Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kérhetek császárt?

Kérhetek császárt?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

38 hetes terhes vagyok, várhatóan 4 kg feletti baba várható. Nincs választott dokim. Ha eljön az idő kérhettem, hogy császározzanak meg?

2016. ápr. 22. 13:30
 1/10 anonim ***** válasza:
68%

Ha nincs orvosi indoka, akkor nem. A baba mérete önmagában nem indok, ha amúgy nincs téraránytalanság.

Nekem császárral kellett befejezni a normálnak induló szülésemet és utólag úgy érzem, hiába vajúdtam 7 órát valahogy "kimaradtam" a gyerekem születéséből. Előtte és most is úgy gondolom, hogy mindkettőnk egészsége és biztonsága mindenek előtt, az eszemmel most is így gondolom, de szívemmel mégis hiányolom a szülés, a kitolás élményét.

Önként ne válaszd szerintem, ha indokolt és úgy alakul úgyis megcsászároznak.

2016. ápr. 22. 13:35
 2/10 anonim ***** válasza:
23%
2016. ápr. 22. 13:38
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
nem. Ha nincs fogadott dokid, akkor császároznak, mikor ők jónak látják
2016. ápr. 22. 13:39
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
A súly önmagában nem ok rá és választott orvos nélkül valószínűleg csak akkor császároznak, ha egészségügyileg indokolt.
2016. ápr. 22. 13:42
 5/10 anonim ***** válasza:
34%

Hát, így nehéz lesz...de nem a súlya számít, hanem hogy mekkora a fejkörfogata és kifér-e. Vannak olyan alkatú nők, akik simán megszülnek 4 kg feletti, nagyfejű gyerekeket hüvelyi úton.

Amúgy ne vágyj a császárra, lehet a könnyebb útnak tűnik, de százszor nehezebb a felépülés, mint hüvelyi szülés után (nekem volt mindkét fajta szülésem, tapasztalatból írom). Ha nincs indok a császárra, akkor nem is fogják megcsinálni, hiába szeretnéd.

2016. ápr. 22. 13:49
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha eljön az idő, a dolgokat hagyják lefolyni úgy, ahogy kéne, max. ha komplikáció van, akkor császároznak.

A kéréses császárok nem úgy mennek, hogy beesel az ajtón, hogy hello épp szülök, de nem nagyon szeretnék, császározzon már meg valaki.

Szépen megtervezik mikor legyen és készen áll rá a csapat a megbeszélt időpontban.

Váratlanul csak indokolt esetben fogják lefoglalni a műtőt meg odacsődíteni a személyzetet, nem azért, mert az imént jött egy nő, aki szólt, hogy császárt akar...

2016. ápr. 22. 13:50
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Sose lehet tudni, hogy hány kilós lesz a baba.

Nekem jócskán mellé lőttek.

A szülésznőm mondta, hogy fél kiló tévedés átlagosnak számít, de találkozott egy kilós tévedéssel is...

Egyébként én a 4 kg feltti babámat szültem a legkönnyebben, a 2850-essel majd belepusztultunk, szóval még jó is a nagyobb súly.

A gravitáció segíti a babát, ha függőlegesben vajúdsz, és lazára engeded az izmaidat amikor jön a fájás, akkor jól tágulhatsz.

Egyébként pedig a fejkörfogat az ami leginkább meghatározó, ha nem olyan nagy, akkor könnyebb, a többi kicsusszan, mindegy hány kg.

2016. ápr. 22. 13:50
 8/10 anonim ***** válasza:
37%
Kérhetsz. A dokik 90 %-a megcsászároz,ha megbeszéled vele akár ott. Max fízetsz neki egy kissebb összeget!
2016. ápr. 22. 14:51
 9/10 anonim ***** válasza:
0%
Így nem hinném, orvosi indok kell. 35,5-es fejkorfogatu, 4,3 kilos babat szultem huvelyi uton ugy, hogy vekony vagyok, es csak a hasamra hiztam 10 kilot a szulesig. Meg tudod csinalni ;)
2016. ápr. 23. 08:52
 10/10 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Hát végül császár lesz, holnap! A baba becsült súlya majdnem 5 kg, a magzatvíz nagyon sok és sűrűnek látják. Igy az orvosokkal közösen a holnapi császár mellett döntöttünk. Ráadásul a méhszájam totál zárt, a doki szerint így biztos hogy a héten nem szültünk volna természetes úton.

nagyon izgulok :)

2016. máj. 3. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!