Ha egy külföldi állampolgárra magyarországon jön rá a szülés ellátják e? És mennyiért?
*mármint az függ ettől hogy kell-e fizetnie
De mindenkit ellátnak sürgősségi esetben (és a szülés az).
Biztos, hogy ellátják.
Viszont utána az OEP kiküldi a számlát. Összegszerűen nem tudom, hogy mennyi, de az OEP honlapján talán rá lehet keresni, biztos van ilyen nyilvános dokumentum, ahol "beárazzák" a beavatkozásokat.
Vagy hívjátok fel hétfőn a OEP területi igazgatóságát, ott pontos felvilágosítást tudnak adni.
Tavaly augusztusban szültem. Magyar állampolgár vagyok, és volt tb-m. értem az ügyfélkapun az adataimat.
90 000 ft-ot kapott utánam kórház. (természetes szülés, plusz 3 nap bentlét)
Nem tudom, hogy külföldieknek és tb nélkülieknek is ugyan ez e tarifa, de viszonyítási alapnak gondoltam leírom.
Csak ugye a szülés az nem szólóban van. Ahhoz tartozik esetleg 8-10 óra CTG, esetleg UH. 3 napnyi ágy, kaja miegymás. Simán kijön a millió körüli összeg.
Az más tészta, hogy a kórház mennyit kap valaki után a TBtől.
9es ez az összeg magába foglalja a szülés körüli dolgokat és talán a 3 nap bent létet is.De ha többet van bent napi díj van megszabva,pár ezer ft\nap.
Aki nem hiszi járjon utána :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!