volt, mintha egy óriáskígyó, a gyomromtól a derekamig tekeredve szorított volna. Vastag kígyónak éreztem, ami azért fontos, mert ez nem éles, hanem mély, tompa, kontrollálható fájdalom. A kontroll a nyugalmat és a légzést jelenti.
2016. máj. 18. 16:48
 13/16 anonim ***** válasza:

Nem voltak túl rendszeresek a fàjàsok, 8-12 percenként jöttek, de màr nem tudtam fekve maradni. Itt tudtam màr, hogy lassan majd menni kell. Este volt. Előtte elment a nyàkdugó, és egyfolytàban wc-re kellett mennem pisilni-kakilni. A derekam is fàjt,.de az valószínűleg az egésznapos takarìtàs miatt.

Legfontosabb dolog? Hàt amikor rájöttem, hogy a fogadott dokim nem fog beérni. De legalàbb az ügyeletes aranyos volt, fêl percig tartotta a kezét kézfogàsra, vàrtuk-vàrta, hogy elmúljon a fàjàs.

Fàjdalomcsillapìtàs nem volt, nem kellett és idő sem volt rà.

A lelki felkészülésről sok helyen olvashatsz, a lényeg, hogy próbàlj nyugodt maradni és lazìtani, a màlnalevél teàt pedig iszogasd a 36. héttől. Arra is készülj, hogy esetleg nem terv szerint sül majd el a dolog, dehàt nincs visszaút. Maradj pozitìv.

2016. máj. 18. 17:09
 14/16 anonim ***** válasza:
+1 ami rossz volt: az amnioszkópiàt kibìrni fekve, 1 perces fàjàsokkal. Amúgy is útàlom ezt a vizsgálatot, ott meg főleg nehezemre esett.
2016. máj. 18. 17:13
 15/16 anonim ***** válasza:

óóó, engem tolófájások alatt kezdtek kikötözni a műtőasztalhoz :o az sem volt kutya :o

a fájás nekem kezdetben olyan volt, hogy csak a derekam akart leszakadni, aztán pedig keményedéssel egybekötött brutál erős menstruációs görcs. kb mintha az összes belsőségemet megpróbálnák 2 kézzel kitépni a hüvelyemen keresztül.

2016. máj. 19. 08:20
 16/16 A kérdező kommentje:
Ma voltam orvosnál, császár metszést helyezett kilátásba, mert a baba nem fordult meg. Igazából kiver a víz a műtét gondolatától... Rengeteg szövődményről hallotam a műtéttel kapcsolatban.
2016. máj. 19. 19:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!