Kérhetek császárt?
Sziasztok!
38 hetes terhes vagyok, várhatóan 4 kg feletti baba várható. Nincs választott dokim. Ha eljön az idő kérhettem, hogy császározzanak meg?
Ha nincs orvosi indoka, akkor nem. A baba mérete önmagában nem indok, ha amúgy nincs téraránytalanság.
Nekem császárral kellett befejezni a normálnak induló szülésemet és utólag úgy érzem, hiába vajúdtam 7 órát valahogy "kimaradtam" a gyerekem születéséből. Előtte és most is úgy gondolom, hogy mindkettőnk egészsége és biztonsága mindenek előtt, az eszemmel most is így gondolom, de szívemmel mégis hiányolom a szülés, a kitolás élményét.
Önként ne válaszd szerintem, ha indokolt és úgy alakul úgyis megcsászároznak.
Hát, így nehéz lesz...de nem a súlya számít, hanem hogy mekkora a fejkörfogata és kifér-e. Vannak olyan alkatú nők, akik simán megszülnek 4 kg feletti, nagyfejű gyerekeket hüvelyi úton.
Amúgy ne vágyj a császárra, lehet a könnyebb útnak tűnik, de százszor nehezebb a felépülés, mint hüvelyi szülés után (nekem volt mindkét fajta szülésem, tapasztalatból írom). Ha nincs indok a császárra, akkor nem is fogják megcsinálni, hiába szeretnéd.
Ha eljön az idő, a dolgokat hagyják lefolyni úgy, ahogy kéne, max. ha komplikáció van, akkor császároznak.
A kéréses császárok nem úgy mennek, hogy beesel az ajtón, hogy hello épp szülök, de nem nagyon szeretnék, császározzon már meg valaki.
Szépen megtervezik mikor legyen és készen áll rá a csapat a megbeszélt időpontban.
Váratlanul csak indokolt esetben fogják lefoglalni a műtőt meg odacsődíteni a személyzetet, nem azért, mert az imént jött egy nő, aki szólt, hogy császárt akar...
Sose lehet tudni, hogy hány kilós lesz a baba.
Nekem jócskán mellé lőttek.
A szülésznőm mondta, hogy fél kiló tévedés átlagosnak számít, de találkozott egy kilós tévedéssel is...
Egyébként én a 4 kg feltti babámat szültem a legkönnyebben, a 2850-essel majd belepusztultunk, szóval még jó is a nagyobb súly.
A gravitáció segíti a babát, ha függőlegesben vajúdsz, és lazára engeded az izmaidat amikor jön a fájás, akkor jól tágulhatsz.
Egyébként pedig a fejkörfogat az ami leginkább meghatározó, ha nem olyan nagy, akkor könnyebb, a többi kicsusszan, mindegy hány kg.
Sziasztok!
Hát végül császár lesz, holnap! A baba becsült súlya majdnem 5 kg, a magzatvíz nagyon sok és sűrűnek látják. Igy az orvosokkal közösen a holnapi császár mellett döntöttünk. Ráadásul a méhszájam totál zárt, a doki szerint így biztos hogy a héten nem szültünk volna természetes úton.
nagyon izgulok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!