Akit császároznak, az hogy tudja ellátni a babát a kórházban?
Szia!
Én császárral szültem 2 hónapja és 12 napja! :)
Hát az első 12 órát fekve kellett töltenem aztán felállítottak. Ahogy felálltam rögtön mentem ki a családomhoz a társalgóba:) Első nap nagyon lassan ment minden, de 2-3 nap még nehézkes, de utána már mintha semmi nem történt volna (elindulni, felállni, leülni nehezebb volt) 2. naptól max el tudod szerintem látni, igaz én 25 éves vagyok, de mellett a hölgy a 40 év körüli volt 2. gyermekét szülte császárral és nála is kinn volt a szülés másnapjától a kicsi, ha gondja volt csöröghetett a csecsemősnek, de nem tette....szerintem a császárból előbb fel lehet épülni mint a rendes szülésből! Én a 4 nap törökülésbe laptopoztam a kórházi ágyon..vizitkor a dokik csak nevettek:) ez az új fajta kapcsos(nem varrtak) császár volt.
Holnap lesz fél éve. Délelőtt volt a császár, délután fel kellett kelni zuhanyozni. Másnap reggel mentünk le a gyermekágyra, és onnan mentem át a gyermekemért. Igaz nehéz volt az első pár lépés, de én szinte le sem ültem egész nap, tologattam a babámat, jöttek a látogatók, hozzájuk mentem ki (és nem görnyedve jártam!)...nagyon gyorsan gyógyultam! Teljes mértékben el tudtam látni a babámat. Csütörtökön volt a császár, vasárnap délben már mentünk haza! Kedden kiszedte a dokim a varratot.
Persze, az első lábraállás nagyon nagyon fáj! De a szülés is...Mindenki meglepődve jegyezte meg, hogy már így sétálgatok másnap? Hozzáállás és akaraterő kérdése.
Könnyű szülést és ha lehet természetes szülést, de ha császár lesz, akkor se félj!
A műtét utáni 15-20 órában nem nagyon tudod ellátni rendesen, de utána megy minden ugyanúgy mint a hüvelyi szülésnél, csak picit lassabban :)
UGyanúgy el tudsz sétálni vele a pelenkázóig, csak lassabban, úgyanúgy felkelsz hozzá, ha felsír, hogy mellre tedd, csak nem 10 mp, hanem 30-40 stb.
Szóval közvetlen a műtét után nem megy ugyanúgy, de ha segítőkész a személyzet, akkor ez nem lesz gond.
Szia!
Hát nagyon jó vissza emlékeznem a szülésre, pedig én aztán nem írom le a happy szupi történetet, mint mások, de így is életem egyik legszebb időszaka volt. Én 13 órát vajúdtam, és ebből "csak" 3 óra tolófájás (aki átélte, tudja, hogy 20 perc is elég, nemhogy 3 óra), de végül megcsászároztak. Én egy napot töltöttem a megfigyelőben majd felállítottak. Nagyon durva volt, és piszok gyenge voltam és épp ezért töltöttünk 6 napot kórházba. Alig bírtam totyogni, de a végére belejöttem. Én is baba-mama szobában voltam, de mivel a szoptatások közti időszakban állandóan a látogatókat fogadta, akik ha kellett ha nem jöttek, csak jöttek, így nem sok időm maradt a pihenésre és a picire. 3 óránként hozták szopizni őket, és egy órát is kint voltak. Na most 2 üra múlva jöttek újból, de az alatt reggeli, ebéd, vacsi, vizit, nővér, látogató, fürdés, egy pici pihenés. Szóval nálam egy nap kb csak egyszer maradt kint a kislányom, de én pl éjjel is mentem szorgalmasan szopiztatni. Én örültem, ha pihenhettem és felépülhettem.
Könnyű szülést!
Egy 8 hónapos kislány anyukája :)
Engem reggel 7.30-kor császároztak, délután 14 órakor felállhattam, lezuhanyozhattam, utána pedig már hozták is az ikreimet. Bár javasolták, hogy pár óra után adjam le őket, hogy tudjak pihenni, nem tettem, mert elég erősnek éreztem magam ahhoz, hogy ellássam őket (arról nem is beszélve, hogy velük akartam lenni). Az igaz, hogy lassabban ment minden, de egyedül is el tudtam látni a két gyereket.
Szóval ne félj, menni fog, de ha mégsem, akkor is van rá lehetőséged, hogy a nővéreknél elhelyezd őt egy időre!
9 hónapos ikrek anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!