Ha valakinek magas a vérnyomása, akkor szülhet természetes úton?
Vagy eleve császárral kell szülnie? Vagy csak bizonyos esetekben döntenek ekkor is a császár mellett?
És mekkora vérnyomás értékekkor döntenek a császár mellett? Ki mit tud erről?
A vérnyomás és a császármetszés nem összefüggés!
A császármetszés kizárólag akkor szükséges, ha a baba fekvése, hüvelyi térhez becsült mérete , tevékenysége, ill súlyos fertőzés indokolná.
A császári vágásnál pontosan több a vérerek sérülési kockázata mint hüvelyiszülésnél.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Akkor még van esély, hogy természetes úton szülhessek.
Bár hallottam ezt-azt, hogy elpattanhat egy ér a szemedben miközben nyomsz, ezért minden nyomást csukott szemmel kell csinálni. Ezért kérdeztem, mert ez azért elég veszélyesnek hangzik.
Szia.Lassan 10éve szültem,felment a vérnyomásom elöszőr csak 170volt,aztán kaptam csökkentőt utána 190,200,220 volt.Azt mondta adoki igy reagál a szervezetem a hirtelen fellépő változásra.Nem tudták levinni 7óra alatt sem,rosszabbodott az állapotunk,azonnal vittek a műtőbe...ha magas a vérnyomás alapból,elég valószinű hogy szülésnél magasabb lesz.Agyvérzés veszély miatt nem engedik megszülni,ha olyan magasra szökik.
Most újra babát várok,most alapból jó a vérnyomásom,110es,majd meglátjuk mi lesz:)
Minden jót
34hetes kismama
Szia!
Én toxémiás voltam. A dokim nem sok esélyt látott a természetes szülésre, de mégis sikerült! Nekem a vérnyomáscsökkentővel is 140 volt a vérnyomásom. Ha nem megy fel vészesen magasra a vérnyomás szülés közben, akkor nincs szükség a császármetszésre. Először úgy is a sima szülést próbálják meg véghezvinni, a császárt csak végszükség esetén csinálják meg. Egyébként, hogy mekkora vérnyomásnál döntenek a császár mellett, az egyén függő. Nekem terhesség előtt 110 volt a vérnyomásom napi 2 kávé mellett, és azt mondták, hogy ha 160 fölé megy a vérnyomásom, csak akkor császároznak. Hallottam valakitől, hogy 180 volt a vérnyomása, mégis simán engedték szülni. Egyébként szülés közben is kaptam vérnyomáscsökkentőt. Miután meglett a baba, kb. fél óra múlva már csak 110 volt a vérnyomásom. :)
A lényeg, hogy ne idegeskedj, próbálj meg nyugodt maradni, és menni fog simán is a szülés!
Jó mély levegőket vegyél majd vajúdásközben!
Sok sikert!
3 hetes kisfiú anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!