Megnéznétek a szülési csomagunkat? Nem tudom, elfelejtünk-e valamit vagy éppen viszünk-e be felesleges dolgokat.
A kórházban ezeket biztosítják mindkettőnknek:
- törölköző, köntös, textilpapucs
-evőeszközök,poharak
-élelmiszerek, italok+ napi 3X étkezés (kivéve nekem császár napján, de a férjemnek ugye végig)
-hálóing, betétek nekem
-újszülött ellátáshoz: ruházat, mellszívó, mérleg, pelus, tápszer, csecsemőápolási szerek
-fürdőszobai alapfelszerelés (wc papír, kéztörlő, stb.)
Amit mi vinnénk be pluszban:
- mindkettőnknek zuhanyzóba papucs
- férj: zokni, alsónaci, "szép" ruha, pizsi, kindle, notebook, fülhallgatók
-babának: hazafelé ruha+1 pelus és egy betét nekem
-tisztálkodási csomag: fogkefék, fogkrém, fültisztító, füldugó,szemfedők,arckrém,pzs,deo,tusfürdő,sampon,arckrém,hajcsat,fésű,hajgumi
-eldobható bugyik és hasfogó nekem
-babának hazafelére bundazsák+hordozó
Eszetekbe jut bármi, amire még szükségünk lehet a 3-4 napban benn? Vagy olyan, amit egyikünk sem fog használni valószínűleg? (még sosem szültem, szóval nem tudom, mi a felesleges)
A férjem nem akar hazautazgatni cuccokért a 3-4 napban, amíg benn leszünk.:)
36hkm (2 hét múlva lesz a szülésem)
Nagyon köszönöm a válaszaitokat!
Én a mellszívót feleslegesnek tartom, mert ha rendesen, igény szerint eszik a kicsi, akkor a kereslet és kínálat találkozik. De ha túl termelődik az állandó szívás miatt, az neked rossz. Az első pár napban úgyis csak pár csepp kell a kicsinek, egyrészt elvan még azzal, amit odabenn hamizott, másrészt a kolosztrum hihetetlen töménységű tápanyagot tartalmaz. Az az egy csepp is. Az újszülött baba gyomrának a mérete amúgyis csak egy meggymagnyi. :)
Amit én vittem mindig, az az eldobható bugyi és nagy méretű Tena betét, az ötödiknél is ezt fogom használni.
Ja, töltőt ne hagyj otthon. :)
Amúgy tápszer minek?
nagyon köszönöm, őrülten jó tippek!!!
nagyon jó ötlet a betéthez való zacskó, biztos alap, de én 15 éves korom óta nem használtam betétet, totálisan kiment a fejemből ennek a létezése, és tényleg kevésbé undi úgy kidobni!:)
olvasnivalót viszünk (kindle),van tévé a szobában, de őszinte leszek, 6 éve nincs tévénk, ezért visszük be a laptopot inkább.
nem tudom, a babának kell-e váltás pelus meg ruci, mert 10 perces a taxiút hazafelé, ha bekakil, nem tudom, melyik jobb, ott újrapelenkázzuk, vagy inkább hagyjuk benn a kakit hazáig. a taxis nehogy letérjen az útról véletlenül.:)
mellbimbókrémre rákérdezek jövő héten, hogy azt adnak-e, vagy vinni kell-e be! az is nagyon jó ötlet!
nem olvastam a válaszokat, de nem látom a listádon az eldobható pelenkázó alátétet.
nagyon hasznos, nem a baba alá, hanem alád!
sajnos nem mindig van kapacitás (sem emberi, sem tárgyi), hogy az esetleg "alig-véres" lepedőt kicseréljék a kismama alatt... na meg ha cserélik is minden nap, akkor sem öröm órákat a véres lepedőn feküdni, vagy azt kerülgetni. az alátét kiküszöböli ezt a problémát.
(mindegy, leírtam már, másnak hátha hasznos lesz... de közben újra olvastam, mivel férjed is ott lesz, nyilván nem egy "alap" szolgáltatásban lesz részetek)
én bimbóvédőt is vinnék. nekünk kellett, lényegében ez volt az egyetlen, amit sos be kellet szerezni, mert a manócska nem cicizett rendesen, de már fájt, sebes volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!