Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kozuletek valaki szult Angliaban?

Kozuletek valaki szult Angliaban?

Figyelt kérdés

Ha esetleg van itt olyan aki itt kint szult, Irna tapasztalatokat??:)

Manchesterben lakok, Nagy valoszinuseggel itt is fogok szulni, de en nagyon eltero tapasztalatokat hallottad a szulessel kapcsolatban.:/

2016. máj. 1. 13:35
 1/10 anonim ***** válasza:
51%

En szultem 10 honapja.

Egeszsegugyi dolgozo voltam otthon is, es itt is, ugyhogy belulrol is ismerem a rendszert.

Nekem csakis pozitiv minden!

Terhesgondozas :

- nem kell penzelni az orvost mint otthon

- nincs feleslegesen ultrahang ha nincs gond 2 van ami eleg. Mas fejlett orszagban is ketto van. Otthon az orvos penzelese miattvan tobb.

HA gond van, akkor van tobb ultrahang ( nalam 6 volt , nogyogyaszati elozmenyek miatt )

- emberszamba vesznek az egeszsegugyben ( en is a betegeimet )

Szules :

LEHET csaszart kerni ha azt akarsz. Ez a torveny. Nem kell erte lefizetned az orvost.

En azt kertem. Szuper volt.

Masnap lejhet hazamenni csaszar utan is. SOHA egy percre nem veszik el a babat. Csaszarnal is VEGIG velem volt.

A balkanon otthon orakra elviszik csaszar utan ! Undorito!

Szoval csakispozitiv elmenyem van !

2016. máj. 1. 13:42
 2/10 anonim ***** válasza:
47%

Én nem, de nővérem ott szült. Nincsenek jó tapasztalatai. Egy jó barátnőm meg inkább hazajött szülni.

Kórházak szépen, minden csili vili, de a szakmaiság hiányos.

2016. máj. 1. 13:42
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
En mindkettot itt szultem,egyiket 2,5 eve a masikat 9 hete. Vegyes tapasztalatom van,de tobb a pozitiv. Tenyleg emberkozpontu,ha baj van kivizsgalnak de sokszor azert nekem egy kicsit "tullazaskodjak". Osszessegeben elegedett vagyok,nem mennek haza szulni.
2016. máj. 1. 14:35
 4/10 anonim ***** válasza:
81%

En itt szultem, imadtam :) bementem a korhazba, mar 4 centire nyitva voltam. Elvittek egy sajat kulon szobaba, amihez furdo is volt. Ketten bent lehettek velem (a kitolasnal harman voltak, egy szavuk nem volt ra). Bemt volt egy midwife + egy tanulo midwife, nagyon aranyosak voltak. Egybol ajanlottak fajdalomcsillapitot, amit az elso 14 oraban nem is kertem (22,5 oras volt az elejetol a vegeig, 9 ora utan mentem korhazba), de vegul annyira elfaradtam, hogy kertem epidulart.

Volt kb 1 oras szunete a midwifenak meg a tanulonak, es jott helyettesiteni egy masik midwife, aki sz@rt mindenbe, nem szolt 20 percenkent, h adagoljam az epidulart, ugyhogy nem adagoltam egy oraig, ugyhogy hiaba boktek belem, mire visszaert a rendes midwife (es lecseszte a helyettest, hogy miert nem szolt...) akkor mar 1 ora volt a nyomasig kb. Ugyhogy a kitolasbol ereztem mindent, bar bevallom nekem nagyon konnyu szulesem volt, igaz, hogy hosszu, de elegge fajdalommentes. Egy hangom nem volt, kiveve a kitolasnal felszisszentem :D de nagyon jo volt. Utana az ellatas is, meg minden, le a kalappal! Orulok, hogy itt szultem :) csak ez a rohadt helyettes ne lett volna...:D de meg igy is jo volt:) szules kozben hoztak inni mindig, vegig mosolyogtak, segitettek mindenben, kedvesek voltak, dicsertek stb. Otthon az ismeroseim fogadott orvosai nem voltak ilyen rendesek!!

2016. máj. 1. 15:27
 5/10 anonim ***** válasza:

Elso vagyok.

Nekem is a csaszar utan 5 perccel mar hoztak a finom sultcsirket :)

2016. máj. 1. 20:40
 6/10 anonim ***** válasza:

2x szültem, 2x vetéltem...hát nem tudom...végül is élek, és van két lányom...de talán másként is lehetett volna.

Az első lányomat majd 6 éve szültem, terhesség alatt semmi gond nem volt, szüléskor csak annyi negatívum volt, hogy túlságosan húzták az időt a gátmetszéssel. Másfél óra hosszán keresztül próbáltam kinyomni a babám, ebből több, mint egy fél óra menthető lett volna, ha nem ragaszkodnak annyira ahhoz, hogy nem vágnak. 10 órát vajúdtam keményen, de előtte már jóval elkezdődött az egész. Egyik reggel elkezdtem szivárogni és 26 órára rá lett meg a lányom. Természetesen onnantól nem aludtam az izgalomtól..és még majd 24 órát nem aludtam, mert benntartottak és 3 paki nő közül 1 lesarta a babáját, úgy szólt rá a nővérke, hogy ugyan etesse már meg, hisz azért üvölt órák óta gyerek mert éhes....Szóval a vágásra visszatérve, fél perccel a vágás után már egybe kicuppant a gyerek...

2 vetélés. Itt a barnázás normális. Nem vizsgálnak meg. Ha nem volt előzetesen 2 vetélésed, aggodalomra semmi ok, ők úgyse tudnak mit tenni..igen, mivel itt a progi be van tiltva. Nem bizonyított, hogy segít. Már pedig nekem kellett volna, mert erősen olyan tüneteket produkáltam, ami arra utalt, hogy progi hiányom van. 12 hetes koromban vetéltem el, de 6 hetes korom óta könyörögtem, hogy vizsgáljanak meg, mert barnáztam folyamatosan. A kórházban vetéltem el végül az üres folyósokon egyedül botorkálva...hát nem kívánom senkinek azokat a heteket, órákat. Kiderült, hogy 5 hetes volt a terhesség.

5 hónap szünet után újabb terhesség, éreztem megint, hogy baj van. Akkorra értesültem róla, hogy van magán uh, így 8.5 hetesen elmentünk, mert éreztem, hogy gond van...minden sajnos beteljesült. Megéreztem azt is, hogy ikrek. 12 hetes koromig kellett megint várnom, mert hetekig szerencsétlenkedtek és kísérletezgettek, hátha tablettától elvetélek...12 hetesen majdnem elvéreztem, doki rám se akart nézni, nővérke szaladt el érte. Persze akkor rögtön 5-6 órvosom lett, és ezek közül csak 3-an döfték a karomat, 2-en az oxigén maszkkal szerencsétlenkedtek, egy elmagyarázta, hogy mi van...de túléltem. Akkor már végső elkeseredésemben azt mondtam páromnak: vetélés, kaparás után lehet legkönnyebben teherbe esni. Amúgy is érzékenyek vagyunk, mihelyt nem védekezünk, terhes vagyok. Várjunk egy mensit, aztán teherbe esek, elvetélek és kivizsgálnak, mivel 3. után kivizsgálnak. Így is tettünk. Lányomnak megígértem, karácsonyra lesz kistesó....de sajnos megjött a második mensi is. 3. mensi előtt már tudtam, hogy terhes vagyok. Megint barnáztam, de akkorra már kiderítettem, hogy lehet progi krémet venni online, és el is kezdtem kenni magam. Kértünk és akkor már kaptunk is uh időpontot. Kiderült, hogy már előző hónapban megfogant. Végig problémamentes volt ez után. A végén 38 hetesen elkezdett szivárogni a magzatvíz, de sajnos véres volt. Jött a mentő..hát még azt a totyakodást idegileg elviselni...szépen nyugodtan leültek, kérdezgettek, mi egymás...fél óra eltelt, mire betettek a mentőbe. Aztán monitoroztak, de rendbe volt minden. Többször említettem, hogy szivárgok, mire végre, ok,csekkoljuk...jé tényleg....megint monitor, de folyton el-el hallgatott. Rátapaszották közvetlen a fejére..közben 3-an felnyúltak, hogy repesszenek, de nem merték..végül csak sikerült...esni kezdett a szívhang...megvárták, hogy 35!!!!-re leessen. Mikor befele toltak császározni, csak annyit kérdeztem, ugye él még...mikor kinyitottam a szemem és megláttam a páromat egy batyuval, elsírtam magam, tudtam, hogy minden rendben van. Szerencsére a babám élve született, sőt, aztmondták, hogy tán 10 pontot kapott:D hihetetlen kis túlélő.....

Ja és igen, karácsonyra tényleg lett kistesó! Azóta ők a világ legjobb testvérei!

De hogy még egyszer belemernék e itt vágni.....? hát nem tudom...

2016. máj. 2. 11:42
 7/10 anonim ***** válasza:

"nincs feleslegesen ultrahang ha nincs gond 2 van ami eleg"

Persze... elég, mert drága és csórók az angol eüben! Ki lehet találni, hogy mennyi a valószínűsége, hogy megtalálnak bizonyos rendellenességeket 2, illetve 4 uH-nál. (itthoni protokoll)

Nagy a máz kívülről, szaktudás jóval kevesebb, mint itthon. Orvos családom van, megvan a vélemény (tapasztalat alapján) az angol eüről... Fényűzést kapsz, az nem kérdés. Én maradok az itthoninál. (itthon is kapok, csak a megfelelő helyre kell menni)

2016. máj. 2. 20:45
 8/10 anonim ***** válasza:
Utolso : a kerdes azokhoz szolt, akik Angliaban szultek.
2016. máj. 2. 21:47
 9/10 anonim ***** válasza:
Moderátor vagy?
2016. máj. 2. 23:08
 10/10 anonim ***** válasza:
Baratnom Londonba szult, ott is elnek. Azt mondta tokeletesen meg van elegedve
2016. jún. 27. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!