Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Akinek van babajanak legzesfig...

Akinek van babajanak legzesfigyeloje, tudja mit kell csinalni, ha megszolal?

Figyelt kérdés
2016. ápr. 15. 20:05
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Elméletben igen, bábún próbáltam.
2016. ápr. 15. 20:08
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Igen, szülés előtt elvégeztem egy csecsemő újraélesztő tanfolyamot. Azért is jó volt, mert kitértek a legtöbb, gyerekkorban gyakori egyéb sérülésre/életveszélyes állapotra is. Fulladás, égés, krupp, lázgörcs, stb.

Jól is jött, mert 5 hónaposan félrenyelte a kaját, már kékült, nem tudta felköhögni. A tanfolyamon tanultak alapján ütögettem ki belőle. Ott mentőt hívni se lett volna idő már.

2016. ápr. 15. 20:18
 3/7 anonim ***** válasza:
62%
elméletben, mivel kresz nem rég volt, 2 éves a jogsim és pocakkal csináltam a vizsgát, direkt rá kérdeztek.
2016. ápr. 15. 20:33
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg igen, tanultam elsősegélyt (vizsgám nincs belőle), fejben megvan, hogy mit kell csinálni, de nem tudom, hogy éles helyzetben eszembe jutna-e. Remélem igen. Mégjobban remélem, hogy soha nem lesz rá szükségem.
2016. ápr. 15. 21:42
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Elméletben igen, van elsősegély vizsgám, emellett unokatestvérem és párja is mentőtiszt, ők magyarázták el részletesen, mutogatták el, hogy mit kell csinálni.
2016. ápr. 15. 22:27
 6/7 A kérdező kommentje:

Akkor lassuk:

1 Ellenorizni kell a baba legzeset, odahajtjuk az arcunkat figyeljuk hogy van e legmozgas az orranal, figyeljuk a tudejet hasat , h. mozog-e.

2 Ha nem lelegzik, akkor lefektetjuk egyenesen, fejet egyenesbe hozzuk, (nem kell hatrahajtani a fejet, mint az 1 even felettieknel) s 5x szajon keresztul lelegeztetjuk.

Utana ellenorzes, lelegzik-e, ha nem ----

3 ezutan 15 szor benyomjuk ket ujjal a mellkasat, (4 cm melyen) 100/perc tempoban

4 utana 2 lelegeztetes

5 utana 15 mellkasnyomas

6 2 lelegeztetes

mindezt egy percig, ezutan

112-ot felhivni (ha addig meg nem hivta volna valaki)

Csak gondoltam leirom ide(mivel mult heten vegeztem a tanfolyamot....)

2016. ápr. 15. 22:42
 7/7 anonim ***** válasza:
Igen, tudom.
2016. ápr. 16. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!