Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen élmény volt neked az...

Milyen élmény volt neked az első szülésed? Mitől volt jó vagy rossz? Befolyásolta, hogy vállalsz/vállaltál még gyereket?

Figyelt kérdés

2016. márc. 19. 07:36
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Nekem alom szulesem volt! Apas szules volt es mivel nekem nem akart beindulni,igy a dokim javasolta az epiduralis erzesteletitest! A ket kezem ossze teszem,h belementem! A ferjemmel vegig hulyeskedtuk a vajudast,alig ereztem belole valamit! Egyedul az a fel ora volt rossz mindig,amikor kiment a hatasa,de a kovetkezot meg nem kaphattam! Akkor nagyon szenvedtem,de a dokim fel is keszitett,h valoszinuleg atlagon feluli fajdalmaim lesznek,mert inditasra sem akart beindulni es tagulni sem akartam,csak burokrepesztes utan rengeteg fajaserositovel... Szoval ezt leszamitva nagyon jo szulesem volt! Nekem a varras a vegen rosszabb volt mint maga a szules,de elviselheto. Ferjem kozvetlen utana szomoru tekintettel kerdezte,hogy tuti nem akarok masikat igaz? Azonnal ravagtam,hogy dehogynem! 14honapos a lanyunk es most raaltunk a tesora is! Szerintem ez doki fuggo is valamennyire! Nekem rengeteget segitett szavakkal is es a kezevel is az orvos...
2016. márc. 19. 19:58
 12/12 anonim ***** válasza:
10 napja szültem a lányomat. Felső magzatburok repedéssel indult hajnali 2-kor. Friss vércsöpp is volt a kéttenyérnyi mennyiségű magzatvízben, így meg is ijedtem picit. Párom feltakarított én addig letusoltam, megborotválkoztam alul, valamint elkezdtem tisztulni, rám jött a hasmars is, és utána indultunk. Mivel a magzatvíz egy része távozott csak, a kórházban az elején azt mondták biztos bepisiltem, viszont a vérzés nekik is feltűnt és mondtam hogy görcsölget a hasam is. Sajnos a fájásaim nem igazán mutatta ki a gép és nem voltak rendszeresek se. 5-en megvizsgálták a méhszájam, azt a fájdalmat nem kívánom senkinek. Volt mintavétel is. Végül reggel 8-kor úgy döntöttek szülni fogok. Behívták a párom, aki már tiszta ideg volt. Behívták az orvosomat is aki burkot repesztett, a rendszertelen fájásaim miatt kaptam oxitocint, amiből a végén 3x-os adagot adtak, calcimuskkal kiegészítve. Délben már a falat kapartam, üvöltöztem a párommal is, pedig ő csak próbált biztatni. Folyamatosan vizsgálták a méhszájam, éreztem, hogy valami nem stimmel, de nem mondtak semmit. Végül a másfél perces fájásoknál már azt kívántam valaki lőjön le, nem akarok második gyereket. Tolófájások nem jöttek, 13:30-kor közölték a szomorú tényt, hogy csak 6 centit tágultam a baba feje nem jól áll, nem illeszkedett be, fent van a hasam is, így nem húzza a súly a méhszájamat, ami úgy jobban tágulna. Szóval megcsászároznak ha beleegyezem. El kellett telnie pár percnek mire felfogtam és beleegyeztem. A császár már megváltás volt nekem, végre nem éreztem fájdalmat. Az élmény mikor megpillantottam a kék,hihetetlenül magas hangon üvöltő kislányomat minden fájdalmat elfelejtetett velem, sírva fakadtam a boldogságtól. Már akkor úgy éreztem még 1x szeretném ezt átélni. Délután 15:07-kor megszületett a kislányom Zita. Pár napig fájt, hogy nem szülhettem meg természetes úton, magamat hibáztattam, hogy gyenge voltam, de most tényleg annak örülök hogy itt vagyunk mind ketten egészségesen és tejem is van. Áldott jó, gyönyörű, erős babát kaptam, amiért nagyon hálás vagyok a sorsnak. Szóval jöhet a második, 1-2 év múlva újra próbálkozunk. :)
2016. márc. 23. 10:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!