Mit gondoltok erről a cikkről, melyben egy külföldi orvos beszél a magyar szülészetről?
Eléggé hatásvadászó cikk. Burkoltan az otthon szülést propagálja. Ez viszont sok kockázatot jelent a baba és az anya számára is. Azonfelül, hogy nehéz a higiéniai körülményeket otthon megteremteni, és drága is.
De Magyarországon is képeznek bábákat, csak szülésznőnek nevezik őket.
A sima szüléseknél valóban nem szükséges az orvos jelenléte, csak azonnal elérhetőnek kellene lennie, ha komplikáció lép fel.
A 60-as évekig nálunk is csak a bábák vezették le a szüléseket a kórházakban.
Igaz, akkor a terhes nőket sem tömték tele mindenféle gyógyszerrel, mesterséges vitaminnal, mint most. Még is egészséges gyerekek születtek.
A nyugati országokban ma sem kapnak ennyi gyógyszert a terhes és szoptató nők, mint nálunk.
Az anyák sem viselkednek úgy, mintha ők lennének az egyedüliek, akik gyereket szülnek.
Szerintem is kicsit túlzás ez a cikk...nyilván ez egy olyan dolog,hogy aki mellette van,az tűzön-vízen keresztül viszi a véleményét és próbál mindenkit meggyőzni!
Én 2x szültem eddig, és oké,lehet kipróbálnám mondjuk az ülve szülést,de tuti nem szülnék otthon!!!!
Ja és nekem eléggé vékony,sérülékeny a bőröm,ha nem vágnak én tuti szana-szét repedek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!