Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Győrben a Petz Aladár Megyei...

Győrben a Petz Aladár Megyei kórházban fogok szülni, mire készüljek?

Figyelt kérdés
Minden érdekel (mit szabad/nem szabad, mit vigyek vajúdáshoz/ ott tartózkodáshoz, mennyi ideig kell bentmaradni stb.)! Aki mostanában szült ott, kérem írja le a tapasztalatait.
2008. nov. 25. 13:33
 1/5 anonim ***** válasza:

Szept. 5-én szültem igaz sajnos császárral, így a vajúdás részéhez nem tudok hozzászólni.

Rendes kórházi pakk kell, semmi extra. A bébire adnak ruhát, de később jobb a saját, mert a kórházit fertőtlenítik és nem jó a bőrének. Pelust akkor napi 4-et adtak, eleinte elég volt, de később kellett még.

Van látogatási idő, akkor kiírás szerint nem mehet senki be a szobákba, de engem végig ott látogattak, igaz egy ágyasban voltam. Látogatási időn kívül a folyosón bármikor lehet nálad látogató, de a szobákban nem örülnek (na persze be tudod "csempészni" őket.

Szülőszobán voltam kétszer, mert megindították a szülést, oda vihettem be inni, telefont, végig telefonálhattam.

A bébim hamar odahozták, ott volt velem végig, az első éjszaka kivételével, mert akkor még nem tudta mozogni. Amúgy egész nap azt csinálsz amit akarsz, mert rád sem bagóznak. Ha kérsz segítséget segítenek, de egyébként magadra vagy utalva. Ha nem megy a szopi, pedig tömik őket ezerrel tápszerrel, hanem muszáj ne vidd ki, mondd azt, hogy szopizik.

Ha bármi érdekel még írj nyugodtan ide vagy privátba, majd ide is visszanézek!

2008. nov. 25. 17:57
 2/5 anonim ***** válasza:

Én szept 9.-én szültem ott. Nem császárral, de fogadott orvossal. A szülésről szép emlékeket őrzök,viszont a többi az katasztrófa! Az még hagyján, hogy semiben nem segítenek, ezt még túléli az ember. De amilyen higénés allapotok aott uralkodnak! Készülj fel a legroszabbra: 1 tusoló működött arra a rengeteg kismamára(a tisztaság hagy kívánni valót maga után), és 2 WC, amikben1-1 kis szemetes van, amit csak minden nap hajnalban ürítenek, tehát minden tocsog a vértől. Nagyon vigyázz majd, vigyél papír WC-ülőkét!

Szép szülést!

1 kisfiús anyuka

2008. nov. 25. 18:43
 3/5 anonim ***** válasza:
Szia,október 29 én szültem.Amit vinned kell:a vajúdáshoz:papucs,és jó ha marad rajtad zokni,mert szülés után fázhatsz.Hálóinget akkor adnak rád.Ott tartózkodás:2db hálóing,elöl gombos,tisztálkodó szerek,intim törlőkendő,alsóneműk-de gondolom ezeket tudod.Jó ha viszel be a babának rugikat-mert kipattoghat a kórházitól.Olyan napi 2-3db.Ha minden rendben van veletek 3 napot lesztek bent.Könnyű szülést.Ha valami érdekel írj privit
2008. nov. 25. 18:44
 4/5 anonim ***** válasza:
Első vagyok: én miután hazajöttünk, rá egy hetére belázasodtam, majd kiderült, hogy a kórházban szedtem össze coli-bacit. Szerencsére olyan antibiotikummal kezeltek ami mellett szoptathattam. Amúgy minden Wc-használat előtt Domestos kendővel letöröltem, de hát ezek szerint ez sem használt. Amúgy használd a szülőszoba ajtaja előtti fürdőt, ami a kispapa váróval szemben van, az még kulturáltabb.
2008. nov. 25. 20:05
 5/5 A kérdező kommentje:

Az első válaszolótól kérdeznék, ugyanis a 35. héten vagyok és a babóm még mindíg med,végű fekvésben van:(( vagyis nagyon vszínű nálam is a császár. Szóval: beöntés, katéter-el mi a helyzet ilyenkor? lehet bent valaki? kérni kell az egyágyas szobát vagy a császárosokat odateszik automatikusan ha van hely? mennyi idő múlva adják oda a babát? mekkora a vágás? Bocs a sok kérdésért, de nem elég hogy első baba, még faros is, szóval parázok ezerrel.

Előre is köszi.

2008. dec. 4. 14:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!