Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ennyi hálapénz elég lesz vajon?

Ennyi hálapénz elég lesz vajon?

Figyelt kérdés

Van fogadott dokim,a magánrendelésére jártam végig a terhesség alatt,ami teljesen probléma mentes volt.7000 ft-ot fizettem,számlát nem kaptam,a terhesség végén a klinikán fogadott,a rendelési idejében.Nem kérdeztem a "szülés árát", és ő sem mondott semmit. A szülésem pont az ő ügyeleti idejében zajlott, 3 óra alatt,teljesen simán, az elején és a végén volt bent.

Férjem,nagyon ellenzi a hálapénzt,én kérdeztem egy másik anyukát,aki szintén ennél a dokinál szül, mennyit adnak.Egyforma összeget gondoltunk,40000 forintot.Azért kérdezem,hogy elég-e vajon ennyi,mert itt sok helyen olvastam,hogy a rendelési díj 10-szeresét adják.Azt egy kicsit sokallom.

2016. máj. 12. 17:04
 1/9 anonim ***** válasza:
70%

A fogadott orvosnak úgy szokták igen. De te nem fogadtad fel, ha jól értem, így kevesebb is elég szerintem.

Amúgy mi 80ezret fizettünk fogadott dokinak, szülésznőnek pedig a felét 40ezret. De ők előre fel voltak fogadva.

2016. máj. 12. 17:07
 2/9 anonim ***** válasza:
76%
Én is ennyit adnék.
2016. máj. 12. 17:08
 3/9 anonim ***** válasza:
60%
Annyit adsz amennyit akarsz, nincs rá előírás, de ennél többet szoktak.
2016. máj. 12. 17:27
 4/9 anonim ***** válasza:
45%
Ne hogy ne legyen már elég 40 rugó, 3 órára. Ráadásul még nem is volt végig. Az meg hogy más mit mond ne foglalkozzatok vele. Az emberek szeretnek többet mondani.
2016. máj. 12. 17:33
 5/9 anonim ***** válasza:
66%
Én 1 hónapja kértem fel a dokit,akinél már szültem régebben.A kórházba járok ki hozzá (vagyis eddig kétszer voltam) ,most legutóbb adtam neki 5000 ft-ot és még 3-4 alkalommal tervezek így adni,a szülésnél pedig 50e ft körül gondoltam.Lehet van aki szerint kevés,van aki szerint sok,de ennyi lesz terveim szerint,ha minden rendben lesz és sima szülésem lesz.
2016. máj. 12. 17:58
 6/9 anonim ***** válasza:
78%
Magánrendelésen alkalmanként 10 ezret fizettem. Most a végén már csak kórházban találkozunk. Szülés után én 50 ezret tervezek adni. Nincs tarifája . Szerintem ennyi is bőven elég.
2016. máj. 12. 19:15
 7/9 anonim ***** válasza:
40%

En 17ezret fizetek alkalmankent en is 50ezret tervezek adni a dokinak.. szulesznonek meg nem tudom..

13hkm

2016. máj. 12. 19:51
 8/9 anonim ***** válasza:
52%
Akkor kellett volna megkérdezned, mikor felfogadtad, hogy milyen kondíciókkal vállalja. Az, hogy épp ügyeletes volt ebből a szempontból nem számít, se az, hogy milyen volt a szülésed. Ha az ember felfogadja a dokit, akkor azzal azt "veszi meg", hogy bármikor szülsz ott lesz és bármilyen a szülésed levezeti. Én azért drukkoltam, hogy ne dolgozzon meg nagyon a pénzéért :-)
2016. máj. 12. 19:54
 9/9 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem baromsàg a 10-szeres összeg...itt (megyeszékhely) àtlag 50-100 között adnak kb.

Mi 5 éve adtunk 40-er a nem fix tarifàs dokimnak, ügyeletében szültem cca 3 óra alatt. Megköszönte, éltette,azóta màr még egy babavàràs kìsért nàlunk (a szülésre nem ért be, nem az ő hibàja).

Màsik kismamàja azt mondta, ők 60-at adnak neki. Most szült pàr hete.

2016. máj. 13. 00:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!