Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi fáj jobban, a tágulás,...

Mi fáj jobban, a tágulás, vagy a kitolás? Ez mennyire egyéni?

Figyelt kérdés
7 órát vajúdtam, normál szülésnek indult, de a baba miatt császárral kellett befejezni. 5 ujjnyira tágultam ennyi idő alatt. Egyáltalán nem voltam fáradt, a fájások sem viseltek meg. Kicsit bánt még mindig, hogy "kimaradtam" a szülésből. Mennyire lett volna nehéz a második 5 ujjnyi tágulás és maga a kitolás? Ha eddig jól viseltem, valószínűleg az is könnyen ment volna?
2016. ápr. 22. 13:47
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Eléggé egyéni lehet mert azt olvasom a kitolás nem fáj csak feszít. Igen, feszít, de nekem nagyon fájdalmas volt. Amikor a baba feje már félig kint volt és vártam a következő tolófájást. Meg amikor még vissza kellett tartani. Nekem összességében a kitolás negatív meglepetés volt az olvasottak miatt, a vajúdás pedig pozitív. A nagyon fájdalmas része gyorsan eltelt, nyilván nem nevettem egy fájás közben de nem éreztem azt a falkaparós érzést, amit itt leírtak.

A méhszájam amikor először nézték (egész éjjel rám se néztek) 8 centi volt. Reggel 7-kor még járkáltam, nem éreztem vészesnek, 8-kor már nagyon nem volt hozzá kedvem, azok már nagyon erős fájások voltak és fél 9 körül voltam 8 centinél, 9-kor már nem volt fájásom, sajnos a méhszájam még nem tűnt el, jöttek a tolófájások de nem nyomhattam, talán ez volt annyira rossz, mint később amikor a baba feje félig kint volt és úgy éreztem szétszakadok. Illetve a varrás is fájt, itt azt olvastam nem éreznek semmit közben, lehet a mi kórházunkkal van a gond mert később a szobában senki nem mondta, hogy nem érezte, sőt..

2016. ápr. 22. 13:58
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

5 ujjnyi tágulás az már kb 10 centi, nincs még 5 ujjnyi, ez az össz :-)

Kitolás nekem már nem volt olyan rossz, mint a vajúdás. Mindkét szülésemnél az volt a könnyebbik rész.

2016. ápr. 22. 14:03
 3/13 A kérdező kommentje:
Akkor bocsánat, rosszul írtam, 5 centire tágultam, nem ujjnyira. :) A baba szívhangja miatt lett végül császár.
2016. ápr. 22. 14:07
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Első szülésemnél a tágulási rész jobban fájt, emelt adag oxitocint kaptam, meg kézzel is rásegítettek sajnos, úh nagyon fájt, a kitolási rész feszített, de nem volt olyan durva, megváltás volt, hogy már a vége jön.

Másodiknál a tágulási rész alig fájt, a kitolási viszont nagyon durva volt. Gátvédelemmel szültem, nem lehetett csak úgy nyomni, úh nagyon durván feszített, jött a tolófájás, én meg áááá... :) Kemény volt.

Szerintem ez egyéni, kinek mi a rosszabb.

2016. ápr. 22. 14:11
 5/13 anonim ***** válasza:
Haromszor szultem, az elso kettonel emlekeim szerint nem fajt a kitolas, bar kelletlen, mert dolgozni kell, es az mar a vege, szoval akkor mar minden mindegy, mert hamarosan meglesz a baba! Naluk az idoben beadott epidural miatt a fajasokat nem is ereztem, az elsovel kb 3 tolofajasra kinn volt a lanyom, masodjara hamarabb jottek a tolok, mint ahogy teljesen kitagultam volna, szoval ott parat lelegeznem kellett 😀. Harmadjara egy csomo kavarodas miatt kb az utolso fel orara kaptam meg az epit, ami mar nagyjabol csak a varras alatt hatott, de ott meg az volt a fura, hogy mar reg kitagultam, de meg nem voltak tolofajasaim, a sima fajasok viszont nagyon fajtak 😀 Mintha az epidural hozta volna a tolofajasokat, mert ahogy beadtak (eloszor be se akartak mar, mert teljesen kitagultak, minek) negyed ora mulva eleg durva tolofajasok jottek, es szintem 3-ra meg is lett a baba. Egyebkent mindharom szulesem eleg gyors es osszevetve fajdalommentes, vagy csak az ido megszepiti, (bar az utolso csak 5 hete volt) es barmikor vegigcsinalnam ujra (persze tobbet nem tervezek, de nem a szules miatt persze)
2016. ápr. 22. 14:20
 6/13 anonim ***** válasza:

Egyéni. Nagyon egyéni.

A kitolás horror volt, szó szerint szétszakadtam (harmadfokú repedések méhszájig). Olyan érzés volt, mintha a gyerekkel együtt a méhemet is kitoltam volna.

A vajúdásnak "csak" a második fele fájt. Amikor teljesen ki voltam tágulva és a méhszáj széle csak nem akart eltűnni, és a doki kézzel simította el, az volt a "csúcs".

2016. ápr. 22. 15:18
 7/13 anonim ***** válasza:

Az első 9 óra nekem sem fájt különösebben ám miután burkot repesztettek na az kemény volt de 3órával késöbb meg lett a baba. A kitolásnál én se arra számítottam mint amit éreztem. Nagyon kellemetlen volt egyszerre jött a fájás, az inger hogy nyomjak és a feszítő érzés az egész alfelembe. De összeségében én azt gondoltam hogy rosszabb lesz a vajudás és a kitolás, ugyhogy neken kellemes csalódás volt. Bármikor újra csinálnám.

1hónapos baba anyukája

2016. ápr. 22. 15:46
 8/13 A kérdező kommentje:
Nekem is repesztettek burkot, azt én kellemetlennek írnám le. Illetve volt már hüvelyi szülésem is 24 hetesen, de nem hiszem, hogy ugyan olyan a kitolása egy 60 dekás és egy 3-4 kilós babának.
2016. ápr. 22. 15:54
 9/13 Betu ***** válasza:
7 óràt vajúdtam, ebből kb. 3 óra volt durvább, mert kértem EDAt, ami úgymond kellett is mert nem tàgultam kellően. Az oxi hatâsàt nem is igazàn éreztem màr csak a gép mutatta, hogy nagy fàjàsaim vannak. A kitolàs feszített de az egész kb. fél óràt tartott. Az egész szülést egész jól éltem meg. Bàr a kitolàsnàl nem igazàn tudtam, hogy mikor kell nyomni mert nem éreztem semmit, sajnos vàkummal fejeződött be emiatt meg a babàm nagyobb feje miatt is. Első szülésnek a vàkumot leszàmítva egész "kellemes" volt!
2016. ápr. 22. 21:57
 10/13 anonim ***** válasza:
Bocsi, de nem tudok érdemben hozzászólni(császáros voltam), de meg kell kérdeznem, hogy az a baba jól van, aki a 24. hétre született? Természetesen nem kell válaszolnod, csak ha akarsz.
2016. ápr. 22. 22:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!