Minden érdekel a szülésről! Hogy készüljek rá? Mit vegyek-vigyek? János kórházban szülök.
34 hetes vagyok, lassan, de biztosan közeleg a nagy nap. Semmit nem tudok, első baba. Pl. mit kell vinni a kórházba, a babának és nekem? Miben fogok szülni? Saját ruha, vagy ott adnak?
Pizsamát vagy hálóinget vigyek? Melyik praktikusabb?
És az orvost hogy értesítem ha szülni kell? Fogom tudni, hogy menni kell? Őt a kórház értesíti?
Bocs, ha esetlenül fogalmazok, de egyre inkább foglalkoztat a dolog.
Én 18 éve szültem.Elmondom akkor hogy volt..
1. Éreztem,hogy itt az idő így szépen taxiba ültünk és bementünk a kórházba.
2. bent a kórházban megvizsgáltak és ők is elmondták amit én már éreztem,hogy itt az idő a szülésre..Megkérdezték az orvosom nevét,majd ők intézkedtek ez ügyben.
3.Adtak egy hálóinget,hogy azt vegyem fel.
4.kaptam beöntést,és bekísértek a szülőszobára,hogy feküdjek fel a szülőágyra és várjuk az orvosomat
5. Megjött a dokim aki újra megvizsgált,majd szerinte ideje szülni..
6.Mivel nem voltak tolófájásaim kaptam egy infúziót aminek a hatására pár perccel később elindult a szülés
7.Gátat vágtak majd a hasamra tették az egészséges fiamat..
8.A babát elvitték vizsgálatra addig én nekem továbbra is pihennem kellett
9.Amikor letelt a 2 óra pihenés kaptam egy új hálóinget,és bevittek a kórterembe ahol 1 hétig pihentem..
10. Később használhattam a saját hálóingemet,de betétet mindig adtak..
11.Szülés után 3 nappal kivették a varratokat
12-Végül eljött búcsú ideje,és örömmel mentünk haza hárman..
18 éve így zajlott
Mivel minden kórház más szokásokat alkalmaz, ezért amikor NST-n vagy kérdezz rá a 36. héten, hogy abban a kórházban mit kell bevinni és mit adnak. A csecsemőgondozóknál ki is szokott lenni akasztva egy lista, amit lemásolhatsz, vagy bekopogtatsz és beszélsz a kórházi védőnővel. Ez a tutti! Mert tényleg minden kórház más!
A szülés megindulását érzed a rendszerességből, és mikor beérkeztél a kórházba, akkor az ügyeletes orvos fogja hívni a választott orvosodat. Nekem pont a választott szülésznőm volt ügyeletben, így őt már nem kellett riadóztatni, ő viszont amint beértünk megnézte a méhszáj állapotát és S.O.S-be hívta a választott orvosnőm, mert majd 4 ujjnyira kinyíltam addigra. Persze még így is simán beért, mert még 4 órát vajúdtam, mire megszületett a kisfiam. Pizsamát a szülészeten adnak, mivel össze-vissza folyik ez-az...De a többi dolog eltérő kórházanként! A Bajcsiban nem adnak betétet, vagy pizsit szülés után. És saját babaruhát is adhattam a fürdetéshez. Szóval a lényeg ott érdeklődj, a válasz ott van!
Szia!
2 babám született a Jánosban.
Én császáros voltam,így a szülőszobai szokásokat nem ismerem,ahogy az előttem válaszolo írta,kérdezz rá,ha mész CTG-re.
Osztályon a háloing célszerűbb,de ha te pizsamába jobban érzed magad,vigyél azt. Ha esetleg császáros leszel,az alsot alig tudod felvenni....
Babának ruhát adnak,de vihetsz neki,fürdetés előtt beteszed a kiskocsijába akkor ráadják. Amit javasolnak a cumisüveg,nevét írd rá. Feltétlenül vigyél pelenkát,törlőt,krémet,textilpelust.
Szép szülést kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!