Az igazi fájások mennyire rendszeresek és milyen gyorsan sűrűsödnek?
nekem még a szülőszobán sem volt rendszeres x perces fájásom.
de ha az igazi fájások lesznek, hidd el, nem fogod kérdezni, hogy azok-e :) egyrészt tudod, másrészt örülsz, hogy túléled :D
Az igazi fájások hossza 40-60 másodperc, a jóslóké max. 20-30.
A jósló is lehet rendszeres.
Nekem egyik babával másfél órán át 5 percenként jöttek a jóslók, aztán leálltak.
Ha beindul, észreveszed az tuti.
Nekem személy szerint a rendes fájások sokkal erősebbek voltak a jóslóknál, szóval én mindegyik szülésemnél ebből tudtam, hogy most ez már az lesz.
Én is mindig ettől rettegtem, hogy nem fogom tudni eldönteni, hogy most valódi, vagy jósló fájásról van szó.
Nekem a jóslók viszonylag fájdalmasak voltak, olyan közepesen erős menstruációs görcshöz hasonlítanám. Azt hittem a valódi fájások is hasonlóak lesznek, csak erősebbek, de nem, nálam ez valahogy nem így történt.
Egyik hajnalban arra ébredtem, hogy szúró, feszítő fájdalmat érzek a hasamban (bevallom először azt hittem, hogy nagyvécéznem kell, vagy egy kis szél szórakozik velem, mert olyan érzés volt. Egyáltalán nem hasonlított a menstruációs görcsökhöz. Szabályosan 12 percenként éreztem ezt a fájásnak nem nevezhető valamit, ami egy idő után egyre sűrűsödött, majd 7 percesnél elindultunk a kórházba. Még akkor sem fájt, vígan beszélgettem az összehúzódások közepette is. 5 percesnél még mindig változatlan intenzitású volt, de akkor már 3 ujjnyira nyitva voltam. Burkot repesztett a dokim, bekötötték az oxitocint, na onnantól durvult el a helyzet. Azt hittem nem élem túl, olyan erős fájásaim lettek tőle.
Második babámnál is ugyanez volt a helyzet, csak nála már egyből felismertem ezt a szúró érzést, hogy ez az, lehet mérni a "fájások" (amik nem voltak fájdalmasak) közti időt. Ez esetben 10 percessel indult a buli, 5 percesnél értünk a kórházba, 3 percesnél kaptam oxitocint, illetve burokrepesztés történt. Idáig megint csak nem fájt szinte semennyire, de azért szép lassan tágultam. Ha jól emlékszem bő 3 ujjnyinál lett bekötve az oxi. Innentől megint nagyon erősek lettek a fájások, de sokkal jobban viseltem őket, mint az elsőnél.
Lényeg a lényeg, hogy nem mindenkinél indul a szülés brutál, összetéveszthetetlen fájásokkal.
Kedves 7-es! A véleményem szerint azért adnak oxytocint, hogy gyorsabban meglegyen a baba. Kell az ágy, kell a hely, sietne az orvos, el akarják kerulni a komplikációkat, amit egy hosszabb vajúdás okozhat. És ez a gyakorlat manapság.
Én mindkétszer egy idős dokinál szültem aki nem adott semmit, hagyta, hogy természetesen haladjon a szülés. A szobatársai, és ismerőseim szinte mindegyike! kapott oxyt. Kizártnak tartom, hogy mindegyikre szükség volt.
Szerencsére én is természetesen szülhettem a gyerekeimet, kivételes helyen kivételes orvossal, de nem ez a kórházi gyakorlat ma Magyarországon. Sajnos. :(((
A gyorsító eljárások mindennapi szülészeti rutinnak számítanak, pedig világosan tudja mindenki, aki egy kicsit is gondolkozik, hogy ez nem segít, hanem árt. Vagyis sokkal több a kockázat így.
Csak éppen nem anyaközpontú a szülés, hanem orvosközpontú. Az számít, hogy az orvosnak mi a kényelmes. :(
Remélem, hogy a jövőben ez változni fog, az anya-bababarát szülés mozgalom már elindult, csak teret kell nyernie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!