Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan zajlik le egy szülés?...

Hogyan zajlik le egy szülés? Mi fáj a legjobban benne?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

októberbe fogok szülni, elso baba lesz ès mindent szeretnèk tudni. Hogy mikor csinàljàk a gàtmetszèst, èrzèstelenitenek-e elotte?

Ha ugy dontok, hogy kèrek injekciot a gerincembe, akkor mikor kell kèrjem?

Meg egyàltalàn az egèsz ès ha megvan a baba, akkor utàna mi tortènik vele? Megfurdetik vagy csak megmossàk ès feloltoztetik? Sajàt ruhàt rà szabad adni vagy csak korhàzit?

Ha lement a szulès, akkor utàna osszevarrjàk a gàtsebet? Az fàj? Vagy nem èrzed? Utàna rogton el szabad menni letusolni vagy fel se szabad kelni?

2016. ápr. 25. 13:41
 1/5 anonim ***** válasza:
Rengeteg ilyen kérdés van. Szülés után 2 óra hosszáig még ott fekszel megfigyelésen. Gátmetszést orvos fájás alatt csinálja. Én kaptam érzéstelenítőt. Utána érzéstelenítővel összevarrtak. Vajúdás szülés alatt ahol én szültem nincs fájdalomcsillapítás. Megfürdették lekezelték a köldökcsonkot és kórházi ruhába öltöztették majd pólyába tették.
2016. ápr. 25. 13:47
 2/5 anonim ***** válasza:

Kétszer szültem, elsőnál a vajúdás, másodiknál a kitolási szakasz fájt a legjobban.

Gátmetszést nekem fájás alatt csinálták, egy éles, forró nyilallást éreztem, egy pillanat volt az egész. Az összevarrás nem fájt, mert hatott még az EDA.

Az elején kell jelezni, ha szeretnál EDÁ-t, mert a végén már nem adják be.

Nálunk úgy volt, hogy szülés után 2 órát kellett feküdnöm, aztán az elsőnél betoltak tolókocsival a szobába, a babát elvitték, pihentem, a második szülés nem viselt meg, ott a 2 óra után zuhanyozni mentem rögtön.

A babát kórházi ruhába öltöztették, miután megfürdették. Amúgy kértek saját ruhát neki.

2016. ápr. 25. 14:12
 3/5 anonim ***** válasza:

Most konkrétan nincs időm válaszolni de olvass pár szüléstörténetet, úgy el tudod kepzelni milyen lesz.

[link]

2016. ápr. 25. 14:27
 4/5 anonim ***** válasza:
Ez mind egyén, kórház, orvos és szülésznő függő. Nekem a vajúdás fájt legjobban, a kitolás már nem volt vészes. Gátmetszés első szülésemkor volt, nem éreztem semmit belőle, a varráskor érzéstelenítettek, abból sem érezrem semmit, csak a matatást. Edát nem kaptam, nem kértem. A babát úgy, ahogy kijött rám tették és rajtam volt vagy 2 órát, a köldökzsinórt csak a pulzálás abbamaradása után vágták el. A 2 óra után a babát lemérték, megfürdették, felöltöztették kórházi göncbe, közbe én megzuhanyoztam, felöltöztem, majd átvonultunk a gyerekágyra cuccostul-babástúl.
2016. ápr. 25. 14:34
 5/5 anonim ***** válasza:

A fájdalomcsillapítás attól függ, melyik kórházban szülsz, mert sok helyen, ha kérsz, és fogadott dokid van, akkor se adnak, mert vagy nincs, vagy spórolnak, vagy nincs hozzá anesztes doki, vagy ezer más ok. Ahol én szültem, volt lehetőség, de én már jóelőre tájékozódtam erről a dokimtól. Háromszor szültem ugyanabban a kh-ban ugyanannál a dokinál. Nálam a következő volt mindháromszor: A terhesség utolsó heteiben minden alkalommal nyitva volt már a méhszájam 5-6 cm-re, így a doki burokrepesztéssel indított. Oxitocint kaptam infúzióba, és amikor éreztem, hogy a fájdalom már kezd nem túl barátságos lenni, akkor szóltam, hogy most jöhet az eda, de ezt már előre lefixáltuk minden alkalommal, így minden oda volt készítve, a doki csak bebökte, és kész, fájdalom vége. A következő amit éreztem a kitolás, elég erős nyomási inger, de akkor már tudod, hogy pár perc, és megvan a baba, szóval szinte megkönnyebbülés. Nekem mindháromszor vágni kellett, az első babám volt a legnagyobb, és nagy feje is volt, a másodiknál próbáltak gátvédelmet, de muszáj volt egy picit metszeni, a harmadiknál is próbáltak gátvédelmet, de az ő fejecskéje is nagy volt. A gátmetszést én se éreztem, mert fájás közben csinálják, meg ugye az eda miatt el volt zsibbadva az altájam :D A varrás nekem kellemetlen volt, főleg először, mert mire a doki elkezdte, addigra a fájdalomcsillapító is elkezdett kimenni pont, de ki lehetett bírni. A többivel nem volt gond. A felépülés mindháromszor gyorsan ment, persze a baba mellett nem nagyon van ideje elhagynia magát az embernek :) Szülés után minden alkalommal kb 1-2 órát voltam még a szülőszobán, a babát megkaptam szopizni, majd tolokócsival átvittek az osztályra a szobámba, és kb 2 órára elvitték a babát vizsgálatokra, megfigyelésre. Csak császármetszés esetén nem lehet felkelni, de sima szülés esetén nyugodtan lehet jönni menni, zuhanyozni, bármit csinálni.

Ahol én szültem ott igen szülés, és mellkasratétel után elviszik a babát, de nem fürdetik, csak áttörölgetik, mert ott azt vallják, hogy a magzatmáz olyan anyagokat tartalmaz, ami egy ideig védi a kis bőrüket, szóval ezért van csak a törölgetés, és nem sokkolják őket egyből vízzel :) Ruhát itt adnak, nekünk csak a kh-ból hazahozós ruháról kellett gondoskodni. Pelenkát viszont vinni kellett (textilpelust is) minden mást ott adtak.

2016. ápr. 25. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!