Köztetek volt már valaki igy hogy se a szülés várható
időpontját nem tudják se hogy hány hetes vagyok
pontosan?
Figyelt kérdés
Fogadott orvosom nincs,de védőnő ,sztk.orvosok,4d-s (4d. Ill. A védőnő számítása pontos)orvosok làttak konkrétan mindenki mást mondott hogy járhatnék a végére?
Maj jön amikor jö ni akar, kb csak rudod melyik hónap...
2016. máj. 18. 08:15
2/11 anonim válasza:
Majd jön amikor jönni akar. Kb csak tudod melyik hónap, pontosan úgyis kevés baba születik....
2016. máj. 18. 08:16
3/11 anonim válasza:
Nalam nem tudjak.Kisfiam egy eves,meg nem jott meg szules utan mikor kiderult terhes vagyok megint.Valamikor juliusban varhato :)
2016. máj. 18. 08:21
4/11 anonim válasza:
A 12. heti UH alapján is szoktak becslést csinálni arra vonatkozólag, hogy mikor lesz a szülés.
Utolsó menstruáció?
2016. máj. 18. 08:35
5/11 anonim válasza:
Én közel egy éve nem menstrualtam, amikor teherbeestem. Szeretkezni naponta, két naponta szoktunk a férjemmel, így ez sem segített az időpont belövésénél. Terhességi tesztet előtte kb két hónapig nem csináltam, így ez sem volt támpont. De amikor elmentem dokihoz, akkor csinált uh-t, akkor voltam a méretek alapján hat hetes terhes és ehhez igazítota a szülést és a többi vizsgálatot. 12 hetes uh-n is pont annyi voltam, így nem változtattak rajta. Később már volt egy-egy hét eltérés, de az már az egyéni fejlődésen múlik. Az első trimeszterben készített uh-ra tudsz hagyatkozni, ha a ciklusod nem rendszeres.
2016. máj. 18. 08:46
6/11 anonim válasza:
Igen, én. Orvosom a menzi szerint számítja. Magánklinikán egy másik időpont jött ki, 2 héttel korábbi. Az ultrahang gép pedig egy harmadikat számolt a múltkor. De mindegy. Annyit tudok így, hogy augusztus első fele.
2016. máj. 18. 08:46
7/11 anonim válasza:
Ha nincs meg az utolsó menses időpontja, vagy a ciklusok megbízhatatlan hosszúságúak (pl. félévente egyszer jön meg valakinek), akkor a 12. heti Uh a döntő, de csak az! A későbbi UH-kon már a babák egyéni fejlődési üteme szerinti adatok vannak, amik nagyon csalókák lehetnek, ráadásul nagyon pontatlanok a becslések: nekem pl. egy jó nevű klinikán 38 +5 naposan 36+ 3 naposnak látták a babámat, aki pontosan egy hét múlva megszületett 3580 g-mal és 52 cm-rel, 9-10-es Apgarral, tehát semmilyen értelemben nem volt bő két hetes lemaradásban.
Egy ismerősömnél elkövették azt a hibát, hogy a 12. heti Uh után még kétszer módosítgatták a terminus időpontját, mindig előbbre hozva azt. Felesleges idegeskedés volt, és persze a baba a 12. heti Uh alapján számolt időponthoz legközelebb (3 nappal előbb) született csak meg "tankönyvi" méretekkel.
2016. máj. 18. 10:20
8/11 anonim válasza:
"Mindenki mást mondott" azért csak nem több hét az eltérés... pár nap ide vagy oda meg teljesen mindegy, úgysem pont 40 hétre fog születni.
2016. máj. 18. 11:09
9/11 anonim válasza:
A ciklusaim össze vissza..Volt egy tippem mikor foganhatott,hát ahhoz képest is később született.
Um május 17,Menses szerinti terminus február 24
Ultrahang szerinti terminus március 7.
Született március 14
Azt hittem terhes maradok 😁
2016. máj. 18. 14:14
10/11 anonim válasza:
""Mindenki mást mondott" azért csak nem több hét az eltérés."
6-os vagyok. Nálam 3 hét az eltérés az orvosok véleménye között.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!