Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit csináljak, ezek igazi...

Mit csináljak, ezek igazi fájások?

Figyelt kérdés

Éjszaka kezdődött, kb. 2 órán keresztül 12 percenként olyan erős derékba sugárzó fájások, hogy semmit nem aludtam, csak a matracot szorítottam közben. Etért Felkeltem zuhanyozni, borotvalkozni stb. hátha indulni kell. Tevékenységeim közben csak enyhe fájdalmak voltak így utána visszafekudtem aludni, mondván h biztos csak jósló volt, bt nem értem miért rendszeres és ilyen erős. Amint visszafekudtem ujra kezdődött, de nem rendszeres, hanem össze vissza, 20-13-30-8-5-14 percenként vannak fájások, de nem szűntek meg, ugyanolyan erősek. Ez most mi? Szülni fogok vagy a jósló is lehet ilyen gyakori? Egész éjszaka semmit se aludtam emiatt.

Nincs orvosom, így nem tudom felhívni, tapasztalatokra lennék kíváncsi, köszönöm!

2016. ápr. 24. 12:01
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Szerintem ez teljesen normális így.

Még annyi pozitívumot tudok írni, hogy bár ezek a rendszertelen fájásos időszakok nagyon idegőrlőek, de nekem az a tapasztalatom, hogy minél több ideig tart ez a fázis, annál gyorsabb és könnyebb utána a szülés, szóval jól is felfoghatod, most edz a méhed, a derékfájás már a csontok tágulását jelzi, tehát nincs ez hiába!

Amikor nincs fájásod, próbálj minél többet pihenni, hogy a bevetésre legyen majd erőd.

Nekem a szülésznőm javasolta, amikor több ilyen nap után nagyon kimerült voltam, hogy este igyak meg egy fél pohár vörös bort (csak a vörös jó), és bizony 6 órát tudtam aludni egyben, ami nagyon nagy szó, mert akkoriban a másfél-két óra volt a maximum. Másnap hajnalban indult is az a szülésem...

Kitartás, és hidd el, amikor élesben indul, tudni fogod!

2016. ápr. 24. 15:04
 12/18 anonim ***** válasza:
pihenj aludj amennyit tudsz szülésig. a fájások ha nem mulnak el akkor szülni fogsz
2016. ápr. 24. 20:06
 13/18 anonim ***** válasza:

Köszönöm a kérdésed, én tegnap délelőtt-kora délután szintén így jártam, és megijedtem a rendszerességen (7-14 perces időszakonként volt), aztán langyos zuhanyra enyhült. Annyi a különbség, hogy én még csak 32 hetes vagyok.

Köszönöm a válaszolóknak is, mert engem is megnyugtattak, én egy kicsit be is paráztam, mert még nincs összerakva a szülőszobai csomagom sem...

Szerintem valami front lehetett tegnap ilyenkor.

Könnyű szülést kívánok és jó egészséget!

2016. ápr. 25. 09:48
 14/18 anonim ***** válasza:

Tegnap hatalmas front volt...

Kedves Kérdező! Egyben vagy még?

2016. ápr. 25. 17:49
 15/18 A kérdező kommentje:

Nah akkor most mesélek. :D

igazi fájások voltak. Összesen 36 órát vajudtam igy a rendszertelen, de átlagosan 10 perces falkaparós fájásokkal, mert nem hittem el h ez nem jósló, hiszen nem rövidült, nem lett rendszeres. Végül bementunk, de hazajöttünk mert zárva voltam és az NST-n 40 perc alatt 1db fájást sikerült produkálnom. Majd 2 óra múlva mehettünk vissza megint, szintén rendszertelen 1-5 perc közötti "lőjetek le" fájásokkal. Addigra teljesen kitágultam igy lekéstem az epidurált (tanulság -ott kellett volna maradnom a 10 percesekkel). Egészen szülésig rendszertelen maradt,ez nagyon megtévesztett. Szóval van ilyen. Nemsokára megyünk haza a kórházból, baba jól van, én életem legrosszabb élményét éltem át, mint ha elütött volna egy busz :( de cserébe kaptam egy angyali jó, békés babát :)

2016. ápr. 27. 21:43
 16/18 anonim ***** válasza:

Nahát, Gratulálok! Örülök, hogy jól vagytok. Van kedved mesélni róla?

Jó babázást és kitartást kívánok. :)

3-as voltam. :)

2016. ápr. 27. 22:08
 17/18 anonim ***** válasza:

hehe :) látod, látod, nekem se hisz senki, itt is többen leírták, hogy márpedig az igazi fájás az másodpercre pontosan annyi... neki! nekünk meg nem :)

jó sokáig tartott szegénykém, nekem csak 17 óra volt, így kevésbé rossz élmény, na meg az idő megszépíti :)gratulálok és boldog babázást!

2016. ápr. 27. 22:16
 18/18 anonim ***** válasza:

Gratulálok! :)

6-os vagyok, nekem sem voltak rendszeres fájásaim. Amikor szülőszobán voltam volt 20 perc is fájás nélkül, akkkr azt hittem sose szülök meg. Este 10-kor már nagyon erősek voltak, ezek nem is erősödtek tovább. Sűrűsödtek de össze-vissza. Hajnal fél 3-kor indultunk el végül mert akkor sok olyan fájás volt már, ami 3 percre jött de még 10 perc is maradt jópárszor ki. Én is azt hittem, hogy ezeknek rendszeresen kellene jönnie. De egész nap zuhanyoztam párszor, sétáltam is, pihentem is, minden után csak erősödött így tudtam, hogy nem jósló. (Este 10-ig még volt hova erősödnie mert eleinte eléggé gyengék voltak.)

2016. ápr. 28. 06:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!