Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kancsalság-császármetszés?

Kancsalság-császármetszés?

Figyelt kérdés
Első babámat várom, kancsalság miatt műtöttek gyerekkoromban, de még most is kicsit kancsal vagyok. Szemizom műtét volt. Eddig ez fel sem merült bennem, de most a védőnőm nagyon megijesztett, hogy emiatt nem szülhetek majd természetes úton. El kell mennem szemészetre, de nagyon nem szeretnék császárt!! Volt valaki ilyen helyzetben, hogy kancsalság műtét miatt nem szülhetett természetes úton?
2016. febr. 22. 17:50
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Orvosa válogatja, van, aki túl óvatos, de mindenképp szólj neki, hogy te természetesen szeretnél szülni. A keresztanyámmal volt ez, de ugye az nagyon régen volt (84), hogy császározták emiatt.

Mindenképpen beszélned kell a választott orvosoddal (amennyiben van), ha nincs, akkor javasolnék egy szemészeti konzultációt, ők tudják, milyen súlyos a baj, rontana-e rajta a természetes szülés.

2016. febr. 22. 17:59
 2/10 anonim ***** válasza:
Engem is műtöttek gyerekkoromban kancsalság miatt. De soha senki nem mondta annak idején, hogy ettől ne szülhetnék természetes úton. Pedig az orvosok tisztában voltak vele, hogy milyen műtéteim voltak. Amúgy úgy is indult, egészen a tolófájásokig úgy volt, hogy természetes szülésem lesz, de akkor derült ki, hogy túl nagy a kisfiam és nem is úgy fekszik, ahogy kéne, így nem tudom természetes úton megszülni, ezért császároztak. De nem a gyerekkori szemműtétem miatt.
2016. febr. 22. 18:14
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Bár nem így érint, de én is terhesen elmentem a szemészetre (időpontot kértem telefonon, hozzátéve, hogy miért mennék) és úgy "éreztem" rendesen, alaposan kivizsgáltak, majd írtak egy szakvéleményt, hogy szülhetek-e természetes úton, amit elvittem a nőgyógyászomnak. Szerintem amíg a szemész téged nem látott, ezen nem érdemes agyalnod, bár annyit sajnos mindenképp muszáj elfogadnia az embernek, hogy megtervezhető szülés nincs, ezer más ok miatt is előfordulhat császár és sokkal könnyebb (tapasztalat), ha abból is "készülsz", nem pedig kudarcként éled meg.
2016. febr. 22. 20:08
 4/10 A kérdező kommentje:
Csütörtökön megyek orvoshoz, kérek beutalót a szemészetre. Nem parázok rá a dologra, az orvosokban megbízom, majd ők eldöntik, hogy mi a legjobb. Csak a védőnőm kicsit megijesztet, de már megnyugodtam. :-) Köszi a válaszokat!
2016. febr. 22. 20:27
 5/10 anonim ***** válasza:
49%
Szemészetre nem kell beutaló.
2016. febr. 22. 20:29
 6/10 A kérdező kommentje:
A védőnőm azt mondta, hogy kell beutaló a szemészetre, kérjek a dokimtól, ha legközelebb megyek.... Én is csodálkoztam....
2016. febr. 22. 20:34
 7/10 anonim ***** válasza:
46%

Na, ezért ne parázz amiatt, amit a védőnőd mond!

Ennyire nincs képben:

[link] ell%C3%A1t%C3%A1sokat vehetek ig%C3%A9nybe beutal%C3%B3 n%C3%A9lk%C3%BCl?

2016. febr. 22. 20:39
 8/10 anonim ***** válasza:
*na letörte a link végét, de ha legörgetsz, megtalálod a beutaló nélkül igénybe vehető szakrendelések listáját
2016. febr. 22. 20:40
 9/10 anonim ***** válasza:
67%
Szia! Nekem is műtötték gyerekkoromban a szemem. Ma is szemüveget hordok -6 os. Én is voltam szemészeten, de nem látta indokoltnak a császárt. Én sem szerettem volna császárt, de más okból sajnos mégis az lett. Utólag visszagondolva nem is bánom hogy az lett. Nagyon gyorsan felépültem.
2016. febr. 22. 20:58
 10/10 anonim ***** válasza:

kérdező, mi lett veletek?

Nekem 3 műtötték a szemem kancsalság miatt, legutóbb 1 éve. Bennem fel sem merült, hogy ez gond lehet, szerintem max. erős dioptriánál vagy zöldhályognál okozhat gobdot a hüvelyi szülés.

2016. jún. 23. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!